როგორ მოვამზადოთ უგემრიელესი ხილის ყინული

პოპულარული

როგორ მოვამზადოთ უგემრიელესი ხილის ყინული

ყინულის დესერტის მომზადება პრაქტიკულად ნებისმიერი ხილით შეიძლება და რაც მთავარია, ძალიან მარტივია!

ინგრედიენტი: 1 ლიტრი ნატურალური ხილის წვენი, 1 ჭიქა კენკრა, 1 ჭიქა დაჭრილი ხილი და შაქარი. მომზადების წესი: ნებისმიერი ხილის და კენკრის ნატურალურ წვენს გემოვნებით დაუმატეთ შაქარი,  დარჩენილი ხილი დაჭერით კუბიკებად ან პატარა ნაჭრებად. გაავსეთ ნაყინის ფორმა წვენით, დაუმატეთ ხილის თითო კუბიკი და გაყინეთ.

შეარჩიეთ წვენი და ხილი საკუთარი სურვილით, გარდა ამისა, თამამად  შეგიძლიათ ჩაატაროთ ექსპერიმენტები ხილის პიურეს და რბილი ნაყოფის (ნესვის, ბანანის, კივის ან მარწყვის) გამოყენებით.

რჩევები /

|

5 აგვისტო, 2017

|
WP_Query Object
(
    [query] => Array
        (
            [post_type] => post
            [post_status] => publish
            [posts_per_page] => 3
            [orderby] => ASC
            [tax_query] => Array
                (
                    [0] => Array
                        (
                            [taxonomy] => post_tag
                            [field] => slug
                            [terms] => Array
                                (
                                    [0] => kulinariuli-rchevebi
                                    [1] => kulinaria
                                    [2] => khilis-yinuli
                                )

                        )

                )

            [post__not_in] => Array
                (
                    [0] => 151436
                )

        )

    [query_vars] => Array
        (
            [post_type] => post
            [post_status] => publish
            [posts_per_page] => 3
            [orderby] => ASC
            [tax_query] => Array
                (
                    [0] => Array
                        (
                            [taxonomy] => post_tag
                            [field] => slug
                            [terms] => Array
                                (
                                    [0] => kulinariuli-rchevebi
                                    [1] => kulinaria
                                    [2] => khilis-yinuli
                                )

                        )

                )

            [post__not_in] => Array
                (
                    [0] => 151436
                )

            [error] => 
            [m] => 
            [p] => 0
            [post_parent] => 
            [subpost] => 
            [subpost_id] => 
            [attachment] => 
            [attachment_id] => 0
            [name] => 
            [static] => 
            [pagename] => 
            [page_id] => 0
            [second] => 
            [minute] => 
            [hour] => 
            [day] => 0
            [monthnum] => 0
            [year] => 0
            [w] => 0
            [category_name] => 
            [tag] => 
            [cat] => 
            [tag_id] => 1914
            [author] => 
            [author_name] => 
            [feed] => 
            [tb] => 
            [paged] => 0
            [meta_key] => 
            [meta_value] => 
            [preview] => 
            [s] => 
            [sentence] => 
            [title] => 
            [fields] => 
            [menu_order] => 
            [embed] => 
            [category__in] => Array
                (
                )

            [category__not_in] => Array
                (
                )

            [category__and] => Array
                (
                )

            [post__in] => Array
                (
                )

            [post_name__in] => Array
                (
                )

            [tag__in] => Array
                (
                )

            [tag__not_in] => Array
                (
                )

            [tag__and] => Array
                (
                )

            [tag_slug__in] => Array
                (
                )

            [tag_slug__and] => Array
                (
                )

            [post_parent__in] => Array
                (
                )

            [post_parent__not_in] => Array
                (
                )

            [author__in] => Array
                (
                )

            [author__not_in] => Array
                (
                )

            [ignore_sticky_posts] => 
            [suppress_filters] => 
            [cache_results] => 1
            [update_post_term_cache] => 1
            [lazy_load_term_meta] => 1
            [update_post_meta_cache] => 1
            [nopaging] => 
            [comments_per_page] => 50
            [no_found_rows] => 
            [order] => DESC
        )

    [tax_query] => WP_Tax_Query Object
        (
            [queries] => Array
                (
                    [0] => Array
                        (
                            [taxonomy] => post_tag
                            [terms] => Array
                                (
                                    [0] => kulinariuli-rchevebi
                                    [1] => kulinaria
                                    [2] => khilis-yinuli
                                )

                            [field] => slug
                            [operator] => IN
                            [include_children] => 1
                        )

                )

            [relation] => AND
            [table_aliases:protected] => Array
                (
                    [0] => mob1n_term_relationships
                )

            [queried_terms] => Array
                (
                    [post_tag] => Array
                        (
                            [terms] => Array
                                (
                                    [0] => kulinariuli-rchevebi
                                    [1] => kulinaria
                                    [2] => khilis-yinuli
                                )

                            [field] => slug
                        )

                )

            [primary_table] => mob1n_posts
            [primary_id_column] => ID
        )

    [meta_query] => WP_Meta_Query Object
        (
            [queries] => Array
                (
                )

            [relation] => 
            [meta_table] => 
            [meta_id_column] => 
            [primary_table] => 
            [primary_id_column] => 
            [table_aliases:protected] => Array
                (
                )

            [clauses:protected] => Array
                (
                )

            [has_or_relation:protected] => 
        )

    [date_query] => 
    [request] => SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS  mob1n_posts.ID FROM mob1n_posts  LEFT JOIN mob1n_term_relationships ON (mob1n_posts.ID = mob1n_term_relationships.object_id) WHERE 1=1  AND mob1n_posts.ID NOT IN (151436) AND ( 
  mob1n_term_relationships.term_taxonomy_id IN (6667,1914,17892)
) AND mob1n_posts.post_type = 'post' AND ((mob1n_posts.post_status = 'publish')) GROUP BY mob1n_posts.ID ORDER BY mob1n_posts.post_date DESC LIMIT 0, 3
    [posts] => Array
        (
            [0] => WP_Post Object
                (
                    [ID] => 176058
                    [post_author] => 13
                    [post_date] => 2017-10-17 11:25:57
                    [post_date_gmt] => 2017-10-17 07:25:57
                    [post_content] => რა შეიძლება მივირთვათ საღამოს ისე, რომ დავნაყრდეთ, თუმცა ზიანი არ მივაყენოთ საკუთარ ფიგურას? - საკმაოდ საინტერესო შეკითხვაა, რომელიც დიდი ხანია არ კარგავს აქტუალურობას.

გთავაზობთ სასარგებლო ვახშმის რამდენიმე მარტივ ვარიანტს:

* ქათმის ხორცი

გვიანი ვახშმის სასარგებლო პროდუქტის ნუსხაში ლიდერობას რა თქმა უნდა, ქათმის ხორცი ინარჩუნებს, რომელიც არ შეიცავს ცხიმს, სამაგიეროდ იმდენად მდიდარია ცილებით, რომ სწრაფად შეუძლია დანაყრება. გემრიელი ვახშმის მისართმევათ შეანელეთ ქათმის ხორცი იოგურტით, მშრალი ტარხუნით და შავი წიწაკით, შეწვით გაცხელებულ ტაფაზე ცხიმის გარეშე, დაუმატეთ სრულმარცვლოვანი პურის ერთი ნაჭერი, რამდენიმე პომიდორი და უგემრიელესი ვახშამიც მზადაა.



* ნიახური

ნიახური - პროდუქტი „უარყოფითი“ კალორიულობით  იდეალური კანდიდატია გვიანი ვახშმისთვის, რადგან ჭარბი კილოგრამებისგანაც დაგიცავთ და ორგანიზმსაც მოამარაგებს სასარგებლო მიკროელემენტებითაც. დაჭერით ნიახური, შეწვით ცოტა ზეითუნის ზეთში და თავად დარწმუნდებით, რომ ასე მომზადებული ბოსტნეული ძალიან ჰგავს შემწვარ კარტოფილს.



* ვაშლი

მშვენიერი საღამოს დესერტის მირთმევა შეგიძლიათ, თუ ორ ნაწილად გაჭრილი ვაშლის გულში ცოტა ნაღების კარაქს მოათავსებთ და თაფლს გადაუსვამთ, მერე დარიჩინს, დაფშვნილ თხილს მოაყრით და რამდენიმე წუთით მიკროტალღურ ღუმელში გააჩერებთ.



* შვრიის ფაფა

მართალია, შვრიის ფაფა დიეტური ვახშმის ტრადიციული კერძია, თუმცა სულაც არაა აუცილებელი იყოს ის ნეიტრალური. დაუმატეთ მომზადებულ ფანტელს კენკრა, რამდენიმე კოვზ იოგურტში არეული ქოქოსის რძე და თაფლი. გემრიელი დანამატი არა მხოლოდ შიმშილის, არამედ ზედმეტი ტკბილის მირთმევის სურვილსაც გაგიქრობთ. .

 



 

 

 
                    [post_title] => დიეტური და სასარგებლო ვახშმის 4 ვარიანტი
                    [post_excerpt] => 
                    [post_status] => publish
                    [comment_status] => closed
                    [ping_status] => closed
                    [post_password] => 
                    [post_name] => dieturi-da-sasargeblo-vakhshmis-4-varianti
                    [to_ping] => 
                    [pinged] => 
                    [post_modified] => 2017-10-17 12:18:10
                    [post_modified_gmt] => 2017-10-17 08:18:10
                    [post_content_filtered] => 
                    [post_parent] => 0
                    [guid] => http://fortuna.ge/?p=176058
                    [menu_order] => 0
                    [post_type] => post
                    [post_mime_type] => 
                    [comment_count] => 0
                    [filter] => raw
                )

            [1] => WP_Post Object
                (
                    [ID] => 152948
                    [post_author] => 13
                    [post_date] => 2017-08-15 00:09:51
                    [post_date_gmt] => 2017-08-14 20:09:51
                    [post_content] => მართალია ჩაის თაყვანისმცემლები ჯიუტად ირწმუნებიან, რომ ჩაი უგემრიელესი სასმელია, მაგრამ კოფემანებმა იციან, რომ მათი საყვარელი ყავა ერთნაირად სასიამოვნო დასალევი, როგორც ზამთრის სუსხიან დღეს, ისე ცხელ სეზონზე, მით უფრო, რომ ზაფხულში ყავით უმრავი უგემრიელესი კოქტეილის მომზადება შეიძლება.

შოკოლადის ყავა

ინგრედიენტი: 300-350 მლ. ახლადმოხარშული მაგარი ყავა, 30-50 გრამი შავი შოკოლადი, 2-4 სუფრის კოვზი პიტნის სიროფი ან ლიქიორი, 100 გრამი ნაღების ნაყინი.

მომზადების წესი: ცხელ ყავაში გახსენით შოკოლადი, გაციების შემდეგ კი, დაუმატეთ ნაყინი, პიტნის სიროფი ან ლიქიორი, ყინულის რამდენიმე ნატეხი და კარგად ათქვიფეთ ბლენდერში. მორთეთ კოქტეილი პიტნის ფოთლებით, ნაყინით და გახეხილი შოკოლადით.



* ყავის სმუზი

ინგრედიენტი: 250 მლ. ცივი ესპრესო, 250 მლ. უცხიმო იოგურტი, 1 ბანანი, ½ სუფრის კოვზი კაკაოს ფხვნილი, ¼ ჩაის კოვზი დარიჩინი.

მომზადების წესი: კარგად ათქვეფილ ბანანის პიურეს და იოგურტს დაასხით ყავა და კიდევ ერთხელ ათქვიფეთ, მერე კი, გემოვნებით დაუმატეთ კაკაო და დარიჩინი.



* რძე ყავის ყინულით

ინგრედიენტი: ხუთი ჩაის კოვზი ხსნადი ყავა, 5 ჩაის კოვზი შაქარი, 250 მლ. მდუღარე წყალი, 250 მლ. რძე, ვანილი.

მომზადების წესი: დაასხით შაქარს და ყავას მდუღარე წყალი და კარგად აურიეთ, დაუმატეთ ვანილი, ჩაასხით ყინულის ფორმაში და კარგად გაყინეთ. ჩაყარეთ ყავის ყინული ჭიქაში და დაასხით ცივი რძე, გააციეთ მაცივარში 10-15 წუთი, რათა ყინული ოდნავ გადნეს და რძეს შეერიოს.



* ცივი ლავანდას რაფ-ყავა

ინგრედიენტი: 100 მლ. ნაღები, 1,5 ჩაის კოვზი დაფქვილი ყავა, 1 ჩაის კოვზი შაქარი, ნახევარი ჩაის კოვზი ლავანდის გამხმარი ყვავილი.

მომზადების წესი: დაასხით ყავას ცივი წყალი და აადუღეთ, დაუმატეთ ყავის საფქვავში დაფქვილი შაქარი, ლავანდას ყვავილი და ნაღები. კიდევ ერთხელ წამოადუღეთ და ათქვიფეთ მიქსერით ქაფის მიღებამდე. გააციეთ ყინულის ნატეხით და მორთეთ ლავანდას ყვავილით.



* რძისა და ყავის კოქტეილი

ინგრედიენტი: 1 ჭიქა ყავა ყინულით, 1 ჭიქა რძე, 2 ჭიქა ყავის ნაყინი, 1 ჭიქა ვანილის ნაყინი, 1-2 ორცხობილა, 4 ნატეხი ყინული, შაქარი და დარიჩინი.

მომზადების წესი: ათქვიფეთ ყველა ინგრედიენტი ბლენდერში ერთგვაროვანი მასისი მიღებამდე, წყლით დასველებულ ბოკალის პირი კი, მორთეთ შაქრითა და დარიჩინით.



* იამაიკური ყავა ყინულით

ინგრედიენტი: 30 გრამი მუქი რომი, 30 გრამი ყავის ლიქიორი, 3 სუფრის კოვზი ათქვეფილი ნაღები, 120 გრამი მაგარი ყავა.

მომზადების წესი: კარგად აურიეთ ლიქიორი, ყავა, რომი, ათქვეფილი ცილა და ჩაასხით ყინულით სავსე მაღალ ჭიქაში.



* სახლის ცივი კაპუჩინო

ინგრედიენტი: 1 ჭიქა რძე, 1 სუფრის კოვზი შოკოლადის სიროფი, 1 ჩაის კოვზი ხსნადი ყავის ფხვნილი, 2 ნატეხი ყინული, შაქარი, დარიჩინი.

მომზადების წესი: ათქვიფეთ ბლენდერში რძე, შოკოლადის სიროფი, ყავა და ყინული. მიღებულ ქაფის მასას დაუმატეთ შაქარი, ჩაასხით ბოკალში და მოაყარეთ დარიჩინი.



* ოლენგი (ტაილანდური ყავა ყინულით)

ინგრედიენტი: 4 ჭიქა მაგარი ყავა, 2 ჭიქა ნაღები, ¾ ჭიქა შედედებული რძე, 3 სუფრის კოვზი შაქარი, ¼ ჩაის კოვზი დაფქვილი ნუში, 2 ჩაის კოვზი დაფქვილი კარდამონი.

მომზადების წესი: გახსენით ნაღებში შაქარი, კარდამონი და ოდნავ წამოადუღეთ, გააცივეთ 10-15 წუთი და დაუმატეთ დაფქვილი ნუში. ჩაყარეთ ჭიქაში ყინული, დაუმატეთ არომატიზირებული ნაღები და ფრთხილად ჩაასხით ყავა.



* ყავა ფორთოხლით და ყინულით

ინგრედიენტი: 2 ფორთოხლის წვენი, 1 ჭიქა წყალი, 1 ჭიქა (ან ცოტა ნაკლები) შაქარი, 4 ჭიქა ცივი ყავა (6 ჩაის კოვზი ხსნადი ყავა 4 ჭიქა წყალზე).

მომზადების წესი: ადუღეთ 5 წუთი კუბიკებად დაჭრილი ფორთოხლის კანი და შაქარი, მერე კი, მოაცილეთ კანი და გააციეთ სიროფი. აურიეთ ფორთოხლის წვენი, მიღებული სიროფი და ყავა, ჩაასხით ჭიქაში,  მოაყარეთ ყინულის ნატეხი და მორთეთ ფორთოხლის ნაჭრებით.



* „ინი და იანი“ - ცივი ყავა-ჩაი

3 სახის შავი ჩაი (თითოეული ½ ჩაის კოვზი), მაგარი ყავა, 1 ქილა კონცენტრირებული რძე, შაქარი, ყინული.

მომზადების წესი: დააყენეთ ჩაი, პარალელურად მოადუღეთ ყავა. დაუმატეთ ჩაის შაქარი და კონცენტრირებული რძე, ჩაასხით ჭიქაში და დაუმატეთ ყავა.

 


                    [post_title] => ყავის გამაგრილებელი კოქტეილი - საუკეთესო საზაფხულო სასმელი!
                    [post_excerpt] => 
                    [post_status] => publish
                    [comment_status] => closed
                    [ping_status] => closed
                    [post_password] => 
                    [post_name] => yavis-gamagrilebeli-koqteili-sauketeso-sazafkhulo-sasmeli
                    [to_ping] => 
                    [pinged] => 
                    [post_modified] => 2017-08-15 00:09:51
                    [post_modified_gmt] => 2017-08-14 20:09:51
                    [post_content_filtered] => 
                    [post_parent] => 0
                    [guid] => http://fortuna.ge/?p=152948
                    [menu_order] => 0
                    [post_type] => post
                    [post_mime_type] => 
                    [comment_count] => 0
                    [filter] => raw
                )

            [2] => WP_Post Object
                (
                    [ID] => 151433
                    [post_author] => 13
                    [post_date] => 2017-08-08 17:43:32
                    [post_date_gmt] => 2017-08-08 13:43:32
                    [post_content] => მართალია, ბანანის კოქტეილი ყველა სეზონზე გემრიელია, მაგრამ მისი მირთმევა განსაკუთრებით სასიამოვნო მაინც ზაფხულშია, როცა ნატურალურ კოქტეილს გაგაგრილებაც შეუძლია და განწყობის გაუმჯობესებაც.

ბანანის კოქტეილი ერთნაირად გემრიელია რძით, ნაყინით, იოგურტითა და კეფირით, თუმცა ამჯერად კლასიკურ ვარიანტს - ბანანის კოქტეილს რძით გთავაზობთ, რომლის მომზადებას სულ რაღაც 5 ჭუთი სჭირდება.

ინგრედიენტი: 2 ბანანი, 100 გრამი ნაყინი, 2 ჭიქა რძე, 1 კოვზი შაქარი და ცოტა დარიჩინი.

მომზადების წესი: მოათავსეთ დაჭრილი ბანანი ბლენდერში, დაასხით 2 ჭიქა რძე, დაუმატეთ ნაყინი, შაქარი და კარგად ათქვიფეთ. გააფორმეთ კოქტეილი ცოტა დარიჩინით (ან გახეხილი შოკოლადით) და ფორთოხლის ნაჭრებით.
                    [post_title] => როგორ მოვამზადოთ ბანანის უგემრიელესი კოქტეილი
                    [post_excerpt] => 
                    [post_status] => publish
                    [comment_status] => closed
                    [ping_status] => closed
                    [post_password] => 
                    [post_name] => rogor-movamzadot-bananis-ugemrielesi-koqteili
                    [to_ping] => 
                    [pinged] => 
                    [post_modified] => 2017-08-08 18:13:50
                    [post_modified_gmt] => 2017-08-08 14:13:50
                    [post_content_filtered] => 
                    [post_parent] => 0
                    [guid] => http://fortuna.ge/?p=151433
                    [menu_order] => 0
                    [post_type] => post
                    [post_mime_type] => 
                    [comment_count] => 0
                    [filter] => raw
                )

        )

    [post_count] => 3
    [current_post] => -1
    [in_the_loop] => 
    [post] => WP_Post Object
        (
            [ID] => 176058
            [post_author] => 13
            [post_date] => 2017-10-17 11:25:57
            [post_date_gmt] => 2017-10-17 07:25:57
            [post_content] => რა შეიძლება მივირთვათ საღამოს ისე, რომ დავნაყრდეთ, თუმცა ზიანი არ მივაყენოთ საკუთარ ფიგურას? - საკმაოდ საინტერესო შეკითხვაა, რომელიც დიდი ხანია არ კარგავს აქტუალურობას.

გთავაზობთ სასარგებლო ვახშმის რამდენიმე მარტივ ვარიანტს:

* ქათმის ხორცი

გვიანი ვახშმის სასარგებლო პროდუქტის ნუსხაში ლიდერობას რა თქმა უნდა, ქათმის ხორცი ინარჩუნებს, რომელიც არ შეიცავს ცხიმს, სამაგიეროდ იმდენად მდიდარია ცილებით, რომ სწრაფად შეუძლია დანაყრება. გემრიელი ვახშმის მისართმევათ შეანელეთ ქათმის ხორცი იოგურტით, მშრალი ტარხუნით და შავი წიწაკით, შეწვით გაცხელებულ ტაფაზე ცხიმის გარეშე, დაუმატეთ სრულმარცვლოვანი პურის ერთი ნაჭერი, რამდენიმე პომიდორი და უგემრიელესი ვახშამიც მზადაა.



* ნიახური

ნიახური - პროდუქტი „უარყოფითი“ კალორიულობით  იდეალური კანდიდატია გვიანი ვახშმისთვის, რადგან ჭარბი კილოგრამებისგანაც დაგიცავთ და ორგანიზმსაც მოამარაგებს სასარგებლო მიკროელემენტებითაც. დაჭერით ნიახური, შეწვით ცოტა ზეითუნის ზეთში და თავად დარწმუნდებით, რომ ასე მომზადებული ბოსტნეული ძალიან ჰგავს შემწვარ კარტოფილს.



* ვაშლი

მშვენიერი საღამოს დესერტის მირთმევა შეგიძლიათ, თუ ორ ნაწილად გაჭრილი ვაშლის გულში ცოტა ნაღების კარაქს მოათავსებთ და თაფლს გადაუსვამთ, მერე დარიჩინს, დაფშვნილ თხილს მოაყრით და რამდენიმე წუთით მიკროტალღურ ღუმელში გააჩერებთ.



* შვრიის ფაფა

მართალია, შვრიის ფაფა დიეტური ვახშმის ტრადიციული კერძია, თუმცა სულაც არაა აუცილებელი იყოს ის ნეიტრალური. დაუმატეთ მომზადებულ ფანტელს კენკრა, რამდენიმე კოვზ იოგურტში არეული ქოქოსის რძე და თაფლი. გემრიელი დანამატი არა მხოლოდ შიმშილის, არამედ ზედმეტი ტკბილის მირთმევის სურვილსაც გაგიქრობთ. .

 



 

 

 
            [post_title] => დიეტური და სასარგებლო ვახშმის 4 ვარიანტი
            [post_excerpt] => 
            [post_status] => publish
            [comment_status] => closed
            [ping_status] => closed
            [post_password] => 
            [post_name] => dieturi-da-sasargeblo-vakhshmis-4-varianti
            [to_ping] => 
            [pinged] => 
            [post_modified] => 2017-10-17 12:18:10
            [post_modified_gmt] => 2017-10-17 08:18:10
            [post_content_filtered] => 
            [post_parent] => 0
            [guid] => http://fortuna.ge/?p=176058
            [menu_order] => 0
            [post_type] => post
            [post_mime_type] => 
            [comment_count] => 0
            [filter] => raw
        )

    [comment_count] => 0
    [current_comment] => -1
    [found_posts] => 21
    [max_num_pages] => 7
    [max_num_comment_pages] => 0
    [is_single] => 
    [is_preview] => 
    [is_page] => 
    [is_archive] => 1
    [is_date] => 
    [is_year] => 
    [is_month] => 
    [is_day] => 
    [is_time] => 
    [is_author] => 
    [is_category] => 
    [is_tag] => 1
    [is_tax] => 
    [is_search] => 
    [is_feed] => 
    [is_comment_feed] => 
    [is_trackback] => 
    [is_home] => 
    [is_404] => 
    [is_embed] => 
    [is_paged] => 
    [is_admin] => 
    [is_attachment] => 
    [is_singular] => 
    [is_robots] => 
    [is_posts_page] => 
    [is_post_type_archive] => 
    [query_vars_hash:WP_Query:private] => 660c3d23c382cc6dceb6121beed12e82
    [query_vars_changed:WP_Query:private] => 
    [thumbnails_cached] => 
    [stopwords:WP_Query:private] => 
    [compat_fields:WP_Query:private] => Array
        (
            [0] => query_vars_hash
            [1] => query_vars_changed
        )

    [compat_methods:WP_Query:private] => Array
        (
            [0] => init_query_flags
            [1] => parse_tax_query
        )

)

მსგავსი სიახლეები