რატომ არ სუქდებიან ფრანგი ქალები

პოპულარული

რატომ არ სუქდებიან ფრანგი ქალები

ფრანგმა ქალბატონებმა ყველაზე კარგად იციან, როგორ გაანებივრონ საკუთარი თავი გემრიელი, თუმცა ნაკლებად სასარგებლო კერძებით ნეგატიური შედეგების გარეშე.

თუ დავფიქრდებით რამდენად განსხვავდება ჩვენი კვების კულტურა ევროპელებისგან, სწრაფად მივხვდებით სად ვუშვებთ მთავარ შეცდომას. მაგალითად, ტოსტებს ჩვენ ყოველთვის უხვად ვუსვამთ კარაქს ან გამდნარ ყველს, ფრანგები კი, მხოლოდ ტოსტის კუთხეს ფარავენ და სიამოვნებით მიირთმევენ. ასე რომ, ალბათ საინტერესოა ჯანსაღი კვების კიდევ რა პრინციპებით ხელმძღვანელობენ ფრანგი ქალბატონები.

* მიირთვით მცირე პორციებით

მართალია, ფრანგების რაციონში ბაგეტიცაა, ყველიც, ნაღებიც და განთქმული კროასანებიც, მაგრამ ისინი ყოველთვის ზომიერად მიირთმევენ, არასდროს ავსებენ უზარმაზარ თეფშებს საკვებით და სიამოვნებას საყვარელი კერძების პატარა პორციებით ღებულობენ, ნოყიერ საკვებს კი, მხოლოდ სადილზე მიირთმევენ, ვახშამზე ნაკლებად კალორიული საკვებით კმაყოფილდებიან და მსუბუქი კუჭით იძინებენ.

* ნუ შეჭამთ, თუ არ გშიათ

ბავშვობაში, ჩვენ ხშირად გვაძალებდნენ საკვების მიღებას, პატარა ფრანგებს კი, პირიქით – მხოლოდ სურვილის შემთხვევაში მირთმევას ასწავლიდნენ. ამიტომ, იშვიათი გამონაკლისის გარდა ფრანგები ნაკლებად არიან მიდრეკილი „მუცლის ამოვსებასკენ“. სხვათაშორის, ზუსტად ასე იქცევიან იაპონელებიც, რომლებიც არა სრულ გაძღომამდე, არამედ „80%-იან დანაყრებამდე“ მიირთმევენ. მოუსმინეთ საკუთარ შეგრძნებებს სადილობისას და მიხვდებით, რომ ბევრად ნაკლები საკვები გჭირდებათ, ვიდრე მანამდე გეგონათ.

* ისიამოვნეთ საკვებით  

საფრანგეთში ტრაპეზი რიტუალია, რომელსაც ყოველთვის მეგობრებთან ინაწილებენ. სასიამოვნო საზოგადოებაში სადილობას თავისი უპირატესობა აქვს, რადგან ერთის მხრივ საუბრის დროს, რთულია სწრაფად მირთმევა, მეორეს მხრივ კი – დანაყრებისთვის უფრო ნაკლები საკვებია საჭირო.

*  მიირთვით სასმელი ზომიერად

მართალია, ხმელთაშუა ზღვის ქვეყნებში ძალიან ხშირად სვამენ ღვინოს, მაგრამ იშვიათად ნახავთ შეზარხოშებულ ევროპელებს, რადგან ისინი ბევრისგან განსხვავებით ალკოჰოლურ სასმელს ბოკალებით სვამენ და არა ბოთლებით. ამიტომ არასდროს იტანჯებიან ნაბახუსევით.

* მიირთვით ტკბილეული გონივრულად

შეუძლებელია იცხოვრო პარიზში და უარი თქვა ტკბილეულზე. ამიტომ, ნურასდროს შეზღუდავთ საკუთარ თავს ნუგბარის მირთმევაში, თუმცა, მიბაძეთ პარიზელებს და დაიცავით ზომიერება. გაანებივრეთ საკუთარი თავი შოკოლადის ნატეხით, ერთი კოვზი თაფლით, ატმის პატარა ნაჭრით და ნუ გადაყლაპავთ მთელ დესერტს ერთიანად.

 

რჩევები /

|

15 მარტი, 2017

|
WP_Query Object
(
    [query] => Array
        (
            [post_type] => post
            [post_status] => publish
            [posts_per_page] => 3
            [orderby] => ASC
            [tax_query] => Array
                (
                    [0] => Array
                        (
                            [taxonomy] => post_tag
                            [field] => slug
                            [terms] => Array
                                (
                                    [0] => dieta
                                    [1] => swori-kveba
                                    [2] => franguli-dieta
                                )

                        )

                )

            [post__not_in] => Array
                (
                    [0] => 115065
                )

        )

    [query_vars] => Array
        (
            [post_type] => post
            [post_status] => publish
            [posts_per_page] => 3
            [orderby] => ASC
            [tax_query] => Array
                (
                    [0] => Array
                        (
                            [taxonomy] => post_tag
                            [field] => slug
                            [terms] => Array
                                (
                                    [0] => dieta
                                    [1] => swori-kveba
                                    [2] => franguli-dieta
                                )

                        )

                )

            [post__not_in] => Array
                (
                    [0] => 115065
                )

            [error] => 
            [m] => 
            [p] => 0
            [post_parent] => 
            [subpost] => 
            [subpost_id] => 
            [attachment] => 
            [attachment_id] => 0
            [name] => 
            [static] => 
            [pagename] => 
            [page_id] => 0
            [second] => 
            [minute] => 
            [hour] => 
            [day] => 0
            [monthnum] => 0
            [year] => 0
            [w] => 0
            [category_name] => 
            [tag] => 
            [cat] => 
            [tag_id] => 166
            [author] => 
            [author_name] => 
            [feed] => 
            [tb] => 
            [paged] => 0
            [meta_key] => 
            [meta_value] => 
            [preview] => 
            [s] => 
            [sentence] => 
            [title] => 
            [fields] => 
            [menu_order] => 
            [embed] => 
            [category__in] => Array
                (
                )

            [category__not_in] => Array
                (
                )

            [category__and] => Array
                (
                )

            [post__in] => Array
                (
                )

            [post_name__in] => Array
                (
                )

            [tag__in] => Array
                (
                )

            [tag__not_in] => Array
                (
                )

            [tag__and] => Array
                (
                )

            [tag_slug__in] => Array
                (
                )

            [tag_slug__and] => Array
                (
                )

            [post_parent__in] => Array
                (
                )

            [post_parent__not_in] => Array
                (
                )

            [author__in] => Array
                (
                )

            [author__not_in] => Array
                (
                )

            [ignore_sticky_posts] => 
            [suppress_filters] => 
            [cache_results] => 1
            [update_post_term_cache] => 1
            [lazy_load_term_meta] => 1
            [update_post_meta_cache] => 1
            [nopaging] => 
            [comments_per_page] => 50
            [no_found_rows] => 
            [order] => DESC
        )

    [tax_query] => WP_Tax_Query Object
        (
            [queries] => Array
                (
                    [0] => Array
                        (
                            [taxonomy] => post_tag
                            [terms] => Array
                                (
                                    [0] => dieta
                                    [1] => swori-kveba
                                    [2] => franguli-dieta
                                )

                            [field] => slug
                            [operator] => IN
                            [include_children] => 1
                        )

                )

            [relation] => AND
            [table_aliases:protected] => Array
                (
                    [0] => mob1n_term_relationships
                )

            [queried_terms] => Array
                (
                    [post_tag] => Array
                        (
                            [terms] => Array
                                (
                                    [0] => dieta
                                    [1] => swori-kveba
                                    [2] => franguli-dieta
                                )

                            [field] => slug
                        )

                )

            [primary_table] => mob1n_posts
            [primary_id_column] => ID
        )

    [meta_query] => WP_Meta_Query Object
        (
            [queries] => Array
                (
                )

            [relation] => 
            [meta_table] => 
            [meta_id_column] => 
            [primary_table] => 
            [primary_id_column] => 
            [table_aliases:protected] => Array
                (
                )

            [clauses:protected] => Array
                (
                )

            [has_or_relation:protected] => 
        )

    [date_query] => 
    [request] => SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS  mob1n_posts.ID FROM mob1n_posts  LEFT JOIN mob1n_term_relationships ON (mob1n_posts.ID = mob1n_term_relationships.object_id) WHERE 1=1  AND mob1n_posts.ID NOT IN (115065) AND ( 
  mob1n_term_relationships.term_taxonomy_id IN (166,13912,1869)
) AND mob1n_posts.post_type = 'post' AND ((mob1n_posts.post_status = 'publish')) GROUP BY mob1n_posts.ID ORDER BY mob1n_posts.post_date DESC LIMIT 0, 3
    [posts] => Array
        (
            [0] => WP_Post Object
                (
                    [ID] => 126176
                    [post_author] => 4
                    [post_date] => 2017-04-28 17:44:21
                    [post_date_gmt] => 2017-04-28 13:44:21
                    [post_content] => ზომიერების ფარგლებში ყველა პროდუქტი სასარგებლოა, თუმცა საკვების შეუფერებელ დროს მიღება ხშირად სერიოზული დისკომფორტის მიზეზი ხდება.

* ბრინჯი - ბრინჯის კერძების მირთმევა დღისითაა რეკომენდებული, როცა მეტაბოლოზმი სწრაფად მუშაობს და ასწრებს ნახშირწყლების ენერგიად გადამუშავებას. საღამოს კი, ნივთიერებათა ცვლა შედარებით შესუსტებულია და ნახშირწყლებიც ცხიმად იქცევა.

* ვაშლი - ვაშლის მირთმევა განსაკუთრებით დილითაა სასარგებლო, რადგან პეკტინი, რომელსაც ხილის კანი შეიცავს, კუჭ-ნაწლავის ტრაქტის მუშაობას აწესრიგებს და გამოაქვს ორგანიზმიდან კანცეროგენები. საღამოს და ღამით ვაშლის ჭამა რეკომენდებული არაა, რადგან პეკტინი ამძიმებს საჭმლის მომნელებელ სისტემას, ვაშლში შემავალი ორგანული მჟავები კი, შიმშილის გრძნობასთან ერთად მომატებულ მჟავიანობას და დისკომფორტს იწვევს.

*ტკბილეული - ტკბილეული დილას, 12 საათამდე უნდა მიირთვათ, რადგან დილის საათებში ტკბილი საკვები გონებას ამარაგებს ენერგიით და ზიანს არ აყენებს ფიგურას. ყველაზე შეუფერებელი დრო კი - ღამეა, რადგან მავნე პროდუქტი კრიტიკულ ადგილებშიც გროვდება და მომნელებელი სისტემის პრობლემების მიზეზიც ხდება.

* ბანანი - ბანანის მირთმევა სადილზე შეგიძლიათ, რადგან ბუნებრივი ანტაციდები, რომელთაც ხილი შეიცავს, ამცირებს სიმჟავეს და იცავს კუჭს არასასიამოვნო შეგრძნებისგან, დიდი ოდენობით უჯრედისი კი, ხელს უწყობს მომნელებელი სისტემის გამართულ მუშაობას. ნაკლებად შესაფერისი დრო ბანანით სიამოვნებისთვის საღამო და მითუმეტეს ღამეა, რადგან ორგანიზმი ვერ ასწრებს ფრუქტოზით მდიდარი ხილის გადამუშავებას, შედეგი კი, ფიგურაზე აისახება.

* ხორცი - პროტეინებით მდიდარი ხორცი, სადილზე უნდა მიირთვათ, რათა ენერგია და კონცენტრაციის უნარი დღის მეორე ნახევრშიც შეინარჩუნოთ. არავითარ შემთხვევაში არ ჭამოთ ხორცის კერძები ღამით, რადგან რთულად გადასამუშავებელი პროდუქტი სერიოზულ დისკომფორტს უქმნის მომნელებელ სისტემას.

* ნიგოზი - თავისუფლად შეგიძლიათ მიირთვათ ნიგოზი საღამოს, რადგან მასში შემავალი სასარგებლო ნივთიერებები - ომეგა 3-ის მჟავები და ანტიოქსიდანტები მნიშვნელოვნად აუმჯობესებენ გონების მუშაობას. მოერიდეთ ნიგვზის დილას, სადილზე და ღამე მირთმევას, რადგან, მხოლოდ საღამოსაა ნიგოზი სასარგებლო, დღის ნებისმიერ სხვა მონაკვეში, კი, მისგან სარგებელია მინიმალურია.

* ყველი - ყველის მისართმევად ყველაზე შესაფერისი დრო (რა თქმა უნდა, ზომიერების ფარგლებში) ადრეული დილაა, რადგან დილას რძის პროდუქტი არც კუჭს ამძიმებს, არც ჭარბი კილოგრამების დაგროვების მიზეზი ხდება. მოერიდეთ ყველის საღამოს მირთმევას, როცა მომნელებელ სისტემას ძალიან უჭირს მისი გადამუშავება.

* რძე - თბილი რძის საღამოს დალევა ნერვულ სისტემას ამშვიდებს და ჯანსაღ ძილს უწყობს ხელს. ყველაზე შეუფერებელი დრო რძის მისაღებად კი, დილაა, რადგან არაა გამორიცხული რთულად გადასამუშავებელმა პროდუქტმა კვების ჩვეული რეჟიმი დაგირღვიოთ.

 

 
                    [post_title] => რძე, ბრინჯი და სხვა პროდუქტი, რომელთაც  მირთმევის თავისი დრო აქვთ
                    [post_excerpt] => 
                    [post_status] => publish
                    [comment_status] => closed
                    [ping_status] => closed
                    [post_password] => 
                    [post_name] => rdze-brinji-da-skhva-produqti-romeltac-mirtmevis-tavisi-dro-aqvt
                    [to_ping] => 
                    [pinged] => 
                    [post_modified] => 2017-04-28 17:47:44
                    [post_modified_gmt] => 2017-04-28 13:47:44
                    [post_content_filtered] => 
                    [post_parent] => 0
                    [guid] => http://fortuna.ge/?p=126176
                    [menu_order] => 0
                    [post_type] => post
                    [post_mime_type] => 
                    [comment_count] => 0
                    [filter] => raw
                )

            [1] => WP_Post Object
                (
                    [ID] => 44675
                    [post_author] => 4
                    [post_date] => 2017-04-25 10:24:29
                    [post_date_gmt] => 2017-04-25 06:24:29
                    [post_content] => ის, ვინც დიეტას იცავს ყოველთვის დიდ ყურადღებას აქცევს საკუთარ რაციონს - ითვლის კალორიებს, უარს ამბობს ტკბილეულზე და მხოლოდ ზუსტად დადგენილ დროს იკვებება. 

სამწუხაროდ, სასმელი მათ რაციონში არ შედის. არადა, სითხის მიღება არანაკლებ მნიშვნელოვანია. თუ თქვენ ტკბილ გაზიან წყალს ეტანებით, მაშინ ნუ გაგიკვირდებათ, რომ წონაშიც რთულად იკლებდეთ და ცელულიტიც არსად ქრება. თუმცა, არსებობს სასარგებლო სასმელიც, რომელიც თქვენს ორგანიზმსაც გააჯანსაღებს და წონაში დაკლებაშიც გეხმარებათ. 

გთავაზოობთ 10 უგემრიელესი ჩაის ვარიანტს, რომელთა მირთმევა არა მარტო სასარგებლო, არამედ სასიამოვნოცაა, რადგან ერთის მხრივ შიმშილის გრძნობას მოგიკლავთ, მეორეს მხრივ კი, დააჩქარებენ ზედმეტი კილოგრამების დაკარგვის პროცესს. 
  1. ჯანჯაფილის ჩაი
სასრგებლო თვისებებით ჯანჯაფილი ერთ-ერთი ყველაზე პოპულარული პროდუქტია, მის შემადგენლობაში არსებული ზეთები კი, აჩქარებენ მეტაბოლიზმს, აუმჯობესებენ მომნელებელი სისტემის მუშაობას და ნივთიერებათა ცვლის პროცესს. გარდა ამისა, ჯანჯაფილი ამცირებს შიმშილის გრძნობას და ტკბილის მოთხოვნილებას. დაჭერით თხლად ჯანჯაფილის ფესვები და დაასხით მდუღარე წყალი. გემოვნებით დაუმატეთ ლიმონის წვენი და თაფლი. გააჩერეთ 10-15 წუთი და მიირთვით.
  1. ჩაი მასალა
ინდური ჩაი მასალა მათთვისაა რეკომენდებული, ვისაც იმუნიტეტის გაძლიერება და მომნელებელი სისტემის მუშაობის გაუმჯობესება უნდა. ბუნებრივად შენელებულ ჩაის ფოთლებს დაუმატეთ ცხელი წყალი, რძე და მიირთვით.  
  1. მწვანე ჩაი
მწვანე ჩაი სამართლიანად ითვლება ერთ-ერთ ყველაზე სასარგებლო სახეობად. ამიტომ არცაა გასაკვირი, რომ ის იაპონელების საყვარელი სასმელია. სხვათაშორის, სწორედ იაპონელები არიან მწვანე ჩაის სასარგებლო თვისებების საუკეთესო ილუსტრაცია, რადგან არასდროს უჩივიან ჭარბ წონას და ყველაზე დიდხანს ცოცხლობენ. შეარჩიეთ მწვანე ჩაი დანამატებისა და არომატიზატორების გარეშე. დასხით ცხელი წყალი და მიირთვით ლიმონთან ერთად.
  1. ასკილის ჩაი
ასკილის ჩაის რაციონში შეტანას რამდენიმე მიზეზი აქვს. პირველ რიგში, ის აძლიერებს იმუნიტეტს და ზოგადად ორგანიზმს. საიდუმლო კი, იმ ვიტამინებშია, რომელსაც ასკილი შეიცავს. გარდა ამისა, ასკილი აუმჯობესებს გულ-სისხლძარღვთა სისტემის მუშაობას და აქრობს შიმშილის გრძნობას. მიირთვით ასკილის ჩაი სადილამდე ნახევარი საათით ადრე და დარწმუნებული იყავით, რომ იმაზე მეტს არ მიირთმევთ, ვიდრე თქვენს ორგანიზმს ჭირდება.    
  1. ჭინჭრის ჩაი
ჭინჭარი სასარგებლოა გულისთვის და სისხლძარღვებისთვის. თუმცა, ამით არ მთავრდება მისი სასარგებლო თვისებები. ჭინჭარი დიდი რაოდენობით ვიტამინებსა და მინერალებს, მათ შორის რკინას, ფოსფორს და კალიუმს შეიცავს. გარდა ამისა, ის აკონტროლებს ჭამის მადას. ერთ სუფრის კოვზ ჭინჭრის ფოთოლს დაასხით ცხელი წყალი, გააჩერეთ ერთი საათით შემდეგ კი, გაწურეთ.
  1. მატჩას ჩაი
სულ უფრო პოპულარული ხდება ფხვიერი მწვანე ჩაი მატჩა. მართალია, მისი სასარგებლო თვისებები ბოლომდე შესწავლილი არაა, მაგრამ წონის დაკლებაში აუცილებლად დაგეხმარებათ. 27d11b676bd38c79d411436cbf0af3602bec474a
  1. ჭნავის ჩაი
ჭნავის (ცირცელი) ჩაი გაგიუმჯობესებთ კუჭის მოქმედებას და დაგეხმარებათ გააკონტროლოთ საკუთარი მადა. მისი დალევა რამდენიმე კურსადაა რეკომენდირებული. ჭნავის მარცვლებს დაასხით ნახევარი ლიტრი ცხელი წყალი და რამდენიმე საათით გააჩერეთ. მიირთვით დღეში 3-4-ჯერ საკვების მიღების წინ.
  1. მაყვლის ჩაი
ჩაის მოსამზადებლად მაყვლის მარცვლების მაგივრად გამოიყენეთ მისი ფოთლები. ერთ სუფრის კოვზ მაყვლის ფოთოლს დაასხით ცხელი წყალი. გაჩერეთ 10-15 წუთით, შემდეგ კი, მიირთვით.
  1. ვაშლის ჩაი
ვაშლი როგორც წესი მადას აღვიძებს, ვაშლის ჩაი კი, პირიქით - ამცირებს. შეარჩიეთ მწვანე მომჟავო ვაშლი, დაჭერით თხელ ნაჭრებად და დაასხით ჩვეულებრივი შავი ჩაი. გააჩერეთ რამდენიმე საათით და მიირთვით საჭმლის მიღებამდე 2-3 საათით ადრე.  
  1. კარკადეს ჩაი
კარკადე, რომელსაც ხშირად წითელ ჩაისაც ეძახიან, წონის დაკლების ერთ-ერთ საუკეთესო საშუალებაა, რადგან ის ორგანიზმსაც წმინდავს შლაკებისა და ტოქსინებისგან და მომნელებელი სისტემის მუშაობასაც აუმჯობესებს. გარდა ამისა, კარკადე ხელს უწყობს ორგანიზმს უფრო ნელა გადაამუშავოს შაქარი. თუ თქვენ ფიგურას უფრთხილდებით, მაშინ კარკადეს ჩაი სწორედ თქვენი ვარიანტია.   [post_title] => დალიე და გახდი! - ჩაი, რომელიც წონის დაკლებაში დაგეხმარებათ [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => dalie-da-gakhdi-chai-romelic-wonis-daklebashi-dagekhmarebat [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2017-04-25 16:40:02 [post_modified_gmt] => 2017-04-25 12:40:02 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => http://fortuna.ge/?p=44675 [menu_order] => 0 [post_type] => post [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [2] => WP_Post Object ( [ID] => 121586 [post_author] => 4 [post_date] => 2017-04-11 11:28:19 [post_date_gmt] => 2017-04-11 07:28:19 [post_content] => მართალია, მონიკა ბელჩი არასდროს ვარჯიშობს და არ ტანჯავს საკუთარ ორგანიზმს დიეტებით, მაგრამ ყოველთვის გონივრულად იკვებება. ბელუჩის ცხოვრების სტილი მუშაობაა და სწორედ გადატვირთული სამუშაო დღე ეხმარება ფორმის შენარჩუნებაში. „ძალიან ცდებით თუ გგონიათ, რომ დილის ხუთ საათზე ავდგები, ვივარჯიშებ და მერე გადაღებებზე წავალ“, - ამბობს მსახიობი. თუმცა, მის ცხოვრებაშიც არის პერიოდები, როცა ახალ ფილმში როლის მისაღებად აუცილებელია ზედმეტი კილოგრამებისგან განთავისუფლება. ამგვარი შემთხვევებისთვის იტალიელ ლამაზმანს სპეციალური, შვიდდღიანი დიეტა აქვს შემონახული. დიეტა მონიკა ბელუჩისგან: * პირველი დღე - საუზმე: ერთი ჭიქა ყავა, ორი საშუალო ზომის კრეკერი ერთი კოვზი ჯემით. სადილი: ზეითუნის ზეთით შენელებული ბოსტნეულის სალათი, მთელმარცვლოვანი პურის ერთი ნაჭერი, 150 გრამი ხილი ან კენკრა. ვახშამი: სპაგეტი გახეხილი ყველით, ნებისმიერი ხილი ან ბოსტნეული. * მეორე დღე - საუზმე: იუგურტი და ცოტა ხილი. სადილი: ომლეტი (სამი კვერცხის ცილა, ერთი გული), მოთუშული ყაბაყი, მთელმარცვლოვანი პურის ერთი ნაჭერი. ვახშამი: 120 გრამი უცხიმო მოხარშული ხორცი, ხილის ან ბოსტნეულის სალათი. * მესამე დღე - საუზმე: ორი ტოსტი, ერთი ჭიქა ჩაი ლიმონით. სადილი: ზეითუნის ზეთით და მწვანილით შენელებული მოხარშული კარტოფილი, უცხიმო ყველი. ვახშამი: სპაგეტი პომიდვრითა და მწვანილით, ხილი. * მეოთხე დღე - საუზმე: 200 გრამი უცხიმო იოგურტი ერთი სუფრის კოვზი სიმინდის ფანტელით. სადილი: 50 გრამი მოხარშული ბრინჯი, 100 გრამი მოხარშული საქონლის ხორცი, 100 გრამი მოთუშული ყაბაყი, კენკრა. ვახშამი: 150 გრამი მოხარშული თევზი, ზეითუნის ზეთით შენელებული ბოსტნეულის სალათი, ყურძენი. * მეხუთე დღე - საუზმე: ტოსტი და ხილის წვენი. სადილი: სპაგეტი მწვანილით, რამდენიმე ნაჭერი ანანასი. ვახშამი: სალათი (დაკონსერვირებული ლობიო, მოხარშული კვერცხი, ხახვი, მწვანილი), მთელმარცვლოვანი პურის ერთი ნაჭერი, ხილი. * მეექვსე და მეშვიდე დღე - ნებისმიერი დღის მენიუს გამეორება.   [post_title] => გემრიელი და ყველა ქალბატონისთვის ხელმისაწვდომი დიეტა მონიკა ბელუჩისგან [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => gemrieli-da-yvela-qalbatonistvis-khelmisawvdomi-dieta-monika-beluchisgan [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2017-04-11 11:29:00 [post_modified_gmt] => 2017-04-11 07:29:00 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => http://fortuna.ge/?p=121586 [menu_order] => 0 [post_type] => post [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) ) [post_count] => 3 [current_post] => -1 [in_the_loop] => [post] => WP_Post Object ( [ID] => 126176 [post_author] => 4 [post_date] => 2017-04-28 17:44:21 [post_date_gmt] => 2017-04-28 13:44:21 [post_content] => ზომიერების ფარგლებში ყველა პროდუქტი სასარგებლოა, თუმცა საკვების შეუფერებელ დროს მიღება ხშირად სერიოზული დისკომფორტის მიზეზი ხდება. * ბრინჯი - ბრინჯის კერძების მირთმევა დღისითაა რეკომენდებული, როცა მეტაბოლოზმი სწრაფად მუშაობს და ასწრებს ნახშირწყლების ენერგიად გადამუშავებას. საღამოს კი, ნივთიერებათა ცვლა შედარებით შესუსტებულია და ნახშირწყლებიც ცხიმად იქცევა. * ვაშლი - ვაშლის მირთმევა განსაკუთრებით დილითაა სასარგებლო, რადგან პეკტინი, რომელსაც ხილის კანი შეიცავს, კუჭ-ნაწლავის ტრაქტის მუშაობას აწესრიგებს და გამოაქვს ორგანიზმიდან კანცეროგენები. საღამოს და ღამით ვაშლის ჭამა რეკომენდებული არაა, რადგან პეკტინი ამძიმებს საჭმლის მომნელებელ სისტემას, ვაშლში შემავალი ორგანული მჟავები კი, შიმშილის გრძნობასთან ერთად მომატებულ მჟავიანობას და დისკომფორტს იწვევს. *ტკბილეული - ტკბილეული დილას, 12 საათამდე უნდა მიირთვათ, რადგან დილის საათებში ტკბილი საკვები გონებას ამარაგებს ენერგიით და ზიანს არ აყენებს ფიგურას. ყველაზე შეუფერებელი დრო კი - ღამეა, რადგან მავნე პროდუქტი კრიტიკულ ადგილებშიც გროვდება და მომნელებელი სისტემის პრობლემების მიზეზიც ხდება. * ბანანი - ბანანის მირთმევა სადილზე შეგიძლიათ, რადგან ბუნებრივი ანტაციდები, რომელთაც ხილი შეიცავს, ამცირებს სიმჟავეს და იცავს კუჭს არასასიამოვნო შეგრძნებისგან, დიდი ოდენობით უჯრედისი კი, ხელს უწყობს მომნელებელი სისტემის გამართულ მუშაობას. ნაკლებად შესაფერისი დრო ბანანით სიამოვნებისთვის საღამო და მითუმეტეს ღამეა, რადგან ორგანიზმი ვერ ასწრებს ფრუქტოზით მდიდარი ხილის გადამუშავებას, შედეგი კი, ფიგურაზე აისახება. * ხორცი - პროტეინებით მდიდარი ხორცი, სადილზე უნდა მიირთვათ, რათა ენერგია და კონცენტრაციის უნარი დღის მეორე ნახევრშიც შეინარჩუნოთ. არავითარ შემთხვევაში არ ჭამოთ ხორცის კერძები ღამით, რადგან რთულად გადასამუშავებელი პროდუქტი სერიოზულ დისკომფორტს უქმნის მომნელებელ სისტემას. * ნიგოზი - თავისუფლად შეგიძლიათ მიირთვათ ნიგოზი საღამოს, რადგან მასში შემავალი სასარგებლო ნივთიერებები - ომეგა 3-ის მჟავები და ანტიოქსიდანტები მნიშვნელოვნად აუმჯობესებენ გონების მუშაობას. მოერიდეთ ნიგვზის დილას, სადილზე და ღამე მირთმევას, რადგან, მხოლოდ საღამოსაა ნიგოზი სასარგებლო, დღის ნებისმიერ სხვა მონაკვეში, კი, მისგან სარგებელია მინიმალურია. * ყველი - ყველის მისართმევად ყველაზე შესაფერისი დრო (რა თქმა უნდა, ზომიერების ფარგლებში) ადრეული დილაა, რადგან დილას რძის პროდუქტი არც კუჭს ამძიმებს, არც ჭარბი კილოგრამების დაგროვების მიზეზი ხდება. მოერიდეთ ყველის საღამოს მირთმევას, როცა მომნელებელ სისტემას ძალიან უჭირს მისი გადამუშავება. * რძე - თბილი რძის საღამოს დალევა ნერვულ სისტემას ამშვიდებს და ჯანსაღ ძილს უწყობს ხელს. ყველაზე შეუფერებელი დრო რძის მისაღებად კი, დილაა, რადგან არაა გამორიცხული რთულად გადასამუშავებელმა პროდუქტმა კვების ჩვეული რეჟიმი დაგირღვიოთ.     [post_title] => რძე, ბრინჯი და სხვა პროდუქტი, რომელთაც მირთმევის თავისი დრო აქვთ [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => rdze-brinji-da-skhva-produqti-romeltac-mirtmevis-tavisi-dro-aqvt [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2017-04-28 17:47:44 [post_modified_gmt] => 2017-04-28 13:47:44 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => http://fortuna.ge/?p=126176 [menu_order] => 0 [post_type] => post [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [comment_count] => 0 [current_comment] => -1 [found_posts] => 88 [max_num_pages] => 30 [max_num_comment_pages] => 0 [is_single] => [is_preview] => [is_page] => [is_archive] => 1 [is_date] => [is_year] => [is_month] => [is_day] => [is_time] => [is_author] => [is_category] => [is_tag] => 1 [is_tax] => [is_search] => [is_feed] => [is_comment_feed] => [is_trackback] => [is_home] => [is_404] => [is_embed] => [is_paged] => [is_admin] => [is_attachment] => [is_singular] => [is_robots] => [is_posts_page] => [is_post_type_archive] => [query_vars_hash:WP_Query:private] => dcef61ad4375d3f41c8f49f1e5d5e0b9 [query_vars_changed:WP_Query:private] => [thumbnails_cached] => [stopwords:WP_Query:private] => [compat_fields:WP_Query:private] => Array ( [0] => query_vars_hash [1] => query_vars_changed ) [compat_methods:WP_Query:private] => Array ( [0] => init_query_flags [1] => parse_tax_query ) )

მსგავსი სიახლეები