გამაგრილებელი ლიმონათის 8 გემრიელი რეცეპტი

პოპულარული

გამაგრილებელი ლიმონათის 8 გემრიელი რეცეპტი

სახლში მომზადებული ლიმონათის მთავარი ინგრედიენტები ლიმონის წვენი, წყალი და შაქარია. თუმცა, თავისუფლად შეგიძლიათ დაუმატოთ ნებისმიერი ზაფხულის ხილი, კენკრა ან თუნდაც ბოსტნეული.

* კიტრის და პიტნის ლიმონათი – ინგრედიენტები: 1 მოზრდილი კიტრი, 1 ჭიქა ლიმონის წვენი, 3/4 ჭიქა შაქარი, 6 ჭიქა ჩვეულებრივი ან გაზიანი წყალი, 1 დიდი ლიმონი, რამდენიმე პიტნის ფოთოლი. მომზადება: მოათავსეთ ქვაბში ნახევარი დაჭრილი კიტრი, დაუმატეთ ლიმონის წვენი, შაქარი და პიტნის ფოთოლი. დადგით ნელ ცეცხლზე და ურიეთ 5-7 წუთი, გააციეთ მიღებული მასა და გადაწურეთ. დაჭერით დარჩენილი კიტრი, ლიმონი, დაუმატეთ პიტნა და დაასხით წყალი, კარგად აურიეთ, დაუმატეთ უკვე არსებულ მასას და გააციეთ.

* ანანასის ლიმონათი – ინგრედიენტები: 1 მწიფე, ნაჭრებად დაჭრილი ანანასი, 2 ლიმონის წვენი, ცოტა მარილი. მომზადება: ურიეთ ინგრედიენტები ბლენდერში ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე. თუ ტკბილი ლიმონათი გიყვართ შეგიძლიათ ცოტა თაფლიც დაუმატოთ.

* პიტნის ლიმონათი – ინგრედიენტები: 3/4 ჭიქა შაქარი, 3/4 ჭიქა წყალი, 1/2 ჭიქა წვრილად დაწრილი პიტნა, 6-7 დიდი ლიმონი, 3 ჭიქა წყალი. მომზადება: მოათავსეთ ქვაბში პიტნის ფოთლები და შაქარი, დაასხით წყალი, დადგით ნელ ცეცხლზე და ურიეთ შაქარის გახსნამდე. გადმოდგით ქვაბი ცეცხლიდან და დაახურეთ თავსახური, 30 წუთის კი, გადაწურეთ სითხე სუფთა ჭურჭელში. გაწურეთ ლიმონი, დაასხით წყალი, უკვე მომზადებული სიროფი და გააციეთ.

* ატმის ლიმონათი – ინგრედიენტები: 4-5 ატამი, 4 ჭიქა წყალი, 1/4 ჭიქა წყალი, 7-8 დიდი ლიმონი. მომზადება: დაჭერით 2-3 ატამი მსხვილ ნაჭრებად, მოათავსეთ ქვაბში, დაუმატეთ წყალი, დადგით ცეცხლზე და ურიეთ ადუღებამდე. გადაიტანეთ გაციებული მასა ბლენდერში, ურიეთ და ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე, მერე კი, გადაწურეთ, ჩაასხით სუფთა ჭურჭელში, დაუმატეთ ლიმონის წვენი და ატმის მსხვილად დაჭრილი ნაჭრები.

* საზამთროს, კიტრის და პიტნის ლიმონათი – ინგრედიენტები:1 კგ. დაჭრილი საზამთრო კურკის გარეშე, 1/4 დაჭრილი კიტრი, 1 ჭიქა ლიმონის წვენი, 2,5 ჭიქა წყალი, 1/4 ჩვეულებრივი სიროფი, რამდენიმე პიტნის ფოთოლი. მომზადება: მოათავსეთ საზამთრო, კიტრი და პიტნა ბლენდერში, დაუმატეთ ლიმონის წვენი. მიღებული მასა გადაწურეთ, დაუმატეთ წყალი, სიროფი და კარგად აურიეთ.

* ჟოლოს ლიმონათი – ინგრედიენტები: 340 გრამი ჟოლო, 1 ჭიქა ცივი ლიმონის წვენი, 1/2 ჭიქა ცივი წყალი, 1/2 ჭიქა შაქარი, 1/2 ჭიქა თაფლი, 1 ლიტრი ცივი გაზიანი წყალი. მომზადება: მოათავსეთ ჟოლო ბლენდერში, მიღებული პიურე კი, გადაიტანეთ სუფთა ჭურჭელში, დაუმატეთ შაქარი, დაასხით წყალი და ურიეთ შაქარის გახსნამდე. მიღებულ მასას დაუმატეთ ლიმონის წვენი და გაზიანი წყალი.

* მარწყვის ლიმონათი – ინგრედიენტები: 6 ლიმონი, 1 ჭიქა ჩვეულებრივი სიროფი, 450 გრამი მარწყვი, 1 ლიტრი გაზიანი წყალი. მომზადება: მოათავსეთ ბლენდერში მარწყვი, დაასხით 1 ჭიქა ლიმონის წვენი და გაზიანი წყალი. მიღებულ მასას დაუმატეთ დარჩენილი ლიმონის წვენი, 1/2 ჭიქა სიროფი გაზიანი წყალი და გააციეთ.

* მაყვლის ლიმონათი – ინგრედიენტები: 6 ჭიქა წყალი, 1 ჭიქა შაქარი, 4 ლიმონი, 2 ჭიქა მაყვალი. მომზადება: ჩაასხით დიდი ზომის ქვაბში 2 ჭიქა წყალი, დაუმატეთ შაქარი და აადუღეთ. აურიეთ ბლენდერში ლიმონის წვენი და მაყვალი, გადაწურეთ, გაციების შემდეგ კი, დაუმატეთ უკვე მომზადებულ სიროფს.  

რჩევები /

|

2 ივლისი, 2017

|
WP_Query Object
(
    [query] => Array
        (
            [post_type] => post
            [post_status] => publish
            [posts_per_page] => 3
            [orderby] => ASC
            [tax_query] => Array
                (
                    [0] => Array
                        (
                            [taxonomy] => post_tag
                            [field] => slug
                            [terms] => Array
                                (
                                    [0] => kulinariuli-rchevebi
                                    [1] => kulinaria
                                )

                        )

                )

            [post__not_in] => Array
                (
                    [0] => 141998
                )

        )

    [query_vars] => Array
        (
            [post_type] => post
            [post_status] => publish
            [posts_per_page] => 3
            [orderby] => ASC
            [tax_query] => Array
                (
                    [0] => Array
                        (
                            [taxonomy] => post_tag
                            [field] => slug
                            [terms] => Array
                                (
                                    [0] => kulinariuli-rchevebi
                                    [1] => kulinaria
                                )

                        )

                )

            [post__not_in] => Array
                (
                    [0] => 141998
                )

            [error] => 
            [m] => 
            [p] => 0
            [post_parent] => 
            [subpost] => 
            [subpost_id] => 
            [attachment] => 
            [attachment_id] => 0
            [name] => 
            [static] => 
            [pagename] => 
            [page_id] => 0
            [second] => 
            [minute] => 
            [hour] => 
            [day] => 0
            [monthnum] => 0
            [year] => 0
            [w] => 0
            [category_name] => 
            [tag] => 
            [cat] => 
            [tag_id] => 1914
            [author] => 
            [author_name] => 
            [feed] => 
            [tb] => 
            [paged] => 0
            [meta_key] => 
            [meta_value] => 
            [preview] => 
            [s] => 
            [sentence] => 
            [title] => 
            [fields] => 
            [menu_order] => 
            [embed] => 
            [category__in] => Array
                (
                )

            [category__not_in] => Array
                (
                )

            [category__and] => Array
                (
                )

            [post__in] => Array
                (
                )

            [post_name__in] => Array
                (
                )

            [tag__in] => Array
                (
                )

            [tag__not_in] => Array
                (
                )

            [tag__and] => Array
                (
                )

            [tag_slug__in] => Array
                (
                )

            [tag_slug__and] => Array
                (
                )

            [post_parent__in] => Array
                (
                )

            [post_parent__not_in] => Array
                (
                )

            [author__in] => Array
                (
                )

            [author__not_in] => Array
                (
                )

            [ignore_sticky_posts] => 
            [suppress_filters] => 
            [cache_results] => 1
            [update_post_term_cache] => 1
            [lazy_load_term_meta] => 1
            [update_post_meta_cache] => 1
            [nopaging] => 
            [comments_per_page] => 50
            [no_found_rows] => 
            [order] => DESC
        )

    [tax_query] => WP_Tax_Query Object
        (
            [queries] => Array
                (
                    [0] => Array
                        (
                            [taxonomy] => post_tag
                            [terms] => Array
                                (
                                    [0] => kulinariuli-rchevebi
                                    [1] => kulinaria
                                )

                            [field] => slug
                            [operator] => IN
                            [include_children] => 1
                        )

                )

            [relation] => AND
            [table_aliases:protected] => Array
                (
                    [0] => mob1n_term_relationships
                )

            [queried_terms] => Array
                (
                    [post_tag] => Array
                        (
                            [terms] => Array
                                (
                                    [0] => kulinariuli-rchevebi
                                    [1] => kulinaria
                                )

                            [field] => slug
                        )

                )

            [primary_table] => mob1n_posts
            [primary_id_column] => ID
        )

    [meta_query] => WP_Meta_Query Object
        (
            [queries] => Array
                (
                )

            [relation] => 
            [meta_table] => 
            [meta_id_column] => 
            [primary_table] => 
            [primary_id_column] => 
            [table_aliases:protected] => Array
                (
                )

            [clauses:protected] => Array
                (
                )

            [has_or_relation:protected] => 
        )

    [date_query] => 
    [request] => SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS  mob1n_posts.ID FROM mob1n_posts  LEFT JOIN mob1n_term_relationships ON (mob1n_posts.ID = mob1n_term_relationships.object_id) WHERE 1=1  AND mob1n_posts.ID NOT IN (141998) AND ( 
  mob1n_term_relationships.term_taxonomy_id IN (6667,1914)
) AND mob1n_posts.post_type = 'post' AND ((mob1n_posts.post_status = 'publish')) GROUP BY mob1n_posts.ID ORDER BY mob1n_posts.post_date DESC LIMIT 0, 3
    [posts] => Array
        (
            [0] => WP_Post Object
                (
                    [ID] => 152948
                    [post_author] => 13
                    [post_date] => 2017-08-15 00:09:51
                    [post_date_gmt] => 2017-08-14 20:09:51
                    [post_content] => მართალია ჩაის თაყვანისმცემლები ჯიუტად ირწმუნებიან, რომ ჩაი უგემრიელესი სასმელია, მაგრამ კოფემანებმა იციან, რომ მათი საყვარელი ყავა ერთნაირად სასიამოვნო დასალევი, როგორც ზამთრის სუსხიან დღეს, ისე ცხელ სეზონზე, მით უფრო, რომ ზაფხულში ყავით უმრავი უგემრიელესი კოქტეილის მომზადება შეიძლება.

შოკოლადის ყავა

ინგრედიენტი: 300-350 მლ. ახლადმოხარშული მაგარი ყავა, 30-50 გრამი შავი შოკოლადი, 2-4 სუფრის კოვზი პიტნის სიროფი ან ლიქიორი, 100 გრამი ნაღების ნაყინი.

მომზადების წესი: ცხელ ყავაში გახსენით შოკოლადი, გაციების შემდეგ კი, დაუმატეთ ნაყინი, პიტნის სიროფი ან ლიქიორი, ყინულის რამდენიმე ნატეხი და კარგად ათქვიფეთ ბლენდერში. მორთეთ კოქტეილი პიტნის ფოთლებით, ნაყინით და გახეხილი შოკოლადით.



* ყავის სმუზი

ინგრედიენტი: 250 მლ. ცივი ესპრესო, 250 მლ. უცხიმო იოგურტი, 1 ბანანი, ½ სუფრის კოვზი კაკაოს ფხვნილი, ¼ ჩაის კოვზი დარიჩინი.

მომზადების წესი: კარგად ათქვეფილ ბანანის პიურეს და იოგურტს დაასხით ყავა და კიდევ ერთხელ ათქვიფეთ, მერე კი, გემოვნებით დაუმატეთ კაკაო და დარიჩინი.



* რძე ყავის ყინულით

ინგრედიენტი: ხუთი ჩაის კოვზი ხსნადი ყავა, 5 ჩაის კოვზი შაქარი, 250 მლ. მდუღარე წყალი, 250 მლ. რძე, ვანილი.

მომზადების წესი: დაასხით შაქარს და ყავას მდუღარე წყალი და კარგად აურიეთ, დაუმატეთ ვანილი, ჩაასხით ყინულის ფორმაში და კარგად გაყინეთ. ჩაყარეთ ყავის ყინული ჭიქაში და დაასხით ცივი რძე, გააციეთ მაცივარში 10-15 წუთი, რათა ყინული ოდნავ გადნეს და რძეს შეერიოს.



* ცივი ლავანდას რაფ-ყავა

ინგრედიენტი: 100 მლ. ნაღები, 1,5 ჩაის კოვზი დაფქვილი ყავა, 1 ჩაის კოვზი შაქარი, ნახევარი ჩაის კოვზი ლავანდის გამხმარი ყვავილი.

მომზადების წესი: დაასხით ყავას ცივი წყალი და აადუღეთ, დაუმატეთ ყავის საფქვავში დაფქვილი შაქარი, ლავანდას ყვავილი და ნაღები. კიდევ ერთხელ წამოადუღეთ და ათქვიფეთ მიქსერით ქაფის მიღებამდე. გააციეთ ყინულის ნატეხით და მორთეთ ლავანდას ყვავილით.



* რძისა და ყავის კოქტეილი

ინგრედიენტი: 1 ჭიქა ყავა ყინულით, 1 ჭიქა რძე, 2 ჭიქა ყავის ნაყინი, 1 ჭიქა ვანილის ნაყინი, 1-2 ორცხობილა, 4 ნატეხი ყინული, შაქარი და დარიჩინი.

მომზადების წესი: ათქვიფეთ ყველა ინგრედიენტი ბლენდერში ერთგვაროვანი მასისი მიღებამდე, წყლით დასველებულ ბოკალის პირი კი, მორთეთ შაქრითა და დარიჩინით.



* იამაიკური ყავა ყინულით

ინგრედიენტი: 30 გრამი მუქი რომი, 30 გრამი ყავის ლიქიორი, 3 სუფრის კოვზი ათქვეფილი ნაღები, 120 გრამი მაგარი ყავა.

მომზადების წესი: კარგად აურიეთ ლიქიორი, ყავა, რომი, ათქვეფილი ცილა და ჩაასხით ყინულით სავსე მაღალ ჭიქაში.



* სახლის ცივი კაპუჩინო

ინგრედიენტი: 1 ჭიქა რძე, 1 სუფრის კოვზი შოკოლადის სიროფი, 1 ჩაის კოვზი ხსნადი ყავის ფხვნილი, 2 ნატეხი ყინული, შაქარი, დარიჩინი.

მომზადების წესი: ათქვიფეთ ბლენდერში რძე, შოკოლადის სიროფი, ყავა და ყინული. მიღებულ ქაფის მასას დაუმატეთ შაქარი, ჩაასხით ბოკალში და მოაყარეთ დარიჩინი.



* ოლენგი (ტაილანდური ყავა ყინულით)

ინგრედიენტი: 4 ჭიქა მაგარი ყავა, 2 ჭიქა ნაღები, ¾ ჭიქა შედედებული რძე, 3 სუფრის კოვზი შაქარი, ¼ ჩაის კოვზი დაფქვილი ნუში, 2 ჩაის კოვზი დაფქვილი კარდამონი.

მომზადების წესი: გახსენით ნაღებში შაქარი, კარდამონი და ოდნავ წამოადუღეთ, გააცივეთ 10-15 წუთი და დაუმატეთ დაფქვილი ნუში. ჩაყარეთ ჭიქაში ყინული, დაუმატეთ არომატიზირებული ნაღები და ფრთხილად ჩაასხით ყავა.



* ყავა ფორთოხლით და ყინულით

ინგრედიენტი: 2 ფორთოხლის წვენი, 1 ჭიქა წყალი, 1 ჭიქა (ან ცოტა ნაკლები) შაქარი, 4 ჭიქა ცივი ყავა (6 ჩაის კოვზი ხსნადი ყავა 4 ჭიქა წყალზე).

მომზადების წესი: ადუღეთ 5 წუთი კუბიკებად დაჭრილი ფორთოხლის კანი და შაქარი, მერე კი, მოაცილეთ კანი და გააციეთ სიროფი. აურიეთ ფორთოხლის წვენი, მიღებული სიროფი და ყავა, ჩაასხით ჭიქაში,  მოაყარეთ ყინულის ნატეხი და მორთეთ ფორთოხლის ნაჭრებით.



* „ინი და იანი“ - ცივი ყავა-ჩაი

3 სახის შავი ჩაი (თითოეული ½ ჩაის კოვზი), მაგარი ყავა, 1 ქილა კონცენტრირებული რძე, შაქარი, ყინული.

მომზადების წესი: დააყენეთ ჩაი, პარალელურად მოადუღეთ ყავა. დაუმატეთ ჩაის შაქარი და კონცენტრირებული რძე, ჩაასხით ჭიქაში და დაუმატეთ ყავა.

 


                    [post_title] => ყავის გამაგრილებელი კოქტეილი - საუკეთესო საზაფხულო სასმელი!
                    [post_excerpt] => 
                    [post_status] => publish
                    [comment_status] => closed
                    [ping_status] => closed
                    [post_password] => 
                    [post_name] => yavis-gamagrilebeli-koqteili-sauketeso-sazafkhulo-sasmeli
                    [to_ping] => 
                    [pinged] => 
                    [post_modified] => 2017-08-15 00:09:51
                    [post_modified_gmt] => 2017-08-14 20:09:51
                    [post_content_filtered] => 
                    [post_parent] => 0
                    [guid] => http://fortuna.ge/?p=152948
                    [menu_order] => 0
                    [post_type] => post
                    [post_mime_type] => 
                    [comment_count] => 0
                    [filter] => raw
                )

            [1] => WP_Post Object
                (
                    [ID] => 151433
                    [post_author] => 13
                    [post_date] => 2017-08-08 17:43:32
                    [post_date_gmt] => 2017-08-08 13:43:32
                    [post_content] => მართალია, ბანანის კოქტეილი ყველა სეზონზე გემრიელია, მაგრამ მისი მირთმევა განსაკუთრებით სასიამოვნო მაინც ზაფხულშია, როცა ნატურალურ კოქტეილს გაგაგრილებაც შეუძლია და განწყობის გაუმჯობესებაც.

ბანანის კოქტეილი ერთნაირად გემრიელია რძით, ნაყინით, იოგურტითა და კეფირით, თუმცა ამჯერად კლასიკურ ვარიანტს - ბანანის კოქტეილს რძით გთავაზობთ, რომლის მომზადებას სულ რაღაც 5 ჭუთი სჭირდება.

ინგრედიენტი: 2 ბანანი, 100 გრამი ნაყინი, 2 ჭიქა რძე, 1 კოვზი შაქარი და ცოტა დარიჩინი.

მომზადების წესი: მოათავსეთ დაჭრილი ბანანი ბლენდერში, დაასხით 2 ჭიქა რძე, დაუმატეთ ნაყინი, შაქარი და კარგად ათქვიფეთ. გააფორმეთ კოქტეილი ცოტა დარიჩინით (ან გახეხილი შოკოლადით) და ფორთოხლის ნაჭრებით.
                    [post_title] => როგორ მოვამზადოთ ბანანის უგემრიელესი კოქტეილი
                    [post_excerpt] => 
                    [post_status] => publish
                    [comment_status] => closed
                    [ping_status] => closed
                    [post_password] => 
                    [post_name] => rogor-movamzadot-bananis-ugemrielesi-koqteili
                    [to_ping] => 
                    [pinged] => 
                    [post_modified] => 2017-08-08 18:13:50
                    [post_modified_gmt] => 2017-08-08 14:13:50
                    [post_content_filtered] => 
                    [post_parent] => 0
                    [guid] => http://fortuna.ge/?p=151433
                    [menu_order] => 0
                    [post_type] => post
                    [post_mime_type] => 
                    [comment_count] => 0
                    [filter] => raw
                )

            [2] => WP_Post Object
                (
                    [ID] => 151436
                    [post_author] => 13
                    [post_date] => 2017-08-05 10:17:56
                    [post_date_gmt] => 2017-08-05 06:17:56
                    [post_content] => ყინულის დესერტის მომზადება პრაქტიკულად ნებისმიერი ხილით შეიძლება და რაც მთავარია, ძალიან მარტივია!

ინგრედიენტი: 1 ლიტრი ნატურალური ხილის წვენი, 1 ჭიქა კენკრა, 1 ჭიქა დაჭრილი ხილი და შაქარი. მომზადების წესი: ნებისმიერი ხილის და კენკრის ნატურალურ წვენს გემოვნებით დაუმატეთ შაქარი,  დარჩენილი ხილი დაჭერით კუბიკებად ან პატარა ნაჭრებად. გაავსეთ ნაყინის ფორმა წვენით, დაუმატეთ ხილის თითო კუბიკი და გაყინეთ.

შეარჩიეთ წვენი და ხილი საკუთარი სურვილით, გარდა ამისა, თამამად  შეგიძლიათ ჩაატაროთ ექსპერიმენტები ხილის პიურეს და რბილი ნაყოფის (ნესვის, ბანანის, კივის ან მარწყვის) გამოყენებით.
                    [post_title] => როგორ მოვამზადოთ უგემრიელესი ხილის ყინული
                    [post_excerpt] => 
                    [post_status] => publish
                    [comment_status] => closed
                    [ping_status] => closed
                    [post_password] => 
                    [post_name] => rogor-movamzadot-ugemrielesi-khilis-yinuli
                    [to_ping] => 
                    [pinged] => 
                    [post_modified] => 2017-08-05 10:17:56
                    [post_modified_gmt] => 2017-08-05 06:17:56
                    [post_content_filtered] => 
                    [post_parent] => 0
                    [guid] => http://fortuna.ge/?p=151436
                    [menu_order] => 0
                    [post_type] => post
                    [post_mime_type] => 
                    [comment_count] => 0
                    [filter] => raw
                )

        )

    [post_count] => 3
    [current_post] => -1
    [in_the_loop] => 
    [post] => WP_Post Object
        (
            [ID] => 152948
            [post_author] => 13
            [post_date] => 2017-08-15 00:09:51
            [post_date_gmt] => 2017-08-14 20:09:51
            [post_content] => მართალია ჩაის თაყვანისმცემლები ჯიუტად ირწმუნებიან, რომ ჩაი უგემრიელესი სასმელია, მაგრამ კოფემანებმა იციან, რომ მათი საყვარელი ყავა ერთნაირად სასიამოვნო დასალევი, როგორც ზამთრის სუსხიან დღეს, ისე ცხელ სეზონზე, მით უფრო, რომ ზაფხულში ყავით უმრავი უგემრიელესი კოქტეილის მომზადება შეიძლება.

შოკოლადის ყავა

ინგრედიენტი: 300-350 მლ. ახლადმოხარშული მაგარი ყავა, 30-50 გრამი შავი შოკოლადი, 2-4 სუფრის კოვზი პიტნის სიროფი ან ლიქიორი, 100 გრამი ნაღების ნაყინი.

მომზადების წესი: ცხელ ყავაში გახსენით შოკოლადი, გაციების შემდეგ კი, დაუმატეთ ნაყინი, პიტნის სიროფი ან ლიქიორი, ყინულის რამდენიმე ნატეხი და კარგად ათქვიფეთ ბლენდერში. მორთეთ კოქტეილი პიტნის ფოთლებით, ნაყინით და გახეხილი შოკოლადით.



* ყავის სმუზი

ინგრედიენტი: 250 მლ. ცივი ესპრესო, 250 მლ. უცხიმო იოგურტი, 1 ბანანი, ½ სუფრის კოვზი კაკაოს ფხვნილი, ¼ ჩაის კოვზი დარიჩინი.

მომზადების წესი: კარგად ათქვეფილ ბანანის პიურეს და იოგურტს დაასხით ყავა და კიდევ ერთხელ ათქვიფეთ, მერე კი, გემოვნებით დაუმატეთ კაკაო და დარიჩინი.



* რძე ყავის ყინულით

ინგრედიენტი: ხუთი ჩაის კოვზი ხსნადი ყავა, 5 ჩაის კოვზი შაქარი, 250 მლ. მდუღარე წყალი, 250 მლ. რძე, ვანილი.

მომზადების წესი: დაასხით შაქარს და ყავას მდუღარე წყალი და კარგად აურიეთ, დაუმატეთ ვანილი, ჩაასხით ყინულის ფორმაში და კარგად გაყინეთ. ჩაყარეთ ყავის ყინული ჭიქაში და დაასხით ცივი რძე, გააციეთ მაცივარში 10-15 წუთი, რათა ყინული ოდნავ გადნეს და რძეს შეერიოს.



* ცივი ლავანდას რაფ-ყავა

ინგრედიენტი: 100 მლ. ნაღები, 1,5 ჩაის კოვზი დაფქვილი ყავა, 1 ჩაის კოვზი შაქარი, ნახევარი ჩაის კოვზი ლავანდის გამხმარი ყვავილი.

მომზადების წესი: დაასხით ყავას ცივი წყალი და აადუღეთ, დაუმატეთ ყავის საფქვავში დაფქვილი შაქარი, ლავანდას ყვავილი და ნაღები. კიდევ ერთხელ წამოადუღეთ და ათქვიფეთ მიქსერით ქაფის მიღებამდე. გააციეთ ყინულის ნატეხით და მორთეთ ლავანდას ყვავილით.



* რძისა და ყავის კოქტეილი

ინგრედიენტი: 1 ჭიქა ყავა ყინულით, 1 ჭიქა რძე, 2 ჭიქა ყავის ნაყინი, 1 ჭიქა ვანილის ნაყინი, 1-2 ორცხობილა, 4 ნატეხი ყინული, შაქარი და დარიჩინი.

მომზადების წესი: ათქვიფეთ ყველა ინგრედიენტი ბლენდერში ერთგვაროვანი მასისი მიღებამდე, წყლით დასველებულ ბოკალის პირი კი, მორთეთ შაქრითა და დარიჩინით.



* იამაიკური ყავა ყინულით

ინგრედიენტი: 30 გრამი მუქი რომი, 30 გრამი ყავის ლიქიორი, 3 სუფრის კოვზი ათქვეფილი ნაღები, 120 გრამი მაგარი ყავა.

მომზადების წესი: კარგად აურიეთ ლიქიორი, ყავა, რომი, ათქვეფილი ცილა და ჩაასხით ყინულით სავსე მაღალ ჭიქაში.



* სახლის ცივი კაპუჩინო

ინგრედიენტი: 1 ჭიქა რძე, 1 სუფრის კოვზი შოკოლადის სიროფი, 1 ჩაის კოვზი ხსნადი ყავის ფხვნილი, 2 ნატეხი ყინული, შაქარი, დარიჩინი.

მომზადების წესი: ათქვიფეთ ბლენდერში რძე, შოკოლადის სიროფი, ყავა და ყინული. მიღებულ ქაფის მასას დაუმატეთ შაქარი, ჩაასხით ბოკალში და მოაყარეთ დარიჩინი.



* ოლენგი (ტაილანდური ყავა ყინულით)

ინგრედიენტი: 4 ჭიქა მაგარი ყავა, 2 ჭიქა ნაღები, ¾ ჭიქა შედედებული რძე, 3 სუფრის კოვზი შაქარი, ¼ ჩაის კოვზი დაფქვილი ნუში, 2 ჩაის კოვზი დაფქვილი კარდამონი.

მომზადების წესი: გახსენით ნაღებში შაქარი, კარდამონი და ოდნავ წამოადუღეთ, გააცივეთ 10-15 წუთი და დაუმატეთ დაფქვილი ნუში. ჩაყარეთ ჭიქაში ყინული, დაუმატეთ არომატიზირებული ნაღები და ფრთხილად ჩაასხით ყავა.



* ყავა ფორთოხლით და ყინულით

ინგრედიენტი: 2 ფორთოხლის წვენი, 1 ჭიქა წყალი, 1 ჭიქა (ან ცოტა ნაკლები) შაქარი, 4 ჭიქა ცივი ყავა (6 ჩაის კოვზი ხსნადი ყავა 4 ჭიქა წყალზე).

მომზადების წესი: ადუღეთ 5 წუთი კუბიკებად დაჭრილი ფორთოხლის კანი და შაქარი, მერე კი, მოაცილეთ კანი და გააციეთ სიროფი. აურიეთ ფორთოხლის წვენი, მიღებული სიროფი და ყავა, ჩაასხით ჭიქაში,  მოაყარეთ ყინულის ნატეხი და მორთეთ ფორთოხლის ნაჭრებით.



* „ინი და იანი“ - ცივი ყავა-ჩაი

3 სახის შავი ჩაი (თითოეული ½ ჩაის კოვზი), მაგარი ყავა, 1 ქილა კონცენტრირებული რძე, შაქარი, ყინული.

მომზადების წესი: დააყენეთ ჩაი, პარალელურად მოადუღეთ ყავა. დაუმატეთ ჩაის შაქარი და კონცენტრირებული რძე, ჩაასხით ჭიქაში და დაუმატეთ ყავა.

 


            [post_title] => ყავის გამაგრილებელი კოქტეილი - საუკეთესო საზაფხულო სასმელი!
            [post_excerpt] => 
            [post_status] => publish
            [comment_status] => closed
            [ping_status] => closed
            [post_password] => 
            [post_name] => yavis-gamagrilebeli-koqteili-sauketeso-sazafkhulo-sasmeli
            [to_ping] => 
            [pinged] => 
            [post_modified] => 2017-08-15 00:09:51
            [post_modified_gmt] => 2017-08-14 20:09:51
            [post_content_filtered] => 
            [post_parent] => 0
            [guid] => http://fortuna.ge/?p=152948
            [menu_order] => 0
            [post_type] => post
            [post_mime_type] => 
            [comment_count] => 0
            [filter] => raw
        )

    [comment_count] => 0
    [current_comment] => -1
    [found_posts] => 20
    [max_num_pages] => 7
    [max_num_comment_pages] => 0
    [is_single] => 
    [is_preview] => 
    [is_page] => 
    [is_archive] => 1
    [is_date] => 
    [is_year] => 
    [is_month] => 
    [is_day] => 
    [is_time] => 
    [is_author] => 
    [is_category] => 
    [is_tag] => 1
    [is_tax] => 
    [is_search] => 
    [is_feed] => 
    [is_comment_feed] => 
    [is_trackback] => 
    [is_home] => 
    [is_404] => 
    [is_embed] => 
    [is_paged] => 
    [is_admin] => 
    [is_attachment] => 
    [is_singular] => 
    [is_robots] => 
    [is_posts_page] => 
    [is_post_type_archive] => 
    [query_vars_hash:WP_Query:private] => 7c16c1d656b28bbf6a14baedf4d0b760
    [query_vars_changed:WP_Query:private] => 
    [thumbnails_cached] => 
    [stopwords:WP_Query:private] => 
    [compat_fields:WP_Query:private] => Array
        (
            [0] => query_vars_hash
            [1] => query_vars_changed
        )

    [compat_methods:WP_Query:private] => Array
        (
            [0] => init_query_flags
            [1] => parse_tax_query
        )

)

მსგავსი სიახლეები