რატომ არ სუქდებიან ფრანგი ქალები

პოპულარული

რატომ არ სუქდებიან ფრანგი ქალები

ფრანგმა ქალბატონებმა ყველაზე კარგად იციან, როგორ გაანებივრონ საკუთარი თავი გემრიელი, თუმცა ნაკლებად სასარგებლო კერძებით ნეგატიური შედეგების გარეშე.

თუ დავფიქრდებით რამდენად განსხვავდება ჩვენი კვების კულტურა ევროპელებისგან, სწრაფად მივხვდებით სად ვუშვებთ მთავარ შეცდომას. მაგალითად, ტოსტებს ჩვენ ყოველთვის უხვად ვუსვამთ კარაქს ან გამდნარ ყველს, ფრანგები კი, მხოლოდ ტოსტის კუთხეს ფარავენ და სიამოვნებით მიირთმევენ. ასე რომ, ალბათ საინტერესოა ჯანსაღი კვების კიდევ რა პრინციპებით ხელმძღვანელობენ ფრანგი ქალბატონები.

* მიირთვით მცირე პორციებით

მართალია, ფრანგების რაციონში ბაგეტიცაა, ყველიც, ნაღებიც და განთქმული კროასანებიც, მაგრამ ისინი ყოველთვის ზომიერად მიირთმევენ, არასდროს ავსებენ უზარმაზარ თეფშებს საკვებით და სიამოვნებას საყვარელი კერძების პატარა პორციებით ღებულობენ, ნოყიერ საკვებს კი, მხოლოდ სადილზე მიირთმევენ, ვახშამზე ნაკლებად კალორიული საკვებით კმაყოფილდებიან და მსუბუქი კუჭით იძინებენ.

* ნუ შეჭამთ, თუ არ გშიათ

ბავშვობაში, ჩვენ ხშირად გვაძალებდნენ საკვების მიღებას, პატარა ფრანგებს კი, პირიქით – მხოლოდ სურვილის შემთხვევაში მირთმევას ასწავლიდნენ. ამიტომ, იშვიათი გამონაკლისის გარდა ფრანგები ნაკლებად არიან მიდრეკილი „მუცლის ამოვსებასკენ“. სხვათაშორის, ზუსტად ასე იქცევიან იაპონელებიც, რომლებიც არა სრულ გაძღომამდე, არამედ „80%-იან დანაყრებამდე“ მიირთმევენ. მოუსმინეთ საკუთარ შეგრძნებებს სადილობისას და მიხვდებით, რომ ბევრად ნაკლები საკვები გჭირდებათ, ვიდრე მანამდე გეგონათ.

* ისიამოვნეთ საკვებით  

საფრანგეთში ტრაპეზი რიტუალია, რომელსაც ყოველთვის მეგობრებთან ინაწილებენ. სასიამოვნო საზოგადოებაში სადილობას თავისი უპირატესობა აქვს, რადგან ერთის მხრივ საუბრის დროს, რთულია სწრაფად მირთმევა, მეორეს მხრივ კი – დანაყრებისთვის უფრო ნაკლები საკვებია საჭირო.

*  მიირთვით სასმელი ზომიერად

მართალია, ხმელთაშუა ზღვის ქვეყნებში ძალიან ხშირად სვამენ ღვინოს, მაგრამ იშვიათად ნახავთ შეზარხოშებულ ევროპელებს, რადგან ისინი ბევრისგან განსხვავებით ალკოჰოლურ სასმელს ბოკალებით სვამენ და არა ბოთლებით. ამიტომ არასდროს იტანჯებიან ნაბახუსევით.

* მიირთვით ტკბილეული გონივრულად

შეუძლებელია იცხოვრო პარიზში და უარი თქვა ტკბილეულზე. ამიტომ, ნურასდროს შეზღუდავთ საკუთარ თავს ნუგბარის მირთმევაში, თუმცა, მიბაძეთ პარიზელებს და დაიცავით ზომიერება. გაანებივრეთ საკუთარი თავი შოკოლადის ნატეხით, ერთი კოვზი თაფლით, ატმის პატარა ნაჭრით და ნუ გადაყლაპავთ მთელ დესერტს ერთიანად.

 

რჩევები /

|

17 ოქტომბერი, 2017

|
WP_Query Object
(
    [query] => Array
        (
            [post_type] => post
            [post_status] => publish
            [posts_per_page] => 3
            [orderby] => ASC
            [tax_query] => Array
                (
                    [0] => Array
                        (
                            [taxonomy] => post_tag
                            [field] => slug
                            [terms] => Array
                                (
                                    [0] => dieta
                                    [1] => swori-kveba
                                    [2] => franguli-dieta
                                )

                        )

                )

            [post__not_in] => Array
                (
                    [0] => 115065
                )

        )

    [query_vars] => Array
        (
            [post_type] => post
            [post_status] => publish
            [posts_per_page] => 3
            [orderby] => ASC
            [tax_query] => Array
                (
                    [0] => Array
                        (
                            [taxonomy] => post_tag
                            [field] => slug
                            [terms] => Array
                                (
                                    [0] => dieta
                                    [1] => swori-kveba
                                    [2] => franguli-dieta
                                )

                        )

                )

            [post__not_in] => Array
                (
                    [0] => 115065
                )

            [error] => 
            [m] => 
            [p] => 0
            [post_parent] => 
            [subpost] => 
            [subpost_id] => 
            [attachment] => 
            [attachment_id] => 0
            [name] => 
            [static] => 
            [pagename] => 
            [page_id] => 0
            [second] => 
            [minute] => 
            [hour] => 
            [day] => 0
            [monthnum] => 0
            [year] => 0
            [w] => 0
            [category_name] => 
            [tag] => 
            [cat] => 
            [tag_id] => 166
            [author] => 
            [author_name] => 
            [feed] => 
            [tb] => 
            [paged] => 0
            [meta_key] => 
            [meta_value] => 
            [preview] => 
            [s] => 
            [sentence] => 
            [title] => 
            [fields] => 
            [menu_order] => 
            [embed] => 
            [category__in] => Array
                (
                )

            [category__not_in] => Array
                (
                )

            [category__and] => Array
                (
                )

            [post__in] => Array
                (
                )

            [post_name__in] => Array
                (
                )

            [tag__in] => Array
                (
                )

            [tag__not_in] => Array
                (
                )

            [tag__and] => Array
                (
                )

            [tag_slug__in] => Array
                (
                )

            [tag_slug__and] => Array
                (
                )

            [post_parent__in] => Array
                (
                )

            [post_parent__not_in] => Array
                (
                )

            [author__in] => Array
                (
                )

            [author__not_in] => Array
                (
                )

            [ignore_sticky_posts] => 
            [suppress_filters] => 
            [cache_results] => 1
            [update_post_term_cache] => 1
            [lazy_load_term_meta] => 1
            [update_post_meta_cache] => 1
            [nopaging] => 
            [comments_per_page] => 50
            [no_found_rows] => 
            [order] => DESC
        )

    [tax_query] => WP_Tax_Query Object
        (
            [queries] => Array
                (
                    [0] => Array
                        (
                            [taxonomy] => post_tag
                            [terms] => Array
                                (
                                    [0] => dieta
                                    [1] => swori-kveba
                                    [2] => franguli-dieta
                                )

                            [field] => slug
                            [operator] => IN
                            [include_children] => 1
                        )

                )

            [relation] => AND
            [table_aliases:protected] => Array
                (
                    [0] => mob1n_term_relationships
                )

            [queried_terms] => Array
                (
                    [post_tag] => Array
                        (
                            [terms] => Array
                                (
                                    [0] => dieta
                                    [1] => swori-kveba
                                    [2] => franguli-dieta
                                )

                            [field] => slug
                        )

                )

            [primary_table] => mob1n_posts
            [primary_id_column] => ID
        )

    [meta_query] => WP_Meta_Query Object
        (
            [queries] => Array
                (
                )

            [relation] => 
            [meta_table] => 
            [meta_id_column] => 
            [primary_table] => 
            [primary_id_column] => 
            [table_aliases:protected] => Array
                (
                )

            [clauses:protected] => Array
                (
                )

            [has_or_relation:protected] => 
        )

    [date_query] => 
    [request] => SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS  mob1n_posts.ID FROM mob1n_posts  LEFT JOIN mob1n_term_relationships ON (mob1n_posts.ID = mob1n_term_relationships.object_id) WHERE 1=1  AND mob1n_posts.ID NOT IN (115065) AND ( 
  mob1n_term_relationships.term_taxonomy_id IN (1869,13912,166)
) AND mob1n_posts.post_type = 'post' AND ((mob1n_posts.post_status = 'publish')) GROUP BY mob1n_posts.ID ORDER BY mob1n_posts.post_date DESC LIMIT 0, 3
    [posts] => Array
        (
            [0] => WP_Post Object
                (
                    [ID] => 718
                    [post_author] => 11
                    [post_date] => 2018-09-13 10:55:57
                    [post_date_gmt] => 2018-09-13 06:55:57
                    [post_content] => აღსანიშნავია, რომ ამ უნიკალური ხილისგან დამზადებული ზეთი ადამიანის განწყობაზე პოზიტიურად მოქმედებს, ასევე ერთი ცალი გრეიფრუტში შემავალი С ვიტამინი დღის მანძილზე გაციებისგან გიცავთ და პლუს ამას, ის უგემრიელეს დესერტს წარმოადგენს. მოდით ვისწავლოთ ოთხი უმარტივესი კერძის მომზადება, რომლის ინგრედიენტებს შორის წამყვანი სწორედ ეს ციტრუსია. თანაც ცნობილია, რომ გრეიფრუტი საგრძნობლად უწყობს ხელს წონაში კლების პორცესს.

გრეიფრუტის სალათი ნივრითა და ბოლოკით

1

გრეიფრუტი დაჭერით თანაბარ ნაჭრებად. ცალკე მოამზადეთ სალათის ფოთლები, დაჭერით ნახევარი ხახვი და ნიორი, ასეევე დაამატეთ წვრილად დაჭრილი 3 ცალი ბოლოკი. მიღებულ მასას მოასხით 1 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი და დაალაგეთ ზემოთ დაჭრილი გრეიფრუტი.

გრეიფრუტის სალათი პიტნით

2

გრეიფრუტი დაჭერით თანაბარ ნაჭრებად. ცალკე მოამზადეთ სალათის ფოთლები, რომელსაც დაუმატებთ ხახვს , ნიორსა და ბოლოკს, ხოლო მიღებულ მასას შეაზავებთ პიტნის ფოთლებს, ამას დაემატება 1 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი და სალათი მზადაა.

გრეიფრუტი პიკო-დელ-გალოს სოუსითა და თევზით

3

გრეიფრუტის დაჭრილ რბილი ნაჭრებს უნდა დაუმატოთ ქინძი და წიწაკა, რომელიც ასევე წვრილადაა დაჭრილი. ცალკე აიღეთ თევზის ფილე, რომელიც 2 სანტიმეტრის სიდიდის ნაჭრებად იქნება დაჭრილი და შეწვით ზეითუნის ზეთში, ოღონდ ისე, რომ შეიბრაწოს თევზის ორივე მხარე. მოათავსეთ შემწვარი ფილე პურის ლავაშში, დაუმატეთ ზემოთხსენებული მასა, პლუს ავოკადო და წითელი კომბოსტო.

გრეიფრუტის მუსი

4

ერთმანეთში აურიეთ ნახევარი ჭიქა გრეიფრუტის და ლიმნის წვენი, დაუმატეთ 3 კოვზი შაქარი და 2 კვერცხის ცილა. არსებული მასა გათქვიფეთ. ამას დაუმატეთ მცენარეული ზეთი და გააგრძელეთ თქვეფა. მიღებული მასა მოათავსეთ ცეცხლზე და შეათბეთ 5 წუთის მანძილზე. დაამატეთ 200 გრამი ხაჭო და მოათავსეთ მაცივარში 2 საათით. მიღებული მასა მოათავსეთ ჭიქაში და დაუმატეთ ნახევარი ჭიქა იოგურტი. შეგიძლაით მიღებულ მასას მოაყაროთ თხილი ან ნიგოზი გემოვნებით.
                    [post_title] => გრეიფრუტის სალათის 4 რეცეპტი – წონაში კლებისა და სილამაზის საუდუმლო
                    [post_excerpt] => 
                    [post_status] => publish
                    [comment_status] => closed
                    [ping_status] => closed
                    [post_password] => 
                    [post_name] => greifrutis-salatis-4-recepti-wonashi-klebisa-da-silamazis-saudumlo
                    [to_ping] => 
                    [pinged] => 
                    [post_modified] => 2018-09-13 10:37:52
                    [post_modified_gmt] => 2018-09-13 06:37:52
                    [post_content_filtered] => 
                    [post_parent] => 0
                    [guid] => http://geojuventus.club/fortuna2/?p=718
                    [menu_order] => 0
                    [post_type] => post
                    [post_mime_type] => 
                    [comment_count] => 0
                    [filter] => raw
                )

            [1] => WP_Post Object
                (
                    [ID] => 8130
                    [post_author] => 11
                    [post_date] => 2018-08-27 10:05:42
                    [post_date_gmt] => 2018-08-27 06:05:42
                    [post_content] => ბოლო დროს სწორ და ჯანსაღ კვებას სულ უფრო მეტი მიმდევარი გამოუჩნდა, რადგან მისი დახმარებით მარტივად შეიძლება ზედმეტი კილოგრამების მოცილება, იდეალური ფიგურის შენარჩუნება და რაც მთავარია, ჯანმრთელობის ზოგიერთი პრობლემის სწრაფად მოგვარება. ჯანსაღი კვება სულაც არაა რთული. მთავარია პრობლემას სერიოზულად მიუდგეთ ამ საკითხს.

გთავაზობთ რამდენიმე რჩევას საკუთარი რაციონის სწორად და გონივრულად ორგანიზებისთვის.


ყველაფერს თავისი დრო აქვს

მნიშვნელოვანია, თუ როდის მივირთმევთ ამა თუ იმ საკვებს, რადგან ერთი შეხედვით სასარგებლო პროდუქტებს, მიღებულს შეუფერებელ მომენტში, თავისუფლად შეუძლია მიაყენოს ზიანი ორგანიზმს. ამიტომ აუცილებლად უნდა ვიხელმზღვანელოთ წესით - ”ყველაფერს თავისი დრო აქვს!” საუზმისთვის ყველაზე კარგად რთული ნახშირწყლები გამოდგება, რომლებიც ამდიდრებენ ორგანიზმს და დიდი ხნით უზრუნველყოფენ მას ენერგიით. იდეალური ვარიანტია მულტიმარცვლოვანი ფაფები, სრულმარცვლოვანი პური, შვრიის ფაფა და გრანოლა. სადილს იდეალურად მოუხდება ცხოველური ცილა, ამიტომ აირჩიეთ ცხიმიანი თევზი, ქათამი, ინდაური ან საქონლის ხორცი. მთავარი კერძის დამატებად კი, მოამზადეთ მსუბუქი ბოსტნეულის სალათი ცოტა ზეთით. საღამოს უკეთესია ძალიან არ გადაიტვირთოთ, ამიტომ ვახშმისთვის ისეთი საკვები შეარჩიეთ, რომლის მონელებაც არ გაგიჭირდებათ. ასეთ ჯანსაღ საკვებს მიეკუთვნება მოთუშული ან მოხარშული ბოსტნეული, ზღვის პროდუქტები და ნაკლებად ცხიმიანი თევზი. ხორცისგან, ცოცხალი ბოსტნეულისგან და სხვა რთულად მოსანელებელ პროდუქტზე კი, უკეთესია უარი თქვათ. სხვა შემთხვევაში მთელ ენერგიას, რომელიც ორგანიზმს სრულფასოვანი დასვენებისა და აღდგენისთვის ჭირდება, ის საჭმლის მონელებაზე დახარჯავს.

მოამზადეთ საკვები წინასწარ

დიეტოლოგები ერთხმად ამტკიცებენ, რომ სწორი რაციონი სრულფასოვანი საუზმისგან, სადილისა და ვახშმისგან შედგება, რომელთა გამოტოვება არავითარ შემთხვევაში არ შეიძლება. ბევრი ყურადღებას არ აქცევს ამ წესს და მუდმივად დროის უკმარისობით იმართლებს თავს. მიეჩვიეთ ერთკვირიანი მენიუს წინასწარ შედგენას, რაც საგრძნობლად გაგიმარტივებთ ცხოვრებას. ჯერ ერთი, თქვენ ერთიანად შეძლებთ ყველა საჭირო ინგრედიენტის შეძენას და აღარ მოგიწევთ ყოველდღე სუპერმარკეთში სიარული, მეორეც - წინასწარ შეძლებთ მენიუს ზოგიერთი კერძის მომზადებას. მაგალითად, პოპულარული შვრიის ფაფის მომზადება საღამოსაც შეგიძლიათ, დილას კი, მშვიდად და გემრიელად მიირთმევთ თქვენს საუზმეს. სხვათაშორის, ამგვარი მეთოდით სხვა გემრიელი და სასარგებლო კერძების მომზადებაც შეიძლება, მერე კი, სამსახურში ან სასწავლებელში წაღება, რათა არ გქონდეთ მიზეზი მიეძალოთ სწრაფი კვების კაფეებსა და არაჯანსაღ საკვებს.

სავალდებულო წახემსება

საუზმეს, სადილსა და ვახშამს შორის პაუზა დაახლოებით სამ საათს უნდა შეადგენდეს, რადგან უდროოდროს გაჩენილი შიმშილის გრძნობის გამო, თქვენ უფრო მეტ საკვებს ღებულობთ, ვიდრე თქვენს ორგანიზმს სინამდვილეში ჭირდება. გარდა ამისა, ხანგრძლივი პაუზები ძირითად კვებას შორის აყოვნებს მეტაბოლიზმის პროცესს, ანუ ორგანიზმი ვერ ასწრებს მირთმეულის სრულ გადამუშავებას და ის ”სტრატეგიულ მარაგში” გადადის. ამიტომ ყოველთვის ხელთ გქონდეთ სასარგებლო ”სასუსნავები” - თხილი, გოგრის მზესუმზირა ან ხილი. მართალია, ამგვარი წახემსება ვერ შეგიცვლით სრულფასოვან სადილსა და ვახშამს, მაგრამ აუცილებლად მოგიკლავთ შიმშილის გრძნობას ძირითადი საკვების მიღებამდე.

მსუბუქი წახემსება სამსახურში

რა დრო გჭირდებათ სამსახურიდან სახლში მისვლისთვის - ერთი ან ორი? და თუ ამას სადილის მომზადების დროსაც მივუმატებთ? იმის გათვალისწინებით, რომ ბევრს მეორე წახემსება დღის პირველ ნახევარში უწევს, მაშინ ინტერვალი ორ ძირითად კვებას შორის ძალიან გრძელი გამოდის. თუმცა, ამ პრობლემის მოგვარებაც მარტივად შეიძლება - წაიხემსეთ სამსახურიდან წამოსვლის წინ, მიირთვით ხილი, რომელიც მართალია არ დაგანაყრებთ, მაგრამ დაგიცავთ ცდუნებისგან იყიდოთ გზაში ორცხობილა ან ჩიფსები.

მიირთვით გემრიელად!

არაფერია იმაზე უარესი, ვიდრე საკვები, რომელსაც არ მოაქვს სიამოვნება. გადააქციეთ ყოველი საკვების მიღება ნამდვილ დღესასწაულად და არა მარტო გემრიელი რეცეპტების ხათრით, არამედ საკუთარი სიამოვნებისთვისაც. თამამად ჩაატარეთ ექსპერიმენტები სუნელებით და სალათის საკმაზებით, რაც  არა მარტო ახალ და პიკანტურ არომატს შესძენს საკვებს, ბევრად უფრო სასარგებლოდაც აქცევს. მიირთვით აუჩქარებლად და ლამაზი ჭურჭლიდან - ამ შემთხვევაში გემოს რეცეპტორები ტვინს ”სიამოვნების” უფრო მეტ სიგნალებს აწვდიან, ვიდრე მაშინ, როცა თქვენ სწრაფად შეექცევით მორიგ ჰამბურგერს. სასარგებლოა კარგ კომპანიაში მირთმევაც - ვახშამზე მეგობრებთან ურთიერთობა არა მარტო გაგახალისებთ, არამედ შეამცირებს თქვენს მიერ მიღებულ საკვებსაც, რაც თავის მხრივ დაგეხმარებათ ფიგურის შენარჩუნებაში.   [post_title] => ხუთი მნიშვნელოვანი და სასარგებლო რჩევა რუბრიკიდან "ჯანსაღი კვება" [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => gonivruli-kveba-khuti-mnishvnelovani-da-sasargeblo-rcheva [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2018-08-27 11:03:17 [post_modified_gmt] => 2018-08-27 07:03:17 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => http://fortuna.ge/?p=8130 [menu_order] => 0 [post_type] => post [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [2] => WP_Post Object ( [ID] => 264195 [post_author] => 23 [post_date] => 2018-07-11 12:33:45 [post_date_gmt] => 2018-07-11 08:33:45 [post_content] => მათ, ვისაც სწრაფად სურს ზედმეტი კილოგრამებისგან განთავისუფლება, მარტივ და რაც მთავარია, მეტად ეფექტურ დეტოქს-კოქტეილების მირთმევას ვთავაზობთ. კიტრის კოქტეილი - 1 ლიტრ წყალში ჩაყარეთ თხლად დაჭრილი 100 გრამი კიტრი, აურიეთ და მიირთვით 15 წუთში. კიტრის კოქტეილი დღეს განსაკუთრებით აქტუალურია მსოფლიოს Spa- და სპორტულ-გამაჯანსარებელ ცენტრებში. კოქტეილის პოპულარობა მისმა ფანტასტიკურმა დეტოქს-თავისებურებამ განაპირობა, რომელიც სწრაფად ხსნის შეშუპებას და ეხმარება ორგანიზმს სითხისგან განთავისუფლებაში. გარდა ამისა, სწრაფად კლავს წყურვილს და მოსამზდებლადაც მარტივია. ჯანჯაფილის (ჯინჯერის) უშაქრო ლიმონათი - წვრილად დაჭრილ ჯანჯაფილს, 2 ლიმონსა და 40 გრამ პიტნას დაასხით ცხელი წყალი და მიირთვით ერთი საათის შემდეგ. დიეტოლოგების მტკიცებით, ამგვარი სასმელი ბრწყინვალედ წმენდს ორგანიზმს და აძლიერებს იმუნიტეტს. დეტოქს-ეფექტის გასაძლიერებლად ლიმონათს ცოტა წითელი წიწაკაც დაუმატეთ. მარწყვის სმუზი - აურიეთ ბლენდერში 500 გრამი მარწყვი, 350 მილიგრამი ნუშის რძე და ცოტა ვანილი, კარგად გააციეთ და მიირთვით. ხილისა და ბოსტნეულის სმუზი - ორგანიზმის გაწმენდის კიდევ ერთი ეფექტური საშუალებაა, რომლის მთავარ ღირსებას ვიტამინებისა და მიკროელემენტების მრავალფეროვნება წარმოადგენს. ექსპერტები გვირჩევენ განსაკუთრებული ყურადღება მარწყვს მივაქციოთ, რომელიც С-ის შემცველობით მხოლოდ მოცხარს ჩამორჩება. გარდა ამისა, მარწყვი მდიდარია А, В1, В2, В6, Е-ვიტამინებით, რკინით, მანგანუმით და ფტორით, იოდით, ცინკით, კალიუმით და მაგნიუმით.   [post_title] => საზაფხულო დეტოქს-კოქტეილები წონის დასაკლებად [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => sazafkhulo-detoqs-koqteilebi-wonis-dasaklebad [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2018-07-11 12:34:31 [post_modified_gmt] => 2018-07-11 08:34:31 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => http://fortuna.ge/?p=264195 [menu_order] => 0 [post_type] => post [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) ) [post_count] => 3 [current_post] => -1 [in_the_loop] => [post] => WP_Post Object ( [ID] => 718 [post_author] => 11 [post_date] => 2018-09-13 10:55:57 [post_date_gmt] => 2018-09-13 06:55:57 [post_content] => აღსანიშნავია, რომ ამ უნიკალური ხილისგან დამზადებული ზეთი ადამიანის განწყობაზე პოზიტიურად მოქმედებს, ასევე ერთი ცალი გრეიფრუტში შემავალი С ვიტამინი დღის მანძილზე გაციებისგან გიცავთ და პლუს ამას, ის უგემრიელეს დესერტს წარმოადგენს. მოდით ვისწავლოთ ოთხი უმარტივესი კერძის მომზადება, რომლის ინგრედიენტებს შორის წამყვანი სწორედ ეს ციტრუსია. თანაც ცნობილია, რომ გრეიფრუტი საგრძნობლად უწყობს ხელს წონაში კლების პორცესს. გრეიფრუტის სალათი ნივრითა და ბოლოკით 1 გრეიფრუტი დაჭერით თანაბარ ნაჭრებად. ცალკე მოამზადეთ სალათის ფოთლები, დაჭერით ნახევარი ხახვი და ნიორი, ასეევე დაამატეთ წვრილად დაჭრილი 3 ცალი ბოლოკი. მიღებულ მასას მოასხით 1 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი და დაალაგეთ ზემოთ დაჭრილი გრეიფრუტი. გრეიფრუტის სალათი პიტნით 2 გრეიფრუტი დაჭერით თანაბარ ნაჭრებად. ცალკე მოამზადეთ სალათის ფოთლები, რომელსაც დაუმატებთ ხახვს , ნიორსა და ბოლოკს, ხოლო მიღებულ მასას შეაზავებთ პიტნის ფოთლებს, ამას დაემატება 1 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი და სალათი მზადაა. გრეიფრუტი პიკო-დელ-გალოს სოუსითა და თევზით 3 გრეიფრუტის დაჭრილ რბილი ნაჭრებს უნდა დაუმატოთ ქინძი და წიწაკა, რომელიც ასევე წვრილადაა დაჭრილი. ცალკე აიღეთ თევზის ფილე, რომელიც 2 სანტიმეტრის სიდიდის ნაჭრებად იქნება დაჭრილი და შეწვით ზეითუნის ზეთში, ოღონდ ისე, რომ შეიბრაწოს თევზის ორივე მხარე. მოათავსეთ შემწვარი ფილე პურის ლავაშში, დაუმატეთ ზემოთხსენებული მასა, პლუს ავოკადო და წითელი კომბოსტო. გრეიფრუტის მუსი 4 ერთმანეთში აურიეთ ნახევარი ჭიქა გრეიფრუტის და ლიმნის წვენი, დაუმატეთ 3 კოვზი შაქარი და 2 კვერცხის ცილა. არსებული მასა გათქვიფეთ. ამას დაუმატეთ მცენარეული ზეთი და გააგრძელეთ თქვეფა. მიღებული მასა მოათავსეთ ცეცხლზე და შეათბეთ 5 წუთის მანძილზე. დაამატეთ 200 გრამი ხაჭო და მოათავსეთ მაცივარში 2 საათით. მიღებული მასა მოათავსეთ ჭიქაში და დაუმატეთ ნახევარი ჭიქა იოგურტი. შეგიძლაით მიღებულ მასას მოაყაროთ თხილი ან ნიგოზი გემოვნებით. [post_title] => გრეიფრუტის სალათის 4 რეცეპტი – წონაში კლებისა და სილამაზის საუდუმლო [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => greifrutis-salatis-4-recepti-wonashi-klebisa-da-silamazis-saudumlo [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2018-09-13 10:37:52 [post_modified_gmt] => 2018-09-13 06:37:52 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => http://geojuventus.club/fortuna2/?p=718 [menu_order] => 0 [post_type] => post [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [comment_count] => 0 [current_comment] => -1 [found_posts] => 117 [max_num_pages] => 39 [max_num_comment_pages] => 0 [is_single] => [is_preview] => [is_page] => [is_archive] => 1 [is_date] => [is_year] => [is_month] => [is_day] => [is_time] => [is_author] => [is_category] => [is_tag] => 1 [is_tax] => [is_search] => [is_feed] => [is_comment_feed] => [is_trackback] => [is_home] => [is_404] => [is_embed] => [is_paged] => [is_admin] => [is_attachment] => [is_singular] => [is_robots] => [is_posts_page] => [is_post_type_archive] => [query_vars_hash:WP_Query:private] => dcef61ad4375d3f41c8f49f1e5d5e0b9 [query_vars_changed:WP_Query:private] => [thumbnails_cached] => [stopwords:WP_Query:private] => [compat_fields:WP_Query:private] => Array ( [0] => query_vars_hash [1] => query_vars_changed ) [compat_methods:WP_Query:private] => Array ( [0] => init_query_flags [1] => parse_tax_query ) )

მსგავსი სიახლეები