გამაგრილებელი კოქტეილი ცხელი ზაფხულისთვის | Radio Fortuna - ოფიციალური ვებგვერდი

გამაგრილებელი კოქტეილი ცხელი ზაფხულისთვის

პოპულარული

გამაგრილებელი კოქტეილი ცხელი ზაფხულისთვის

რძის კოქტეილი და სმუზი – იდეალური სასმელია ცხელი ზაფხულისთვის. გთავაზობთ რამდენიმე საინტერესო და მარტივად მოსამზადებელ რეცეპტს.

* რძის კოქტეილი – ინგრედიენტი: 100 მლ. რძე, 100 მლ. ნაღები, 70 გრამი ნამცხვარი “ორეო”, 100 გრამი ნაყინი, 5 გრამი კაკაო. მომზადება: აურიეთ ინგრედიენტები ბლენდერში, მორთეთ ნამცხვრით და გახეხილი შოკოლადით.

* სმუზი ჭარხლით – ინგრედიენტი: 80 მლ. ჭარხლის წვენი, 120 მლ. ვაშლის წვენი, ხენდრო და რეჰანი. მომზადება: აურიეთ ინგრედიენტები ბლენდერში და ჩამოასხით მაღალ ჭიქებში.

* მწვანე სმუზი – ინგრედიენტი: 150 გრამი მსხალი, 90 გრამი ბანანი, 50 მლ. რძე, 20 გრამი თაფლი, ლიმონის წვენი. მომზადება: აურიეთ ინგრეტიენტები ბლენდერში, დაუმატეთ ყინულის კუბიკები და მორთეთ კოქტეილი მსხლის ნაჭრებით.

* რძის კოქტეილი მანგო – ინგრედიენტი: 70 გრამი მანგოს პიურე, 50 გრამი ვანილის ნაყინი, 50 გრამი ნაღები, 90 მლ. რძე. მომზადება: აურიეთ ინგრედიენტები ბლენდერში და ჩამოასხით ჭიქებში, ათქვიფეთ ცალკე ნაღები და დაუმატეთ უკვე მომზადებულ კოქტეილს, მორთეთ საკონდიტრო ბურთულებით, ხორბლის ფანტელით და დაფშვნილი ნამცხვრით.

* მაწონი ჟოლოთი – ინგრედიენტი: 60 მლ. რძე, 60 მლ. მაწონი, 60 გრამი ჟოლოს პიურე, დარიჩინი და ყინულის კუბიკები. მომზადება: აურიეთ ბლენდერში მაწონი, რძე და ჟოლოს პიურე, დაუმატეთ დარიჩინი, ყინულის ნატეხები და კიდევ ერთხელ აურიეთ. მორთეთ კოქტეილი პიტნის ფოთლებით და ჟოლოს მარცვლებით.

 

რჩევები /

|

25 ივლისი, 2017

|
WP_Query Object
(
    [query] => Array
        (
            [post_type] => post
            [post_status] => publish
            [posts_per_page] => 3
            [orderby] => ASC
            [tax_query] => Array
                (
                    [0] => Array
                        (
                            [taxonomy] => post_tag
                            [field] => slug
                            [terms] => Array
                                (
                                    [0] => kulinariuli-rchevebi
                                    [1] => kulinaria
                                )

                        )

                )

            [post__not_in] => Array
                (
                    [0] => 148700
                )

        )

    [query_vars] => Array
        (
            [post_type] => post
            [post_status] => publish
            [posts_per_page] => 3
            [orderby] => ASC
            [tax_query] => Array
                (
                    [0] => Array
                        (
                            [taxonomy] => post_tag
                            [field] => slug
                            [terms] => Array
                                (
                                    [0] => kulinariuli-rchevebi
                                    [1] => kulinaria
                                )

                        )

                )

            [post__not_in] => Array
                (
                    [0] => 148700
                )

            [error] => 
            [m] => 
            [p] => 0
            [post_parent] => 
            [subpost] => 
            [subpost_id] => 
            [attachment] => 
            [attachment_id] => 0
            [name] => 
            [static] => 
            [pagename] => 
            [page_id] => 0
            [second] => 
            [minute] => 
            [hour] => 
            [day] => 0
            [monthnum] => 0
            [year] => 0
            [w] => 0
            [category_name] => 
            [tag] => 
            [cat] => 
            [tag_id] => 1914
            [author] => 
            [author_name] => 
            [feed] => 
            [tb] => 
            [paged] => 0
            [meta_key] => 
            [meta_value] => 
            [preview] => 
            [s] => 
            [sentence] => 
            [title] => 
            [fields] => 
            [menu_order] => 
            [embed] => 
            [category__in] => Array
                (
                )

            [category__not_in] => Array
                (
                )

            [category__and] => Array
                (
                )

            [post__in] => Array
                (
                )

            [post_name__in] => Array
                (
                )

            [tag__in] => Array
                (
                )

            [tag__not_in] => Array
                (
                )

            [tag__and] => Array
                (
                )

            [tag_slug__in] => Array
                (
                )

            [tag_slug__and] => Array
                (
                )

            [post_parent__in] => Array
                (
                )

            [post_parent__not_in] => Array
                (
                )

            [author__in] => Array
                (
                )

            [author__not_in] => Array
                (
                )

            [ignore_sticky_posts] => 
            [suppress_filters] => 
            [cache_results] => 1
            [update_post_term_cache] => 1
            [lazy_load_term_meta] => 1
            [update_post_meta_cache] => 1
            [nopaging] => 
            [comments_per_page] => 50
            [no_found_rows] => 
            [order] => DESC
        )

    [tax_query] => WP_Tax_Query Object
        (
            [queries] => Array
                (
                    [0] => Array
                        (
                            [taxonomy] => post_tag
                            [terms] => Array
                                (
                                    [0] => kulinariuli-rchevebi
                                    [1] => kulinaria
                                )

                            [field] => slug
                            [operator] => IN
                            [include_children] => 1
                        )

                )

            [relation] => AND
            [table_aliases:protected] => Array
                (
                    [0] => mob1n_term_relationships
                )

            [queried_terms] => Array
                (
                    [post_tag] => Array
                        (
                            [terms] => Array
                                (
                                    [0] => kulinariuli-rchevebi
                                    [1] => kulinaria
                                )

                            [field] => slug
                        )

                )

            [primary_table] => mob1n_posts
            [primary_id_column] => ID
        )

    [meta_query] => WP_Meta_Query Object
        (
            [queries] => Array
                (
                )

            [relation] => 
            [meta_table] => 
            [meta_id_column] => 
            [primary_table] => 
            [primary_id_column] => 
            [table_aliases:protected] => Array
                (
                )

            [clauses:protected] => Array
                (
                )

            [has_or_relation:protected] => 
        )

    [date_query] => 
    [request] => SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS  mob1n_posts.ID FROM mob1n_posts  LEFT JOIN mob1n_term_relationships ON (mob1n_posts.ID = mob1n_term_relationships.object_id) WHERE 1=1  AND mob1n_posts.ID NOT IN (148700) AND ( 
  mob1n_term_relationships.term_taxonomy_id IN (6667,1914)
) AND mob1n_posts.post_type = 'post' AND ((mob1n_posts.post_status = 'publish')) GROUP BY mob1n_posts.ID ORDER BY mob1n_posts.post_date DESC LIMIT 0, 3
    [posts] => Array
        (
            [0] => WP_Post Object
                (
                    [ID] => 273646
                    [post_author] => 6
                    [post_date] => 2018-08-09 11:12:55
                    [post_date_gmt] => 2018-08-09 07:12:55
                    [post_content] => თუ ორიგინალური და გემრიელი დესერტი მოგენატრათ, მაშინ ყავის ნაყინი მოამზადეთ, რომლითაც თავადაც ისიამოვნებთ მიირთმევთ და სტუმრებსაც გაახარებთ.

 

ყავის ნაყინი - ინგრედიენტები: 4 ჩაის კოვზი ხსნადი ყავა გრანულებში, 4 კვერცხის ცილა, 1 ჭიქა შაქარი და 750 მლ. რძე. მომზადების წესი: გაათბეთ რძე ქურაზე და დაუმატეთ ყავა, კარგად აურიეთ გრანულების გახსნამდე და გააცივეთ ოთახის ტემპერატურაზე. აურიეთ შაქარი და კვერცხის ცილა, დაუმატეთ  რძეს და დადგით ნელ ცეცხლზე. ურიეთ ადუღებამდე, მერე კი, გადმოდგით ქურიდან და გააცივეთ. მიღებული მასა მოათავსეთ კონტეინერში მჭიდრო თავსახურით და რამდენიმე საათით შეინახეთ საყინულეში.



ყავის ნაყინი შავი ქლიავით - ინგრედიენტები: 400 გრამი ცხიმიანი ნაღები (33%), 1 ქილა შედედებული რძე, 1 სუფრის კოვზი დაფქვილი ხსნადი ყავა, 100 გრამი შავი ქლიავი, შოკოლადი და თხილი გემოვნებით. მომზადების წესი: დაასხით ყავას წყალი (1სუფრის კოვზი ყავა + 1 სუფრის კოვზი წყალი) და აურიეთ. ათქვიფეთ ნაღები ბლენდერში, დაუმატეთ შედედებული რძე, გახსნილი ყავა და კიდევ ერთხელ კარგად ათქვიფეთ, მიღებული მასა კი, 2-3 საათით შეინახეთ საყინულეში. კარგად გარეცხილ შავ ქლიავს დაასხით ცხელი წყალი და გააჩერეთ დარბილებამდე 5-7 წუთი, მერე კი, მსუბუქად დაჭყლიტეთ ხელით (ნუ აქცევთ ქლიავს ფაფად). გამოიღეთ მაცივრიდან გაცივებული ყავისა და რძის ნაზავი და ჩაყარეთ შავი ქლიავი, მერე კი, 2 საათით ისევ შედგით საყინულეში.



 

 

 

 

 
                    [post_title] => ყავის ნაყინის 2 მარტივი რეცეპტი
                    [post_excerpt] => 
                    [post_status] => publish
                    [comment_status] => closed
                    [ping_status] => closed
                    [post_password] => 
                    [post_name] => yavis-nayinis-2-martivi-recepti
                    [to_ping] => 
                    [pinged] => 
                    [post_modified] => 2018-08-09 11:12:55
                    [post_modified_gmt] => 2018-08-09 07:12:55
                    [post_content_filtered] => 
                    [post_parent] => 0
                    [guid] => http://fortuna.ge/?p=273646
                    [menu_order] => 0
                    [post_type] => post
                    [post_mime_type] => 
                    [comment_count] => 0
                    [filter] => raw
                )

            [1] => WP_Post Object
                (
                    [ID] => 272086
                    [post_author] => 6
                    [post_date] => 2018-08-04 21:47:33
                    [post_date_gmt] => 2018-08-04 17:47:33
                    [post_content] => უჩვეულოდ ცხელი ზაფხულის სეზონზე განსაკუთრებით აქტუალურია გამაგრილებელი სასმელები. გთავაზობთ, ჯანსაღი და უგემრიელესი ჩაის მომზადების ხუთ მარტივ რეცეპტს.

 

* ვაშლისა და პირტნის ჩაი - დააყენეთ შავი ჩაი და დაასხით 1 ლიტრი ადუღებული წყალი,  ჩაყარეთ 30 გრამი მსხვილად დაკეპილი პიტნა, მცირე ზომის კუბიკებად დაჭრილი ორი ვაშლი, ნახევარი ლაიმი ან ლიმონი და ცოტა შაქარი. დაახურეთ ჩაიდანს თავსახური და გააციეთ.



 

* ციტრუსის პუნში - აურიეთ ერთმანეთში 1 ჭიქა ცივი ჩაი 1 ლიმონის და 3 ფორთოხლის წვენი, დაუმატეთ ნახევარი ჭიქა ჟოლოს სიროფი, 1 ჭიქა ანანასის წვენი, 1 ჭიქა გაზიანი წყალი და ცოტა შაქარი. ჩაყარეთ ჭიქაში ანანასის და ყინულის კუბიკები, დაასხით პუნში, ცოტა ადუღებული წყალი და კარგად გააციეთ.



* ჩაი ინდურ სტილში - აურიეთ ერთმანეთში შავი და პიტნის ჩაი, დარიჩინი, ჯანჯაფილი (ჯინჯერი), მუსკატის თხილი და დაასხით ცხელი ადუღებული წყალი. დააყენეთ ჩაი 6 წუთით, დუმატეთ ცოტა შაქარი და თაფლი, კარგად გაციებიის შემდეგ კი, დაუმატეთ ლიმონის წვენი და გაზიანი წყალი.



* ჩაი ილითა და რძით - აადუღეთ წყალი ილის მწვანე თესლით, 10 წუთის შემდეგ კი, დაუმატეთ შავი ჩაი, ფორთოხლის კანი და კიდევ ერთხელ აადუღეთ. 3-5 წუთის შემდეგ დაუმატეთ რძე და შაქარი გემოვნებით, კარგად აურიეთ და გააციეთ.



* მწვანე ჩაი მარწყვით - დააყენეთ მწვანე ჩაი, დაასხით 1 ლიტრი წყალი, დაუმატეთ შაქარი და გააციეთ. 3-5 წუთის შემდეგ კი, დაუმატეთ 1 ლიმონის წვენი, წვრილად დაჭრილი მარწყვი და კარგად აურიეთ.


                    [post_title] => ცივი ჩაის 5 მარტივი რეცეპტი
                    [post_excerpt] => 
                    [post_status] => publish
                    [comment_status] => closed
                    [ping_status] => closed
                    [post_password] => 
                    [post_name] => civi-chais-5-martivi-recepti
                    [to_ping] => 
                    [pinged] => 
                    [post_modified] => 2018-08-04 21:47:52
                    [post_modified_gmt] => 2018-08-04 17:47:52
                    [post_content_filtered] => 
                    [post_parent] => 0
                    [guid] => http://fortuna.ge/?p=272086
                    [menu_order] => 0
                    [post_type] => post
                    [post_mime_type] => 
                    [comment_count] => 0
                    [filter] => raw
                )

            [2] => WP_Post Object
                (
                    [ID] => 268658
                    [post_author] => 23
                    [post_date] => 2018-07-24 11:58:07
                    [post_date_gmt] => 2018-07-24 07:58:07
                    [post_content] => ზაფხულის ცხელ დღეებშიც კი, არ იტყვის არცერთი კოფემანი უარს საყვარელ სასმელზე მით უფრო მაშინ, როცა თავისუფლად შეიძლება უამრავი უგემრიელესი ცივი კოქტეილის მომზადება.

კლასიკური ცივი ფრაპე - ინგრედიენტები: ორმაგი ესპრესო, 100 მილილიტრი რძე, შაქრის ან შოკოლადის სიროფი, შოკოლადის ნატეხი, ყავის მარცვალი, ცოტა ყინული. მომზადების წესი - ერთმანეთში კარგად არეული ესპრესო, შაქრის (შოკოლადის) სიროფი და რძე ჩაასხით ჭიქაში წვრილად დაფხვნილი ყინულით, მორთეთ შოკოლადის ნატეხით და ყავის მარცვლებით.



შოკოლადისა და პიტნის სიამოვნება - ინგრედიენტები: 150 გრამი ახლად მოდუღებული ყავა, 100 გრამი შავი შოკოლადი, პიტნის სიროფი ან ლიქიორი, ნაღების ნაყინი. მომზადების წესი: გაადნეთ შოკოლადი ახლად მოდუღებულ ყავაში, გაცივების შემდეგ კი, დაუმატეთ  სიროფი და აურიეთ ბლენდერში. ჩაყარეთ ბოკალში წვრილად დაფხვნილი ყინული, დაასხით მომზადებული ნარევი, დაუმატეთ ნაყინი და მორთეთ შოკოლადის ნატეხით.



ბანანის ყავა ტკბილის მოყვარულთათვის - ინგრედიენტები: 350 მილილიტრი ყავა, 1 ბანანი, ცოტა დარიჩინი და გახეხილი შოკოლადი. მომზადების წესი: მოდუღებულ და გაცივებულ ყავას დაუმატეთ ნაყინი და ბანანის პიურე, მერე კი, ყველაფერი ბლენდერში ათქვიფეთ. ჩაყარეთ წიქაში დაფხვნილი ყინული, დაასხით ნარევი და მორთეთ შოკოლადის ნატეხით.



ფორთოხლის აფეთქება - ინგრედიენტები: 200 მილილიტრი ახლად მოდუღებული ყავა, 2 ფორთოხალი, შაქრის ფქვილი, ათქვეფილი ნაღები, ორცხობილას ნატეხი, თხილი. მომზადების წესი: ჩაყარეთ პატარა ქვაბში ფორთოხლის ცედრა და შაქრის ფქვილი, დაასხით ერთი ჭიქა წყალი და ადუღეთ ნელ ცეცხლზე 5 წუთი, მიღებული სიროფი კი გააცივეთ. ახლადმოდუღებულ და გაცივებულ ყავას დაუმატეთ ფორთოხლის წვენი, სიროფი და კარგად აურიეთ, ჩაასხით ჭიქაში დაფხვნილი ყინულით, დაუმატეთ ნაღები, მორთეთ ორცხობილას ნატეხითა და თხილით.



ზაფხულის ყავის სმუზი - ინგრედიენტები: 200 მილილიტრი ესპრესო, 1 ბანანი, 150 მილილიტრი იოგურტი, ცოტა დარიჩინი, 1 ჩაის კოვზი კაკაო, ცოტა კენკრა, ათქვეფილი ნაღები, შოკოლადის სიროფი და ნუში. მომზადების წესი: ჩაყარეთ ჭიქაში წვრილად დატეხილი ყინული და დაუმატეთ ბლენდერში არეული იოგურტი, ბანანი, კენკრა, ყავა, კაკაო და დარიჩინი, მორთეთ ნაღებით, სიროფით და ნუშით.



ყავის მარწყვი - ინგრედიენტები: 2 ჭიქა ესპრესო, 2 ჩაის კოვზი ჟოლოს სიროფი, 2 ჩაის კოვზი შოკოლადის სიროფი, მარწყვი, ათქვეფილი ნაღები, ნაყინი, კაკაო და ყავის მარცვალი. მომზადების წესი: ჩაყარეთ ჭიქაში დაფხვნილი ყინული და წვრილად დაჭრილი მარწყვი, დაასხით შოკოლადის სიროფი, ახლად მოდუღებული და გაცივებული ყავა, მერე კი, მორთეთ ნაღებით, ნაყინის ბურთებით, კაკაოთი და ყავის მარცვლებით.



 
                    [post_title] => ყავის ცივი კოქტეილები ცხელი ზაფხულისთვის
                    [post_excerpt] => 
                    [post_status] => publish
                    [comment_status] => closed
                    [ping_status] => closed
                    [post_password] => 
                    [post_name] => yavis-civi-koqteilebi-ckheli-zafkhulistvis
                    [to_ping] => 
                    [pinged] => 
                    [post_modified] => 2018-07-24 11:58:18
                    [post_modified_gmt] => 2018-07-24 07:58:18
                    [post_content_filtered] => 
                    [post_parent] => 0
                    [guid] => http://fortuna.ge/?p=268658
                    [menu_order] => 0
                    [post_type] => post
                    [post_mime_type] => 
                    [comment_count] => 0
                    [filter] => raw
                )

        )

    [post_count] => 3
    [current_post] => -1
    [in_the_loop] => 
    [post] => WP_Post Object
        (
            [ID] => 273646
            [post_author] => 6
            [post_date] => 2018-08-09 11:12:55
            [post_date_gmt] => 2018-08-09 07:12:55
            [post_content] => თუ ორიგინალური და გემრიელი დესერტი მოგენატრათ, მაშინ ყავის ნაყინი მოამზადეთ, რომლითაც თავადაც ისიამოვნებთ მიირთმევთ და სტუმრებსაც გაახარებთ.

 

ყავის ნაყინი - ინგრედიენტები: 4 ჩაის კოვზი ხსნადი ყავა გრანულებში, 4 კვერცხის ცილა, 1 ჭიქა შაქარი და 750 მლ. რძე. მომზადების წესი: გაათბეთ რძე ქურაზე და დაუმატეთ ყავა, კარგად აურიეთ გრანულების გახსნამდე და გააცივეთ ოთახის ტემპერატურაზე. აურიეთ შაქარი და კვერცხის ცილა, დაუმატეთ  რძეს და დადგით ნელ ცეცხლზე. ურიეთ ადუღებამდე, მერე კი, გადმოდგით ქურიდან და გააცივეთ. მიღებული მასა მოათავსეთ კონტეინერში მჭიდრო თავსახურით და რამდენიმე საათით შეინახეთ საყინულეში.



ყავის ნაყინი შავი ქლიავით - ინგრედიენტები: 400 გრამი ცხიმიანი ნაღები (33%), 1 ქილა შედედებული რძე, 1 სუფრის კოვზი დაფქვილი ხსნადი ყავა, 100 გრამი შავი ქლიავი, შოკოლადი და თხილი გემოვნებით. მომზადების წესი: დაასხით ყავას წყალი (1სუფრის კოვზი ყავა + 1 სუფრის კოვზი წყალი) და აურიეთ. ათქვიფეთ ნაღები ბლენდერში, დაუმატეთ შედედებული რძე, გახსნილი ყავა და კიდევ ერთხელ კარგად ათქვიფეთ, მიღებული მასა კი, 2-3 საათით შეინახეთ საყინულეში. კარგად გარეცხილ შავ ქლიავს დაასხით ცხელი წყალი და გააჩერეთ დარბილებამდე 5-7 წუთი, მერე კი, მსუბუქად დაჭყლიტეთ ხელით (ნუ აქცევთ ქლიავს ფაფად). გამოიღეთ მაცივრიდან გაცივებული ყავისა და რძის ნაზავი და ჩაყარეთ შავი ქლიავი, მერე კი, 2 საათით ისევ შედგით საყინულეში.



 

 

 

 

 
            [post_title] => ყავის ნაყინის 2 მარტივი რეცეპტი
            [post_excerpt] => 
            [post_status] => publish
            [comment_status] => closed
            [ping_status] => closed
            [post_password] => 
            [post_name] => yavis-nayinis-2-martivi-recepti
            [to_ping] => 
            [pinged] => 
            [post_modified] => 2018-08-09 11:12:55
            [post_modified_gmt] => 2018-08-09 07:12:55
            [post_content_filtered] => 
            [post_parent] => 0
            [guid] => http://fortuna.ge/?p=273646
            [menu_order] => 0
            [post_type] => post
            [post_mime_type] => 
            [comment_count] => 0
            [filter] => raw
        )

    [comment_count] => 0
    [current_comment] => -1
    [found_posts] => 25
    [max_num_pages] => 9
    [max_num_comment_pages] => 0
    [is_single] => 
    [is_preview] => 
    [is_page] => 
    [is_archive] => 1
    [is_date] => 
    [is_year] => 
    [is_month] => 
    [is_day] => 
    [is_time] => 
    [is_author] => 
    [is_category] => 
    [is_tag] => 1
    [is_tax] => 
    [is_search] => 
    [is_feed] => 
    [is_comment_feed] => 
    [is_trackback] => 
    [is_home] => 
    [is_404] => 
    [is_embed] => 
    [is_paged] => 
    [is_admin] => 
    [is_attachment] => 
    [is_singular] => 
    [is_robots] => 
    [is_posts_page] => 
    [is_post_type_archive] => 
    [query_vars_hash:WP_Query:private] => a2882ccf0a4ce7b7f63dbd54adf6727c
    [query_vars_changed:WP_Query:private] => 
    [thumbnails_cached] => 
    [stopwords:WP_Query:private] => 
    [compat_fields:WP_Query:private] => Array
        (
            [0] => query_vars_hash
            [1] => query_vars_changed
        )

    [compat_methods:WP_Query:private] => Array
        (
            [0] => init_query_flags
            [1] => parse_tax_query
        )

)

მსგავსი სიახლეები