გამაგრილებელი კოქტეილი ცხელი ზაფხულისთვის

პოპულარული

გამაგრილებელი კოქტეილი ცხელი ზაფხულისთვის

რძის კოქტეილი და სმუზი – იდეალური სასმელია ცხელი ზაფხულისთვის. გთავაზობთ რამდენიმე საინტერესო და მარტივად მოსამზადებელ რეცეპტს.

* რძის კოქტეილი – ინგრედიენტი: 100 მლ. რძე, 100 მლ. ნაღები, 70 გრამი ნამცხვარი “ორეო”, 100 გრამი ნაყინი, 5 გრამი კაკაო. მომზადება: აურიეთ ინგრედიენტები ბლენდერში, მორთეთ ნამცხვრით და გახეხილი შოკოლადით.

* სმუზი ჭარხლით – ინგრედიენტი: 80 მლ. ჭარხლის წვენი, 120 მლ. ვაშლის წვენი, ხენდრო და რეჰანი. მომზადება: აურიეთ ინგრედიენტები ბლენდერში და ჩამოასხით მაღალ ჭიქებში.

* მწვანე სმუზი – ინგრედიენტი: 150 გრამი მსხალი, 90 გრამი ბანანი, 50 მლ. რძე, 20 გრამი თაფლი, ლიმონის წვენი. მომზადება: აურიეთ ინგრეტიენტები ბლენდერში, დაუმატეთ ყინულის კუბიკები და მორთეთ კოქტეილი მსხლის ნაჭრებით.

* რძის კოქტეილი მანგო – ინგრედიენტი: 70 გრამი მანგოს პიურე, 50 გრამი ვანილის ნაყინი, 50 გრამი ნაღები, 90 მლ. რძე. მომზადება: აურიეთ ინგრედიენტები ბლენდერში და ჩამოასხით ჭიქებში, ათქვიფეთ ცალკე ნაღები და დაუმატეთ უკვე მომზადებულ კოქტეილს, მორთეთ საკონდიტრო ბურთულებით, ხორბლის ფანტელით და დაფშვნილი ნამცხვრით.

* მაწონი ჟოლოთი – ინგრედიენტი: 60 მლ. რძე, 60 მლ. მაწონი, 60 გრამი ჟოლოს პიურე, დარიჩინი და ყინულის კუბიკები. მომზადება: აურიეთ ბლენდერში მაწონი, რძე და ჟოლოს პიურე, დაუმატეთ დარიჩინი, ყინულის ნატეხები და კიდევ ერთხელ აურიეთ. მორთეთ კოქტეილი პიტნის ფოთლებით და ჟოლოს მარცვლებით.

 

რჩევები /

|

25 ივლისი, 2017

|
WP_Query Object
(
    [query] => Array
        (
            [post_type] => post
            [post_status] => publish
            [posts_per_page] => 3
            [orderby] => ASC
            [tax_query] => Array
                (
                    [0] => Array
                        (
                            [taxonomy] => post_tag
                            [field] => slug
                            [terms] => Array
                                (
                                    [0] => kulinariuli-rchevebi
                                    [1] => kulinaria
                                )

                        )

                )

            [post__not_in] => Array
                (
                    [0] => 148700
                )

        )

    [query_vars] => Array
        (
            [post_type] => post
            [post_status] => publish
            [posts_per_page] => 3
            [orderby] => ASC
            [tax_query] => Array
                (
                    [0] => Array
                        (
                            [taxonomy] => post_tag
                            [field] => slug
                            [terms] => Array
                                (
                                    [0] => kulinariuli-rchevebi
                                    [1] => kulinaria
                                )

                        )

                )

            [post__not_in] => Array
                (
                    [0] => 148700
                )

            [error] => 
            [m] => 
            [p] => 0
            [post_parent] => 
            [subpost] => 
            [subpost_id] => 
            [attachment] => 
            [attachment_id] => 0
            [name] => 
            [static] => 
            [pagename] => 
            [page_id] => 0
            [second] => 
            [minute] => 
            [hour] => 
            [day] => 0
            [monthnum] => 0
            [year] => 0
            [w] => 0
            [category_name] => 
            [tag] => 
            [cat] => 
            [tag_id] => 1914
            [author] => 
            [author_name] => 
            [feed] => 
            [tb] => 
            [paged] => 0
            [meta_key] => 
            [meta_value] => 
            [preview] => 
            [s] => 
            [sentence] => 
            [title] => 
            [fields] => 
            [menu_order] => 
            [embed] => 
            [category__in] => Array
                (
                )

            [category__not_in] => Array
                (
                )

            [category__and] => Array
                (
                )

            [post__in] => Array
                (
                )

            [post_name__in] => Array
                (
                )

            [tag__in] => Array
                (
                )

            [tag__not_in] => Array
                (
                )

            [tag__and] => Array
                (
                )

            [tag_slug__in] => Array
                (
                )

            [tag_slug__and] => Array
                (
                )

            [post_parent__in] => Array
                (
                )

            [post_parent__not_in] => Array
                (
                )

            [author__in] => Array
                (
                )

            [author__not_in] => Array
                (
                )

            [ignore_sticky_posts] => 
            [suppress_filters] => 
            [cache_results] => 1
            [update_post_term_cache] => 1
            [lazy_load_term_meta] => 1
            [update_post_meta_cache] => 1
            [nopaging] => 
            [comments_per_page] => 50
            [no_found_rows] => 
            [order] => DESC
        )

    [tax_query] => WP_Tax_Query Object
        (
            [queries] => Array
                (
                    [0] => Array
                        (
                            [taxonomy] => post_tag
                            [terms] => Array
                                (
                                    [0] => kulinariuli-rchevebi
                                    [1] => kulinaria
                                )

                            [field] => slug
                            [operator] => IN
                            [include_children] => 1
                        )

                )

            [relation] => AND
            [table_aliases:protected] => Array
                (
                    [0] => mob1n_term_relationships
                )

            [queried_terms] => Array
                (
                    [post_tag] => Array
                        (
                            [terms] => Array
                                (
                                    [0] => kulinariuli-rchevebi
                                    [1] => kulinaria
                                )

                            [field] => slug
                        )

                )

            [primary_table] => mob1n_posts
            [primary_id_column] => ID
        )

    [meta_query] => WP_Meta_Query Object
        (
            [queries] => Array
                (
                )

            [relation] => 
            [meta_table] => 
            [meta_id_column] => 
            [primary_table] => 
            [primary_id_column] => 
            [table_aliases:protected] => Array
                (
                )

            [clauses:protected] => Array
                (
                )

            [has_or_relation:protected] => 
        )

    [date_query] => 
    [request] => SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS  mob1n_posts.ID FROM mob1n_posts  LEFT JOIN mob1n_term_relationships ON (mob1n_posts.ID = mob1n_term_relationships.object_id) WHERE 1=1  AND mob1n_posts.ID NOT IN (148700) AND ( 
  mob1n_term_relationships.term_taxonomy_id IN (6667,1914)
) AND mob1n_posts.post_type = 'post' AND ((mob1n_posts.post_status = 'publish')) GROUP BY mob1n_posts.ID ORDER BY mob1n_posts.post_date DESC LIMIT 0, 3
    [posts] => Array
        (
            [0] => WP_Post Object
                (
                    [ID] => 279895
                    [post_author] => 16
                    [post_date] => 2018-08-31 13:15:15
                    [post_date_gmt] => 2018-08-31 09:15:15
                    [post_content] => საქართველოში გასტრონომიული ტურიზმის პოპულარიზაციის მიზნით, ეკონომიკისა და მდგრადი განვითარების სამინისტროს ტურიზმის ეროვნულმა ადმინისტრაციამ პრესტური მოაწყო.

ღვინის ტურიზმისა და კულინარიის თემატიკაზე მომუშავე საერთაშორისო ჟურნალისტები და ბლოგერები თბილისს, მცხეთას და კახეთის რეგიონს ეწვივნენ. პრესტურიში 13 ჟურნალისტი მონაწილეობდა მათ შორის: ესპანეთიდან, იტალიიდან, რუმინეთიდან თურქეთიდან და ტაილანდიდან. ტურის მონაწილეებს შეხვდნენ ტურიზმის ეროვნული ადმინისტრაციის ხელმძღვანელი გიორგი ჩოგოვაძე და თბილისის მერიის ეკონომიკური განვითარების საქალაქო სამსახურის უფროსი ანდრია ბასილაია.

უცხოელი ჟურნალისტები და ბლოგერები საერთაშორისო მაღალრეიტინგული კულინარიული ჟურნალებისთვის საქართველოს შესახებ სტატიებს მოამზადებენ. ტურის მიზანია საერთაშორისო ბაზარზე საქართველოს როგორც კულინარიული ტურიზმის მიმართულების წარმოჩინება და თბილისის როგორც ერთ-ერთი წამყვანი Fine Dining ქალაქის პოპულარიზაცია.

[gallery columns="4" link="file" ids="279900,279901,279902,279903"]
                    [post_title] => მსოფლიოში თბილისის, როგორც წამყვანი Fine Dining ქალაქის პოპულარიზაცია იგეგმება
                    [post_excerpt] => 
                    [post_status] => publish
                    [comment_status] => closed
                    [ping_status] => closed
                    [post_password] => 
                    [post_name] => msoflioshi-tbilisis-rogorc-wamyvani-fine-dining-qalaqis-popularizacia-igegmeba
                    [to_ping] => 
                    [pinged] => 
                    [post_modified] => 2018-08-31 13:15:15
                    [post_modified_gmt] => 2018-08-31 09:15:15
                    [post_content_filtered] => 
                    [post_parent] => 0
                    [guid] => http://fortuna.ge/?p=279895
                    [menu_order] => 0
                    [post_type] => post
                    [post_mime_type] => 
                    [comment_count] => 0
                    [filter] => raw
                )

            [1] => WP_Post Object
                (
                    [ID] => 141998
                    [post_author] => 11
                    [post_date] => 2018-08-31 09:00:44
                    [post_date_gmt] => 2018-08-31 05:00:44
                    [post_content] => სახლში მომზადებული ლიმონათის მთავარი ინგრედიენტები ლიმონის წვენი, წყალი და შაქარია. თუმცა, თავისუფლად შეგიძლიათ დაუმატოთ ნებისმიერი ზაფხულის ხილი, კენკრა ან თუნდაც ბოსტნეული.

* კიტრის და პიტნის ლიმონათი - ინგრედიენტები: 1 მოზრდილი კიტრი, 1 ჭიქა ლიმონის წვენი, 3/4 ჭიქა შაქარი, 6 ჭიქა ჩვეულებრივი ან გაზიანი წყალი, 1 დიდი ლიმონი, რამდენიმე პიტნის ფოთოლი. მომზადება: მოათავსეთ ქვაბში ნახევარი დაჭრილი კიტრი, დაუმატეთ ლიმონის წვენი, შაქარი და პიტნის ფოთოლი. დადგით ნელ ცეცხლზე და ურიეთ 5-7 წუთი, გააციეთ მიღებული მასა და გადაწურეთ. დაჭერით დარჩენილი კიტრი, ლიმონი, დაუმატეთ პიტნა და დაასხით წყალი, კარგად აურიეთ, დაუმატეთ უკვე არსებულ მასას და გააციეთ.



* ანანასის ლიმონათი - ინგრედიენტები: 1 მწიფე, ნაჭრებად დაჭრილი ანანასი, 2 ლიმონის წვენი, ცოტა მარილი. მომზადება: ურიეთ ინგრედიენტები ბლენდერში ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე. თუ ტკბილი ლიმონათი გიყვართ შეგიძლიათ ცოტა თაფლიც დაუმატოთ.



* პიტნის ლიმონათი - ინგრედიენტები: 3/4 ჭიქა შაქარი, 3/4 ჭიქა წყალი, 1/2 ჭიქა წვრილად დაწრილი პიტნა, 6-7 დიდი ლიმონი, 3 ჭიქა წყალი. მომზადება: მოათავსეთ ქვაბში პიტნის ფოთლები და შაქარი, დაასხით წყალი, დადგით ნელ ცეცხლზე და ურიეთ შაქარის გახსნამდე. გადმოდგით ქვაბი ცეცხლიდან და დაახურეთ თავსახური, 30 წუთის კი, გადაწურეთ სითხე სუფთა ჭურჭელში. გაწურეთ ლიმონი, დაასხით წყალი, უკვე მომზადებული სიროფი და გააციეთ.



* ატმის ლიმონათი - ინგრედიენტები: 4-5 ატამი, 4 ჭიქა წყალი, 1/4 ჭიქა წყალი, 7-8 დიდი ლიმონი. მომზადება: დაჭერით 2-3 ატამი მსხვილ ნაჭრებად, მოათავსეთ ქვაბში, დაუმატეთ წყალი, დადგით ცეცხლზე და ურიეთ ადუღებამდე. გადაიტანეთ გაციებული მასა ბლენდერში, ურიეთ და ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე, მერე კი, გადაწურეთ, ჩაასხით სუფთა ჭურჭელში, დაუმატეთ ლიმონის წვენი და ატმის მსხვილად დაჭრილი ნაჭრები.



* საზამთროს, კიტრის და პიტნის ლიმონათი - ინგრედიენტები:1 კგ. დაჭრილი საზამთრო კურკის გარეშე, 1/4 დაჭრილი კიტრი, 1 ჭიქა ლიმონის წვენი, 2,5 ჭიქა წყალი, 1/4 ჩვეულებრივი სიროფი, რამდენიმე პიტნის ფოთოლი. მომზადება: მოათავსეთ საზამთრო, კიტრი და პიტნა ბლენდერში, დაუმატეთ ლიმონის წვენი. მიღებული მასა გადაწურეთ, დაუმატეთ წყალი, სიროფი და კარგად აურიეთ.



* ჟოლოს ლიმონათი - ინგრედიენტები: 340 გრამი ჟოლო, 1 ჭიქა ცივი ლიმონის წვენი, 1/2 ჭიქა ცივი წყალი, 1/2 ჭიქა შაქარი, 1/2 ჭიქა თაფლი, 1 ლიტრი ცივი გაზიანი წყალი. მომზადება: მოათავსეთ ჟოლო ბლენდერში, მიღებული პიურე კი, გადაიტანეთ სუფთა ჭურჭელში, დაუმატეთ შაქარი, დაასხით წყალი და ურიეთ შაქარის გახსნამდე. მიღებულ მასას დაუმატეთ ლიმონის წვენი და გაზიანი წყალი.



* მარწყვის ლიმონათი - ინგრედიენტები: 6 ლიმონი, 1 ჭიქა ჩვეულებრივი სიროფი, 450 გრამი მარწყვი, 1 ლიტრი გაზიანი წყალი. მომზადება: მოათავსეთ ბლენდერში მარწყვი, დაასხით 1 ჭიქა ლიმონის წვენი და გაზიანი წყალი. მიღებულ მასას დაუმატეთ დარჩენილი ლიმონის წვენი, 1/2 ჭიქა სიროფი გაზიანი წყალი და გააციეთ.



* მაყვლის ლიმონათი - ინგრედიენტები: 6 ჭიქა წყალი, 1 ჭიქა შაქარი, 4 ლიმონი, 2 ჭიქა მაყვალი. მომზადება: ჩაასხით დიდი ზომის ქვაბში 2 ჭიქა წყალი, დაუმატეთ შაქარი და აადუღეთ. აურიეთ ბლენდერში ლიმონის წვენი და მაყვალი, გადაწურეთ, გაციების შემდეგ კი, დაუმატეთ უკვე მომზადებულ სიროფს.  


                    [post_title] => გამაგრილებელი ლიმონათის 8 გემრიელი რეცეპტი
                    [post_excerpt] => 
                    [post_status] => publish
                    [comment_status] => closed
                    [ping_status] => closed
                    [post_password] => 
                    [post_name] => gamagrilebeli-limonatis-8-gemrieli-recepti
                    [to_ping] => 
                    [pinged] => 
                    [post_modified] => 2018-08-31 13:05:44
                    [post_modified_gmt] => 2018-08-31 09:05:44
                    [post_content_filtered] => 
                    [post_parent] => 0
                    [guid] => http://fortuna.ge/?p=141998
                    [menu_order] => 0
                    [post_type] => post
                    [post_mime_type] => 
                    [comment_count] => 0
                    [filter] => raw
                )

            [2] => WP_Post Object
                (
                    [ID] => 273646
                    [post_author] => 6
                    [post_date] => 2018-08-09 11:12:55
                    [post_date_gmt] => 2018-08-09 07:12:55
                    [post_content] => თუ ორიგინალური და გემრიელი დესერტი მოგენატრათ, მაშინ ყავის ნაყინი მოამზადეთ, რომლითაც თავადაც ისიამოვნებთ მიირთმევთ და სტუმრებსაც გაახარებთ.

 

ყავის ნაყინი - ინგრედიენტები: 4 ჩაის კოვზი ხსნადი ყავა გრანულებში, 4 კვერცხის ცილა, 1 ჭიქა შაქარი და 750 მლ. რძე. მომზადების წესი: გაათბეთ რძე ქურაზე და დაუმატეთ ყავა, კარგად აურიეთ გრანულების გახსნამდე და გააცივეთ ოთახის ტემპერატურაზე. აურიეთ შაქარი და კვერცხის ცილა, დაუმატეთ  რძეს და დადგით ნელ ცეცხლზე. ურიეთ ადუღებამდე, მერე კი, გადმოდგით ქურიდან და გააცივეთ. მიღებული მასა მოათავსეთ კონტეინერში მჭიდრო თავსახურით და რამდენიმე საათით შეინახეთ საყინულეში.



ყავის ნაყინი შავი ქლიავით - ინგრედიენტები: 400 გრამი ცხიმიანი ნაღები (33%), 1 ქილა შედედებული რძე, 1 სუფრის კოვზი დაფქვილი ხსნადი ყავა, 100 გრამი შავი ქლიავი, შოკოლადი და თხილი გემოვნებით. მომზადების წესი: დაასხით ყავას წყალი (1სუფრის კოვზი ყავა + 1 სუფრის კოვზი წყალი) და აურიეთ. ათქვიფეთ ნაღები ბლენდერში, დაუმატეთ შედედებული რძე, გახსნილი ყავა და კიდევ ერთხელ კარგად ათქვიფეთ, მიღებული მასა კი, 2-3 საათით შეინახეთ საყინულეში. კარგად გარეცხილ შავ ქლიავს დაასხით ცხელი წყალი და გააჩერეთ დარბილებამდე 5-7 წუთი, მერე კი, მსუბუქად დაჭყლიტეთ ხელით (ნუ აქცევთ ქლიავს ფაფად). გამოიღეთ მაცივრიდან გაცივებული ყავისა და რძის ნაზავი და ჩაყარეთ შავი ქლიავი, მერე კი, 2 საათით ისევ შედგით საყინულეში.



 

 

 

 

 
                    [post_title] => ყავის ნაყინის 2 მარტივი რეცეპტი
                    [post_excerpt] => 
                    [post_status] => publish
                    [comment_status] => closed
                    [ping_status] => closed
                    [post_password] => 
                    [post_name] => yavis-nayinis-2-martivi-recepti
                    [to_ping] => 
                    [pinged] => 
                    [post_modified] => 2018-08-09 11:12:55
                    [post_modified_gmt] => 2018-08-09 07:12:55
                    [post_content_filtered] => 
                    [post_parent] => 0
                    [guid] => http://fortuna.ge/?p=273646
                    [menu_order] => 0
                    [post_type] => post
                    [post_mime_type] => 
                    [comment_count] => 0
                    [filter] => raw
                )

        )

    [post_count] => 3
    [current_post] => -1
    [in_the_loop] => 
    [post] => WP_Post Object
        (
            [ID] => 279895
            [post_author] => 16
            [post_date] => 2018-08-31 13:15:15
            [post_date_gmt] => 2018-08-31 09:15:15
            [post_content] => საქართველოში გასტრონომიული ტურიზმის პოპულარიზაციის მიზნით, ეკონომიკისა და მდგრადი განვითარების სამინისტროს ტურიზმის ეროვნულმა ადმინისტრაციამ პრესტური მოაწყო.

ღვინის ტურიზმისა და კულინარიის თემატიკაზე მომუშავე საერთაშორისო ჟურნალისტები და ბლოგერები თბილისს, მცხეთას და კახეთის რეგიონს ეწვივნენ. პრესტურიში 13 ჟურნალისტი მონაწილეობდა მათ შორის: ესპანეთიდან, იტალიიდან, რუმინეთიდან თურქეთიდან და ტაილანდიდან. ტურის მონაწილეებს შეხვდნენ ტურიზმის ეროვნული ადმინისტრაციის ხელმძღვანელი გიორგი ჩოგოვაძე და თბილისის მერიის ეკონომიკური განვითარების საქალაქო სამსახურის უფროსი ანდრია ბასილაია.

უცხოელი ჟურნალისტები და ბლოგერები საერთაშორისო მაღალრეიტინგული კულინარიული ჟურნალებისთვის საქართველოს შესახებ სტატიებს მოამზადებენ. ტურის მიზანია საერთაშორისო ბაზარზე საქართველოს როგორც კულინარიული ტურიზმის მიმართულების წარმოჩინება და თბილისის როგორც ერთ-ერთი წამყვანი Fine Dining ქალაქის პოპულარიზაცია.

[gallery columns="4" link="file" ids="279900,279901,279902,279903"]
            [post_title] => მსოფლიოში თბილისის, როგორც წამყვანი Fine Dining ქალაქის პოპულარიზაცია იგეგმება
            [post_excerpt] => 
            [post_status] => publish
            [comment_status] => closed
            [ping_status] => closed
            [post_password] => 
            [post_name] => msoflioshi-tbilisis-rogorc-wamyvani-fine-dining-qalaqis-popularizacia-igegmeba
            [to_ping] => 
            [pinged] => 
            [post_modified] => 2018-08-31 13:15:15
            [post_modified_gmt] => 2018-08-31 09:15:15
            [post_content_filtered] => 
            [post_parent] => 0
            [guid] => http://fortuna.ge/?p=279895
            [menu_order] => 0
            [post_type] => post
            [post_mime_type] => 
            [comment_count] => 0
            [filter] => raw
        )

    [comment_count] => 0
    [current_comment] => -1
    [found_posts] => 26
    [max_num_pages] => 9
    [max_num_comment_pages] => 0
    [is_single] => 
    [is_preview] => 
    [is_page] => 
    [is_archive] => 1
    [is_date] => 
    [is_year] => 
    [is_month] => 
    [is_day] => 
    [is_time] => 
    [is_author] => 
    [is_category] => 
    [is_tag] => 1
    [is_tax] => 
    [is_search] => 
    [is_feed] => 
    [is_comment_feed] => 
    [is_trackback] => 
    [is_home] => 
    [is_404] => 
    [is_embed] => 
    [is_paged] => 
    [is_admin] => 
    [is_attachment] => 
    [is_singular] => 
    [is_robots] => 
    [is_posts_page] => 
    [is_post_type_archive] => 
    [query_vars_hash:WP_Query:private] => a2882ccf0a4ce7b7f63dbd54adf6727c
    [query_vars_changed:WP_Query:private] => 
    [thumbnails_cached] => 
    [stopwords:WP_Query:private] => 
    [compat_fields:WP_Query:private] => Array
        (
            [0] => query_vars_hash
            [1] => query_vars_changed
        )

    [compat_methods:WP_Query:private] => Array
        (
            [0] => init_query_flags
            [1] => parse_tax_query
        )

)

მსგავსი სიახლეები