ქალის მკერდის ზომა ყავაზეა დამოკიდებული

პოპულარული

ქალის მკერდის ზომა ყავაზეა დამოკიდებული

შვედმა მეცნიერებმა ჩაატარეს ძალიან საინტერესო კვლევა და სენსაციური დასკვნა გამოაქვეყნეს. ექსპერიმენტში ასობით ქალბატონი მონაწილეობდა და თითოეული მათგანი ყავის დიდი მოყვარული იყო.

რამდენიმე წლიანმა დაკვირვებმა აჩვენა, რომ ყავა მკერდის ზომაზე მოქმედებს, უფრო სწორედ კი მას აპატარავებს. ექსპერტები ამ ფენომენს იმით ხსნიან, რომ კოფეინი ორგანიზმში დიდი დოზით ესტროგენს გამოიმუშავებს და ფორმების შემცირებასაც სწორედ ეს იწვევს.

მსგავსი პრობლემების თავიდან ასაცილებლად მედიკოსები სუსტი სქესის წარმომადგენლებს მიღებული ყავის  დოზების გაკონტროლებას ურჩევენ.

 

 

ახალი ამბები / სხვა /

|

23 მარტი, 2017

|

საკვანძო სიტყვები

WP_Query Object
(
    [query] => Array
        (
            [post_type] => post
            [post_status] => publish
            [posts_per_page] => 3
            [orderby] => ASC
            [tax_query] => Array
                (
                    [0] => Array
                        (
                            [taxonomy] => post_tag
                            [field] => slug
                            [terms] => Array
                                (
                                    [0] => yava
                                    [1] => mkerdis-zoma
                                )

                        )

                )

            [post__not_in] => Array
                (
                    [0] => 116441
                )

        )

    [query_vars] => Array
        (
            [post_type] => post
            [post_status] => publish
            [posts_per_page] => 3
            [orderby] => ASC
            [tax_query] => Array
                (
                    [0] => Array
                        (
                            [taxonomy] => post_tag
                            [field] => slug
                            [terms] => Array
                                (
                                    [0] => yava
                                    [1] => mkerdis-zoma
                                )

                        )

                )

            [post__not_in] => Array
                (
                    [0] => 116441
                )

            [error] => 
            [m] => 
            [p] => 0
            [post_parent] => 
            [subpost] => 
            [subpost_id] => 
            [attachment] => 
            [attachment_id] => 0
            [name] => 
            [static] => 
            [pagename] => 
            [page_id] => 0
            [second] => 
            [minute] => 
            [hour] => 
            [day] => 0
            [monthnum] => 0
            [year] => 0
            [w] => 0
            [category_name] => 
            [tag] => 
            [cat] => 
            [tag_id] => 697
            [author] => 
            [author_name] => 
            [feed] => 
            [tb] => 
            [paged] => 0
            [meta_key] => 
            [meta_value] => 
            [preview] => 
            [s] => 
            [sentence] => 
            [title] => 
            [fields] => 
            [menu_order] => 
            [embed] => 
            [category__in] => Array
                (
                )

            [category__not_in] => Array
                (
                )

            [category__and] => Array
                (
                )

            [post__in] => Array
                (
                )

            [post_name__in] => Array
                (
                )

            [tag__in] => Array
                (
                )

            [tag__not_in] => Array
                (
                )

            [tag__and] => Array
                (
                )

            [tag_slug__in] => Array
                (
                )

            [tag_slug__and] => Array
                (
                )

            [post_parent__in] => Array
                (
                )

            [post_parent__not_in] => Array
                (
                )

            [author__in] => Array
                (
                )

            [author__not_in] => Array
                (
                )

            [ignore_sticky_posts] => 
            [suppress_filters] => 
            [cache_results] => 1
            [update_post_term_cache] => 1
            [lazy_load_term_meta] => 1
            [update_post_meta_cache] => 1
            [nopaging] => 
            [comments_per_page] => 50
            [no_found_rows] => 
            [order] => DESC
        )

    [tax_query] => WP_Tax_Query Object
        (
            [queries] => Array
                (
                    [0] => Array
                        (
                            [taxonomy] => post_tag
                            [terms] => Array
                                (
                                    [0] => yava
                                    [1] => mkerdis-zoma
                                )

                            [field] => slug
                            [operator] => IN
                            [include_children] => 1
                        )

                )

            [relation] => AND
            [table_aliases:protected] => Array
                (
                    [0] => mob1n_term_relationships
                )

            [queried_terms] => Array
                (
                    [post_tag] => Array
                        (
                            [terms] => Array
                                (
                                    [0] => yava
                                    [1] => mkerdis-zoma
                                )

                            [field] => slug
                        )

                )

            [primary_table] => mob1n_posts
            [primary_id_column] => ID
        )

    [meta_query] => WP_Meta_Query Object
        (
            [queries] => Array
                (
                )

            [relation] => 
            [meta_table] => 
            [meta_id_column] => 
            [primary_table] => 
            [primary_id_column] => 
            [table_aliases:protected] => Array
                (
                )

            [clauses:protected] => Array
                (
                )

            [has_or_relation:protected] => 
        )

    [date_query] => 
    [request] => SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS  mob1n_posts.ID FROM mob1n_posts  LEFT JOIN mob1n_term_relationships ON (mob1n_posts.ID = mob1n_term_relationships.object_id) WHERE 1=1  AND mob1n_posts.ID NOT IN (116441) AND ( 
  mob1n_term_relationships.term_taxonomy_id IN (14097,697)
) AND mob1n_posts.post_type = 'post' AND ((mob1n_posts.post_status = 'publish')) GROUP BY mob1n_posts.ID ORDER BY mob1n_posts.post_date DESC LIMIT 0, 3
    [posts] => Array
        (
            [0] => WP_Post Object
                (
                    [ID] => 124951
                    [post_author] => 8
                    [post_date] => 2017-04-24 15:27:51
                    [post_date_gmt] => 2017-04-24 11:27:51
                    [post_content] => ეკონომიკისა და მდგრადი განვითარების მინისტრმა გიორგი გახარიამ თბილისში, სახელმწიფო პროგრამა ,,აწარმოე საქართველოში“ ფარგლებში დაფინანსებული ყავის ახალი საწარმო ,,მონდო“ გახსნა.

შპს. „ბბ კომპანი“ სახელმწიფო პროგრამის „აწარმოე საქართველოში“ ფარგლებში ფინანსური მხარდაჭერით სარგებლობს, რაც იმას ნიშნავს, რომ პირველი 2 წლის განმავლობაში პროცენტის თანადაფინანსებას სააგენტო „აწარმოე საქართველოში“ განახორციელებს. სააგენტოს დახმარებით განხორციელებული პროექტის ინვესტიციის ჯამური მოცულობა  4 320 000 ლარს შეადგენს.

,,აწარმოე საქართველოში“ ფარგლებში დაფქვილი დაფასოებული ყავის „მონდო“ წარმოება განხორციელდა. ყავა „მონდო“-ს წარმოების მთლიანი პროცესი ავტომატიზირებულია, მისი რეცეპტებისა და არომატის მიღებაში  იტალიური ყავის ორი უმსხვილესი  ლაბორატორიაა ჩართული. პროცესს დღეს გიორგი გახარიასთან ერთად, ეკონომიკისა და მდგრადი განვითარების მინისტრის მოადგილე გიორჩი ჩერქეზიშვილი და ,,სააგენტო აწარმოე საქართველოში“ ხელმძღვანელი მარიანა მორგოშია ადგილზე გაეცნენ.



ეკონომიკისა და მდგრადი განვითარების მინისტრის გაცხადებით, ,,სააგენტო აწარმოე საქართველოში“ დახმარებით, შეიქმნა სრულიად ახალი თანამედროვე, ევროპულ ტექნოლოგიებზე აწყობილი წარმოება.
,,ამ საწარმოს შექმნაში ეკონომიკის სამინისტროს სსიპ ,,აწარმოე საქართველოში სააგენტოს“ წვლილი გახლავთ მილიონი დოლარის სესხის პროცენტის სუბსიდირება. რეალურად ჩვენ აქ ვხედავთ, რომ შეიქმნა სრულიად ახალი საწარმო, უფრო სწორად გაფართოვდა ბიზნესი, რომელსაც დაემატა ახალი კომპონენტი, ეს გახლავთ ყავის ნულოვანი ეტაპიდან გადამუშავება. კომპანია ყიდულობს ნედლ, დაუმუშავებელ ყავას, იძენს მას ბირჟაზე და მისგან შემდგომ აკეთებს საბოლოო პროდუქტს. შეიქმნა ახალი ბრენდი, ეს არის აბსოლუტურად თანამედროვე, ევროპულ ტექნოლოგიებზე აწყობილი წარმოება,-‘’განაცხადა გიორგი გახარიამ.
მინისტრმა იმედი გამოთქვა, რომ თბილისის კაფეებსა და სხვადასხვა დაწესებულებებში შესაძლებელი იქნება  საქართველოში წარმოებული, ხარისხიანი ესპრესოს დაგემოვნება.
,,მნიშვნელოვანი გახლავთ ის, რომ მოხდა  დივერსიფიცირება.  კომპანია, რომლის ძირითადი ბიზნესიც გახლდათ ტექნოლოგიების მიწოდება ქსელებისთვის გადავიდა სხვა ბიზნესში და ახლა მზა პროდუქტს აწვდის კომპანიებს,-‘’განაცხადა გიორგი გახარიამ.
კომპანიის მიზანი საცალო სექტორის ათვისებაა, თუმცა შპს „ბბ კომპანი“ მომავალში პროდუქციის  ასორტიმენტის გაზრდას და საქართველოს ბაზრის გარდა ნაწარმის ექსპორტზე გატანასაც გეგმავს.  საწარმომ ამოქმედების პირველ ეტაპზე კომპანიაში 15 ადამიანი დაასაქმა.
,, დღეს საშუალება გვაქვს, რომ გამოვუშვათ რამოდენიმე დასახელების ყავა. ბაზარზე ამჟამად წარმოდგენილი ვართ ,,მონდოს“ ბრენდით. მიმდინარეობს  გაფართოება უკვე სხვადასხვა მიმართულებით. ასევე, ჩვენთვის ძალიან საინტერესოა ჰორეკას სეგმენტი. ეს საქართველოში პირველი, პროფესიული და კვალიფიციური ესპრესო ტექნოლოგიით ყავის წარმოება, რომელიც კონკურენციას გაუწევს ევროპულ, იტალიურ ყავებს,-‘’განაცხადა BB Company-ის სამეთვალყურეო საბჭოს ხელმძღვანელმა ნიკოლოზ პელანგიამ.
BB Company  ძირითადი საქმიანობა საქართველოში იტალიური ყავის და პროფესიული სამზარეულო/ბარის იმპორტს უკავშირდება. საქართველოში ყავის მოხმარების ახალი სტანდარტების დანერგვის მიზნით კომპანიამ 2017 წელს ყავის საკუთარი საწარმო გახსნის გადაწყვეტილება მიიღო.
 ,,აწარმოე საქართველოში“ პროგრამის ფარგლებში კიდევ ერთი ახალი საწარმო გაიხსნა. აღნიშნულმა კომპანიამ ისარგებლა ინდუსტრიული კომპონენტით, აიღო მილიონი დოლარის სესხი, სადაც ჩვენ   180 ათასი აშშ დოლარის დაფინანსება განვახორციელეთ. კომპანიამ დაასაქმა 15 თანამშრომელი და ჯამური ინვესტიცია შეადგენს 4 მილიონ 320 ათას ლარს,-‘’განაცხადა ,,სააგენტო აწარმოე საქართველოში“ ხელმძღვანელმა მარიანა მორგოშიამ.
ყავის საწარმო „მონდო“-ს მიზანი საცალო სექტორის ათვისებაა, თუმცა, კომპანია მომავალში პროდუქციის  ასორტიმენტის გაზრდას და საქართველოს ბაზრის გარდა მის ექსპორტზე გატანასაც გეგმავს.   [post_title] => ეკონომიკის მინისტრმა ყავის ახალი საწარმო "მონდო" გახსნა [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => ekonomikis-ministrma-yavis-akhali-sawarmo-mondo-gakhsna [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2017-04-24 15:31:33 [post_modified_gmt] => 2017-04-24 11:31:33 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => http://fortuna.ge/?p=124951 [menu_order] => 0 [post_type] => post [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [1] => WP_Post Object ( [ID] => 124844 [post_author] => 5 [post_date] => 2017-04-24 12:44:34 [post_date_gmt] => 2017-04-24 08:44:34 [post_content] => ორმა უცხოელმა გოგონამ სვანეთში ბიზნესი წამოიწყო და საკუთარი ყავახანა გახსნა. Erti Kava - ასე ჰქვია კაფეს, რომელიც მესტიაში მდებარეობს და მომხმარებელს რამდენიმე სახეობის ყავას სთავაზობს.
Erti Kava-ს დამფუძნებლები ცნობილი კიეველი პიარმენეჯერი და ბიზნესტრენერი ტანია მერზლაი და ტურიზმის მენეჯერი ქსენია ფარჯიანი არიან. ქსენია წარმოშობით რუსეთიდანაა და ის სვანეთში უკვე 8 წელია ცხოვრობს. ფარჯიანი აქ სასტუმროების ბიზნესსაც ფლობს. რაც შეეხება ტანიას, ის სვანეთში ბოლო რამდენიმე თვეა იმყოფება.
უცხოელ გოგონებს ბიზნეს-იდეა ერთობლივად გაუჩნდათ და როგორც ამბობენ, ამის მიზეზი, გახდა ის, რომ საქართველოში კარგი ყავის ყიდვა ცოტა რთულია, მითუმეტეს სვანეთში. როგორც ”ფორტუნას” ყავახანას დამფუძნებელმა, ქსენია ფარჯიანმა განუცხადა, Erti Kava-ს პროდუქცია უმაღლესი ხარისხისაა..
”ამ ეტაპზე Erti Kava მომხმარებელს ყავის 15 სახეობას, ფრანგულ კაკაოსა და ქართულ ჩაის სთავაზობს. ყავახანა აღჭურვილია ძვირად ღირებული იტალიური ტექნიკით, ყავა უკრაინიდან ჩამოდის, რძე კი ადგილობრივი, სვანური წარმოებისაა”, - აღნიშნა ფარჯიანმა. მისი ინფორმაციით, ყავის ხარისხიდან გამომდინარე, ფასები საშუალოზე ოდნავ მაღალია.
ცნობისთვის, Erti Kava მესტიაში მიმდინარე წლის 1 აპრილს გაიხსნა და მომხმარებლების ყურადღება უკვე მიიპყრო. ზაფხულის ტურისტულ სეზონზე კი ყავახანას დამფუძნებლები ვიზიტორების კიდევ უფრო გააქტიურებას ელიან.         [post_title] => უკრაინელი და რუსი გოგონების სვანური ბიზნესი: Erti Kava inebet [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => ukraineli-da-rusi-gogonebis-svanuri-biznesi-erti-kava-inebet [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2017-04-24 13:07:54 [post_modified_gmt] => 2017-04-24 09:07:54 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => http://fortuna.ge/?p=124844 [menu_order] => 0 [post_type] => post [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [2] => WP_Post Object ( [ID] => 124694 [post_author] => 8 [post_date] => 2017-04-23 19:47:29 [post_date_gmt] => 2017-04-23 15:47:29 [post_content] => სლოვაკებმა უფერული ყავა გამოიგონეს. პორტალ „360TV“-ს ცნობით,  ახალი სასმელი უნიკალურია - ის ლაქებს არც კბილებზე და არც ტანსაცმელზე ტოვებს.  ამასთან, აღსანიშნავია, რომ ახალ ყავას ტრადიციული ყავის თვისებები მაქსიმალურად აქვს შენარჩუნებული - მას იგივე რაოდენობით კოფეინი და ჩვეულებრივი ყავის გემო აქვს. უნიკალური სასმელი ძმებმა დევიდ და ადამ ნადებმა შექმნეს და მათი განცხადებით, ამ ნაბიჯის გადადგმა მათ ყავის სიყვარულმა და მისი მირთმევის შემდეგ დატოვებულ ნადებთან ბრძოლამ აიძულა. აღსანიშნავია, რომ ახალ პროდუქტს შაქრის ან რძის დამატება არ სჭირდება, რადგან ყველაფერს შეიცავს და ბაზარზე სწორედ მზა სახით იყიდება. როგორ ამზადებენ სასმელს კომპანიაში არ ამჟღავნებენ, თუმცა განმარტავენ, რომ ისეთ მეთოდს იყენებენ, რომელიც აქამდე არ გამოიყენებოდა. ყავა 4 დოლარად იყიდება, ის CLR CFF - ბრენდის ქვეშ გამოდის და სულ რაღაც 4 კალორიას შეიცავს. მისი შეძენა დიდი ბრიტანეთის მაღაზიების გარდა ონლაინ მარკეტის მეშვეობითაც შესაძლებელია.   [post_title] => უფერული ყავა - ახალი გამოგონება მათთვის, ვისაც ნადები აწუხებს [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => uferuli-yava-akhali-gamogoneba-mattvis-visac-nadebi-awukhebs [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2017-04-23 19:54:01 [post_modified_gmt] => 2017-04-23 15:54:01 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => http://fortuna.ge/?p=124694 [menu_order] => 0 [post_type] => post [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) ) [post_count] => 3 [current_post] => -1 [in_the_loop] => [post] => WP_Post Object ( [ID] => 124951 [post_author] => 8 [post_date] => 2017-04-24 15:27:51 [post_date_gmt] => 2017-04-24 11:27:51 [post_content] => ეკონომიკისა და მდგრადი განვითარების მინისტრმა გიორგი გახარიამ თბილისში, სახელმწიფო პროგრამა ,,აწარმოე საქართველოში“ ფარგლებში დაფინანსებული ყავის ახალი საწარმო ,,მონდო“ გახსნა. შპს. „ბბ კომპანი“ სახელმწიფო პროგრამის „აწარმოე საქართველოში“ ფარგლებში ფინანსური მხარდაჭერით სარგებლობს, რაც იმას ნიშნავს, რომ პირველი 2 წლის განმავლობაში პროცენტის თანადაფინანსებას სააგენტო „აწარმოე საქართველოში“ განახორციელებს. სააგენტოს დახმარებით განხორციელებული პროექტის ინვესტიციის ჯამური მოცულობა  4 320 000 ლარს შეადგენს. ,,აწარმოე საქართველოში“ ფარგლებში დაფქვილი დაფასოებული ყავის „მონდო“ წარმოება განხორციელდა. ყავა „მონდო“-ს წარმოების მთლიანი პროცესი ავტომატიზირებულია, მისი რეცეპტებისა და არომატის მიღებაში  იტალიური ყავის ორი უმსხვილესი  ლაბორატორიაა ჩართული. პროცესს დღეს გიორგი გახარიასთან ერთად, ეკონომიკისა და მდგრადი განვითარების მინისტრის მოადგილე გიორჩი ჩერქეზიშვილი და ,,სააგენტო აწარმოე საქართველოში“ ხელმძღვანელი მარიანა მორგოშია ადგილზე გაეცნენ. ეკონომიკისა და მდგრადი განვითარების მინისტრის გაცხადებით, ,,სააგენტო აწარმოე საქართველოში“ დახმარებით, შეიქმნა სრულიად ახალი თანამედროვე, ევროპულ ტექნოლოგიებზე აწყობილი წარმოება.
,,ამ საწარმოს შექმნაში ეკონომიკის სამინისტროს სსიპ ,,აწარმოე საქართველოში სააგენტოს“ წვლილი გახლავთ მილიონი დოლარის სესხის პროცენტის სუბსიდირება. რეალურად ჩვენ აქ ვხედავთ, რომ შეიქმნა სრულიად ახალი საწარმო, უფრო სწორად გაფართოვდა ბიზნესი, რომელსაც დაემატა ახალი კომპონენტი, ეს გახლავთ ყავის ნულოვანი ეტაპიდან გადამუშავება. კომპანია ყიდულობს ნედლ, დაუმუშავებელ ყავას, იძენს მას ბირჟაზე და მისგან შემდგომ აკეთებს საბოლოო პროდუქტს. შეიქმნა ახალი ბრენდი, ეს არის აბსოლუტურად თანამედროვე, ევროპულ ტექნოლოგიებზე აწყობილი წარმოება,-‘’განაცხადა გიორგი გახარიამ.
მინისტრმა იმედი გამოთქვა, რომ თბილისის კაფეებსა და სხვადასხვა დაწესებულებებში შესაძლებელი იქნება  საქართველოში წარმოებული, ხარისხიანი ესპრესოს დაგემოვნება.
,,მნიშვნელოვანი გახლავთ ის, რომ მოხდა  დივერსიფიცირება.  კომპანია, რომლის ძირითადი ბიზნესიც გახლდათ ტექნოლოგიების მიწოდება ქსელებისთვის გადავიდა სხვა ბიზნესში და ახლა მზა პროდუქტს აწვდის კომპანიებს,-‘’განაცხადა გიორგი გახარიამ.
კომპანიის მიზანი საცალო სექტორის ათვისებაა, თუმცა შპს „ბბ კომპანი“ მომავალში პროდუქციის  ასორტიმენტის გაზრდას და საქართველოს ბაზრის გარდა ნაწარმის ექსპორტზე გატანასაც გეგმავს.  საწარმომ ამოქმედების პირველ ეტაპზე კომპანიაში 15 ადამიანი დაასაქმა.
,, დღეს საშუალება გვაქვს, რომ გამოვუშვათ რამოდენიმე დასახელების ყავა. ბაზარზე ამჟამად წარმოდგენილი ვართ ,,მონდოს“ ბრენდით. მიმდინარეობს  გაფართოება უკვე სხვადასხვა მიმართულებით. ასევე, ჩვენთვის ძალიან საინტერესოა ჰორეკას სეგმენტი. ეს საქართველოში პირველი, პროფესიული და კვალიფიციური ესპრესო ტექნოლოგიით ყავის წარმოება, რომელიც კონკურენციას გაუწევს ევროპულ, იტალიურ ყავებს,-‘’განაცხადა BB Company-ის სამეთვალყურეო საბჭოს ხელმძღვანელმა ნიკოლოზ პელანგიამ.
BB Company  ძირითადი საქმიანობა საქართველოში იტალიური ყავის და პროფესიული სამზარეულო/ბარის იმპორტს უკავშირდება. საქართველოში ყავის მოხმარების ახალი სტანდარტების დანერგვის მიზნით კომპანიამ 2017 წელს ყავის საკუთარი საწარმო გახსნის გადაწყვეტილება მიიღო.
 ,,აწარმოე საქართველოში“ პროგრამის ფარგლებში კიდევ ერთი ახალი საწარმო გაიხსნა. აღნიშნულმა კომპანიამ ისარგებლა ინდუსტრიული კომპონენტით, აიღო მილიონი დოლარის სესხი, სადაც ჩვენ   180 ათასი აშშ დოლარის დაფინანსება განვახორციელეთ. კომპანიამ დაასაქმა 15 თანამშრომელი და ჯამური ინვესტიცია შეადგენს 4 მილიონ 320 ათას ლარს,-‘’განაცხადა ,,სააგენტო აწარმოე საქართველოში“ ხელმძღვანელმა მარიანა მორგოშიამ.
ყავის საწარმო „მონდო“-ს მიზანი საცალო სექტორის ათვისებაა, თუმცა, კომპანია მომავალში პროდუქციის  ასორტიმენტის გაზრდას და საქართველოს ბაზრის გარდა მის ექსპორტზე გატანასაც გეგმავს.   [post_title] => ეკონომიკის მინისტრმა ყავის ახალი საწარმო "მონდო" გახსნა [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => ekonomikis-ministrma-yavis-akhali-sawarmo-mondo-gakhsna [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2017-04-24 15:31:33 [post_modified_gmt] => 2017-04-24 11:31:33 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => http://fortuna.ge/?p=124951 [menu_order] => 0 [post_type] => post [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [comment_count] => 0 [current_comment] => -1 [found_posts] => 30 [max_num_pages] => 10 [max_num_comment_pages] => 0 [is_single] => [is_preview] => [is_page] => [is_archive] => 1 [is_date] => [is_year] => [is_month] => [is_day] => [is_time] => [is_author] => [is_category] => [is_tag] => 1 [is_tax] => [is_search] => [is_feed] => [is_comment_feed] => [is_trackback] => [is_home] => [is_404] => [is_embed] => [is_paged] => [is_admin] => [is_attachment] => [is_singular] => [is_robots] => [is_posts_page] => [is_post_type_archive] => [query_vars_hash:WP_Query:private] => 2346b9e405514224ba387bfbefbe8f6b [query_vars_changed:WP_Query:private] => [thumbnails_cached] => [stopwords:WP_Query:private] => [compat_fields:WP_Query:private] => Array ( [0] => query_vars_hash [1] => query_vars_changed ) [compat_methods:WP_Query:private] => Array ( [0] => init_query_flags [1] => parse_tax_query ) )

მსგავსი სიახლეები