თბილისში საერთაშორისო კონკურსი „საქართველო – ღვინის სამშობლო“ გაიხსნა

პოპულარული

წარმატების ფორმულა

თბილისში საერთაშორისო კონკურსი „საქართველო – ღვინის სამშობლო“ გაიხსნა

თბილისში ღვინისა და ალკოჰოლიანი სასმელების საერთაშორისო კონკურსი (EAWSC) „საქართველო – ღვინის სამშობლო“ გაიხსნა.

ღვინის ეროვნული სააგენტოს ინფორმაციით, კონკურსი თბილისში პირველად ტარდება და ისვაზისა და ღვინის საერთაშორისო ორგანიზაციის“ (OIV) პატრონაჟით იმართება.

კონკურსის გახსნის ოფიციალურ ცერემონიას „ვაზისა და ღვინის საერთაშორისო ორგანიზაციის“ (OIV) პრეზიდენტი ჟან-მარი ორანი, საქართველოს პარლამენტის წევრი დავით სონღულაშვილი, ღვინის ეროვნული სააგენტოს თავმჯდომარის მოადგილე დავით ტყემალაძე და საქართველოს ენოლოგთა კავშირის პრეზიდენტი მურმან ქურიძე დაესწრნენ.

ღონისძიების მთავარი მიზანია ქართული ღვინის პოპულარიზაცია და მისი მაღალი პოტენციალის წარმოჩენა, რაც ქართველ მეღვინეებს საერთაშორისო ბაზრებზე დამკვიდრებაში დაეხმარება.

სააგენტოს განცხადებით, EAWSC (EURASIA WINE & SPIRITS COMPETITION) წარმოადგენს პროექტს, რომლის ფარგლებშიც ორგანიზატორები მთელი ევრაზიის კონტინენტის ქვეყნების დეგუსტაცია-კონკურსების გაერთიანებას გეგმავენ. კონკურსის ჟიურის შემადგენლობაში შედიან ცნობილი ღვინის ექსპერტები. OIV-ის ოფიციალურ დამკვირვებლად წარმოდგენილია ჟან-მარი ორანი (Jean-Marie Aurand, საფრანგეთი). ადგილობრივ ექსპერტებს შორის არიან ლადო უზუნაშვილი, ანა გოდაბრელიძე, დავით აბზიანიძე, შალვა ხეცურიანი და სხვები. (ჟიურის სრული სია: http://eawsc.com/eawsc-georgia#jury ). აღნიშნულ ღონისძიებაში მაღალი დონის სპეციალისტების მონაწილეობა მიუთითებს, რომ საქართველო არა მარტო ღვინის სამშობლოა, არამედ მაღალი დონის ღვინის ფორუმების ჩატარების ადგილიც.

სააგენტოს ინფორმაციით, ღონისძიების ორგანიზატორია „საქართველოს ენოლოგთა კავშირი“. კონკურსი ტარდება ღვინის ეროვნული სააგენტოს, ასოციაციის „ქართული ღვინო“ და სხვა ადგილობრივი კომპანიების მხარდაჭერით. კონკურსს მოლდოვური კომპანია PPE SRL ოპერირებს.

კონკურსში მონაწილეობს 12 ქვეყნის (საქართველო, სომხეთი, აზერბაიჯანი, უნგრეთი, იტალია, რუმინეთი, მოლდოვა, სლოვაკეთი, რუსეთი, ჩეხეთი, უკრაინა, ბელარუსი) 78 მწარმოებელი.

დეგუსტაცია-კონკურსში გამარჯვებული ღვინოები და სპირტიანი სასმელები 9 ნოემბერს, კახეთში, „შატო ზეგაანში“ დასახელდება. კონკურსის შედეგად საუკეთესოდ დასახელებული ღვინოების შესახებ სტატიების გამოქვეყნებას პოპულარული ამერიკული ჟურნალი Wine Spectator გეგმავს.

ახალი ამბები / ბიზნესი /

|

8 ნოემბერი, 2018

|

საკვანძო სიტყვები

WP_Query Object
(
    [query] => Array
        (
            [post_type] => post
            [post_status] => publish
            [posts_per_page] => 3
            [orderby] => ASC
            [tax_query] => Array
                (
                    [0] => Array
                        (
                            [taxonomy] => post_tag
                            [field] => slug
                            [terms] => Array
                                (
                                    [0] => qartuli-ghvino
                                    [1] => mwarmoebeli
                                )

                        )

                )

            [post__not_in] => Array
                (
                    [0] => 303974
                )

        )

    [query_vars] => Array
        (
            [post_type] => post
            [post_status] => publish
            [posts_per_page] => 3
            [orderby] => ASC
            [tax_query] => Array
                (
                    [0] => Array
                        (
                            [taxonomy] => post_tag
                            [field] => slug
                            [terms] => Array
                                (
                                    [0] => qartuli-ghvino
                                    [1] => mwarmoebeli
                                )

                        )

                )

            [post__not_in] => Array
                (
                    [0] => 303974
                )

            [error] => 
            [m] => 
            [p] => 0
            [post_parent] => 
            [subpost] => 
            [subpost_id] => 
            [attachment] => 
            [attachment_id] => 0
            [name] => 
            [static] => 
            [pagename] => 
            [page_id] => 0
            [second] => 
            [minute] => 
            [hour] => 
            [day] => 0
            [monthnum] => 0
            [year] => 0
            [w] => 0
            [category_name] => 
            [tag] => 
            [cat] => 
            [tag_id] => 2035
            [author] => 
            [author_name] => 
            [feed] => 
            [tb] => 
            [paged] => 0
            [meta_key] => 
            [meta_value] => 
            [preview] => 
            [s] => 
            [sentence] => 
            [title] => 
            [fields] => 
            [menu_order] => 
            [embed] => 
            [category__in] => Array
                (
                )

            [category__not_in] => Array
                (
                )

            [category__and] => Array
                (
                )

            [post__in] => Array
                (
                )

            [post_name__in] => Array
                (
                )

            [tag__in] => Array
                (
                )

            [tag__not_in] => Array
                (
                )

            [tag__and] => Array
                (
                )

            [tag_slug__in] => Array
                (
                )

            [tag_slug__and] => Array
                (
                )

            [post_parent__in] => Array
                (
                )

            [post_parent__not_in] => Array
                (
                )

            [author__in] => Array
                (
                )

            [author__not_in] => Array
                (
                )

            [ignore_sticky_posts] => 
            [suppress_filters] => 
            [cache_results] => 1
            [update_post_term_cache] => 1
            [lazy_load_term_meta] => 1
            [update_post_meta_cache] => 1
            [nopaging] => 
            [comments_per_page] => 50
            [no_found_rows] => 
            [order] => DESC
        )

    [tax_query] => WP_Tax_Query Object
        (
            [queries] => Array
                (
                    [0] => Array
                        (
                            [taxonomy] => post_tag
                            [terms] => Array
                                (
                                    [0] => qartuli-ghvino
                                    [1] => mwarmoebeli
                                )

                            [field] => slug
                            [operator] => IN
                            [include_children] => 1
                        )

                )

            [relation] => AND
            [table_aliases:protected] => Array
                (
                    [0] => mob1n_term_relationships
                )

            [queried_terms] => Array
                (
                    [post_tag] => Array
                        (
                            [terms] => Array
                                (
                                    [0] => qartuli-ghvino
                                    [1] => mwarmoebeli
                                )

                            [field] => slug
                        )

                )

            [primary_table] => mob1n_posts
            [primary_id_column] => ID
        )

    [meta_query] => WP_Meta_Query Object
        (
            [queries] => Array
                (
                )

            [relation] => 
            [meta_table] => 
            [meta_id_column] => 
            [primary_table] => 
            [primary_id_column] => 
            [table_aliases:protected] => Array
                (
                )

            [clauses:protected] => Array
                (
                )

            [has_or_relation:protected] => 
        )

    [date_query] => 
    [request] => SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS  mob1n_posts.ID FROM mob1n_posts  LEFT JOIN mob1n_term_relationships ON (mob1n_posts.ID = mob1n_term_relationships.object_id) WHERE 1=1  AND mob1n_posts.ID NOT IN (303974) AND ( 
  mob1n_term_relationships.term_taxonomy_id IN (18411,2035)
) AND mob1n_posts.post_type = 'post' AND ((mob1n_posts.post_status = 'publish')) GROUP BY mob1n_posts.ID ORDER BY mob1n_posts.post_date DESC LIMIT 0, 3
    [posts] => Array
        (
            [0] => WP_Post Object
                (
                    [ID] => 303968
                    [post_author] => 16
                    [post_date] => 2018-11-08 12:15:44
                    [post_date_gmt] => 2018-11-08 08:15:44
                    [post_content] => სააგენტოს „აწარმოე საქართველოში“ ბენეფიციარმა ვაჟა გეთიაშვილმა, მიკრო და მცირე ბიზნესის ხელშეწყობის ფარგლებში, საკუთარი ბიზნესის გაფართოება და პროდუქციის იაპონიაში გატანა შეძლო.

ვაჟა გეთიაშვილი - ამხანაგობისვაჟა გეთიაშვილის მარანიდამფუძნებელი: ღვინის „შენიანი“ ჩამოსხმა 2011 წლიდან დავიწყეთ ბიომეურნეობის წესების მკაცრი დაცვით. თუმცა კომპანია 2017 წლიდან ჩამოყალიბდა, როდესაც მიკრო და მცირე ბიზნესის ხელშეწყობის ფარგლებში, 15 000 ლარიანი გრანტი მოვიპოვეთ. გრანტის მეშვეობით განხორციელდა წარმოების რეაბილიტაცია და აღჭურვა, მოეწყო ბოთლების საცავი და ჩაიყარა ქვევრები. ახალი მარნის მშენებლობის პროცესში აღმოჩენილ იქნა ძველი ქვევრები, რომლებიც არქეოლოგებმა მე–11 საუკუნით დაათარიღეს. ამის შემდეგ ღვინის ეტიკეტზე ახალი წარწერა გაჩნდა: „ვაჟა გეთიაშვილის მარანიგაცოცხლებული 1000 წლის ისტორია“. ამ ეტაპზე უკვე ვაწარმოებთ თეთრი და წითელი ბიოღვინოებს რქაწითელის, კახური მწვანისა და საფერავის ჯიშებისგან. საშუალო წლიური წარმოება შეადგენს 4 ტონას.

ჩვენი მარანი არის ასოციაცია ბუნებრივი ღვინის წევრი. იაპონელემბა ჩვენი ღვინოები სწორედ ამ ასოციაციის მიერ ორგანიზებულ ერთ-ერთ ღვინის ფესტივალზე  დააგემოვნეს, მოგვიანებით, კი ისინი მარანს რთველში ესტუმრნენ და შეთანხმებაც შედგა. თავდაპირველად, ექსპორტზე ქარვისფერი ღვინო გავიტანეთ, მოგვიანებით კი საექსპორტოდ რქაწითელიც გამზადდა.

სამომავლოდ ვაპირებთ ყურძნისა და ღვინის ასორტიმენტის გაზრდას. ძირითადი გამოწვევა ახალ-ახალი ბაზრების მოპოვებაა, როგორც საქართველოში, ასევე საერთაშორისო მასშტაბით. ამჟამად დაინტერესება გვაქვს ამერიკის შეერთებული შტატებიდან“.
                    [post_title] => „აწარმოე საქართველოშის" მიკრო ბენეფიციარმა ღვინო ექსპორტზე იაპონიაში გაიტანა
                    [post_excerpt] => 
                    [post_status] => publish
                    [comment_status] => closed
                    [ping_status] => closed
                    [post_password] => 
                    [post_name] => awarmoe-saqartveloshis-mikro-beneficiarma-ghvino-eqsportze-iaponiashi-gaitana
                    [to_ping] => 
                    [pinged] => 
                    [post_modified] => 2018-11-08 12:16:33
                    [post_modified_gmt] => 2018-11-08 08:16:33
                    [post_content_filtered] => 
                    [post_parent] => 0
                    [guid] => http://fortuna.ge/?p=303968
                    [menu_order] => 0
                    [post_type] => post
                    [post_mime_type] => 
                    [comment_count] => 0
                    [filter] => raw
                )

            [1] => WP_Post Object
                (
                    [ID] => 292013
                    [post_author] => 8
                    [post_date] => 2018-10-05 10:29:10
                    [post_date_gmt] => 2018-10-05 06:29:10
                    [post_content] => მარი გორაშვილი ახალგაზრდა მეწარმეა. სტუდენტი გოგონა წარმოშობით კახეთიდან, სოფელ ველისციხიდანაა. იგი ბავშვობიდან აქტიურადაა ჩართული ვენახის მოვლასა და სოფლის მეურნეობაში. მარი, ჯერ კიდევ მცირე ასაკიდან ცდილობდა ესწავლა ვენახის მოვლა და ღვინის კულტურა.  
„როგორც ყველა კახელი მეც მეტნაკლებად ვერკვეოდი ვენახის სპეციფიკაში, ასაკის მატებასთან ერთად მივხვდი თუ რა ინტერესი შეიძლება გამჩენოდა სამომავლოდ. ვენახთან ურთიერთობა მართლაც რომ დიდ სიამოვნებას მანიჭებდა და პაპისა და მამის საქმიანობას გულდასმით ვაკვირდებოდი“ - ამბობს დამწყები მეღვინე.
გოგონამ სკოლის ასაკშივე გადაწყვიტა წვლილი შეეტანა ოჯახურ ბიზნესში და ოჯახის მიერ წარმოებული ღვინის დაბრენდვა და ბაზარზე გატანა გადაწყვიტა.
„ღვინის წარმოების მრავალწლიანი ტრადიციაა ჩემს ოჯახში, მაგრამ ჩემთან  მხოლოდ, დასალევი ღვინო კეთდებოდა, ხოლო ყურძნის დანარჩენ ნაწილს ყრიდნენ, რაც არ მომწონდა, ამიტომ გადავწყვიტე, სწორედ ამ ყურძნისგან შემექმნა ბრენდი, რომელსაც გავაცნობდი ჯერ ქართველ, შემდეგ კი - მსოფლიო საზოგადოებას“ - საუბრობს მარი გორაშვილი.
სწორედ ამ იდეის სისრულეში მოსაყვანად მარიმ ახალ ბრენდზე - „მარი’ს ღვინოზე“ დაიწყო მუშაობა.  მიზნის მისაღწევად მარიმ გადაწყვიტა თეორიული ცოდნაც მიეღო და სწავლა საქართველოს ტექნიკურ უნივერსიტეტში, ბიზნეს ადმინისტრირების ფაკულტეტზე გააგრძელა. იდეაზე მუშაობის დროს დამწყები მეწარმე ცდილობდა მაქსიმალური ცოდნა მიეღო მეწარმეობის კუთხითაც და გასულ წელს პროექტ Yes-Georgia-ს ფარგლებში შექმნილ "ახალგაზრდა მეწარმეთა სკოლის" სტუდენტიც გახდა, სადაც მას საშუალება მიეცა უკეთ დაეხვეწა საკუთარი ბიზნეს იდეა და მეწარმისთვის საჭირო უნარ-ჩვევა და გამოცდილება შეეძინა. სწორედ ამ სკოლაში სწავლისას დაებადა მარის იდეა საკუთარი ღვინის წარმოება დაეწყო. დღეს მარი გორაშვილი, საკუთარი ვენახებიდან მიღებულ ყურძნიდან ღვინო - “მარი’ს ღვინოს” აწარმოებს. წელს იგი წარმოების გაფართოებასაც გეგმავს და ახალ იდეებზეც მუშაობს. "საქართველოში ახალგაზრდების სამეწარმეო უნარ-შესაძლებლობების, დასაქმებისა და შემოსავლის გენერირების მხარდაჭერის პროექტის" (YES-Georgia) ფარგლებში ახალგაზრდა მეწარმეთა სკოლაში ახალი ნაკადის მიღება გამოცხადდა. კონკურსში მონაწილეობა სამეწარმეო საქმიანობით დაინტერესებულ 16-დან 28 წლამდე ასაკის ახალგაზრდებს შეეძლებათ. განაცხადების მიიღება უკვე დაწყებულია და იგი შემდეგ 7 ქალაქში მიმდინარეობს: თბილისი, თელავი, გორი, ახალციხე, ქუთაისი, ბათუმი და ზუგდიდი. [post_title] => მარი’ს ღვინო - სტუდენტი გოგონას ახალი ბრენდი მსოფლიო ბაზარზე გასასველელად ემზადება [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => maris-ghvino-studenti-gogonas-akhali-brendi-msoflio-bazarze-gasasvelelad-emzadeba [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2018-10-05 10:29:10 [post_modified_gmt] => 2018-10-05 06:29:10 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => http://fortuna.ge/?p=292013 [menu_order] => 0 [post_type] => post [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [2] => WP_Post Object ( [ID] => 281705 [post_author] => 14 [post_date] => 2018-09-05 19:52:58 [post_date_gmt] => 2018-09-05 15:52:58 [post_content] => "თბილისი ყურადღებას იპყრობს. როდესაც თქვენ იტყვით, რომ საქართველოში მიემგზავრებით, გასაკვირი არ არის, რომ სულ უფრო მეტმა ადამიანმა საკმარისი იცის მასზე, რომ არ გკითხოთ: ქვეყანა თუ შტატი? - ასე იწყებს გავლენიანი გამოცემა Forbes საქართველოს შესახებ ვრცელ სტატიას. ჟურნალისტი წერს, რომ თბილისმა ბერლინი ჩაანაცვლა და  წლის ყველაზე აღმაფრთოვანებელ ქალაქად მოიხსენიებს. სტატიაში ნახსენებია სასტურმო Stamba, რომელიც  მსოფლიო საუკეთესო ადგილების ყოველწლიურ სიაში მოხვდა. გარდა ამისა, ყურადღება ეთმობა  კანაფის ლეგალიზაციას. სტატიაში აღნიშნულია, რომ საქართველო პირველი ყოფილი საბჭოთა რესპუბლიკა გახდა, რომელმაც მარიხუანას მომხმარების ლეგალიზება მოახდინა. ქვეყნის ამგვარი  პროგრესიული მიდგომა კი საქართველოს აღმაფრთოვანებელ ადგილად აქცევს. „2018 წლის 30 ივლისს საქართველოს საკონსტიტუციო სასამართლომ დაადგინა, რომ „მარიხუანას მოხმარება პიროვნების თავისუფლების უფლებით დაცული ქმედებაა“ და რომ „მარიხუანას შეუძლია ზიანი მხოლოდ მომხმარებლის ჯანმრთელობას მიაყენოს. საქართველო გახდება პირველი საბჭოთა რესპუბლიკა, სადაც ეს მოხდა, რითაც ეს ადგილი კიდევ უფრო მიმზიდველი ხდება. ადგილობრივი ახალგაზრდები მიისწრაფიან ქვეყნის წინსვლისკენ და მათ არ ეშინიათ ამის ჩვენების – დემონსტრაციები და აქციები არის დაუმორჩილებლობის აქტები, რომლებსაც ქალაქის ახალგაზრდობა უკან მოუხედავად მიმართავს.  "- ნათქვამია სტატიაში. ჟურნალისტი წერს ქართული ღვინისა და ჭაჭის შესახებაც. როგორც  ავტორი ამბობს, მაშინ, როდესაც ქვეყანა მნიშვნელოვან ცვლილებებს გადის, რაღაცები უცვლელი რჩება, მაგალითად, მეღვინეობა. „ღვინო არ არის ის, რითაც ადამიანები აღფრთოვანებულები არიან, ეს ჭაჭაა. ის ქართული ბრენდია, რომლის გარეშეც ადგილობრივები ღამეს არ ატარებენ. ეს არის პრაქტიკულად ცხოვრების წესი ქალაქში. ადგილობრივები მას წყალივით სვამენ,  ეს კი მაიძულებს მე გაგაფრთხილოთ: არასდროს სცადოთ ქართველის დათრობა: გპირდებით, რომ ეს კარგად არ დასრულდება"- ვკითხულობთ სტატიაში.     [post_title] => Forbes: თბილისმა ბერლინი ჩაანაცვლა - საქართველოს დედაქალაქი წლის აღმაფრთოვანებელი ადგილია [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => forbes-tbilisma-berlini-chaanacvla-saqartvelos-dedaqalaqi-wlis-aghmafrtovanebeli-adgilia [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2018-09-05 20:21:26 [post_modified_gmt] => 2018-09-05 16:21:26 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => http://fortuna.ge/?p=281705 [menu_order] => 0 [post_type] => post [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) ) [post_count] => 3 [current_post] => -1 [in_the_loop] => [post] => WP_Post Object ( [ID] => 303968 [post_author] => 16 [post_date] => 2018-11-08 12:15:44 [post_date_gmt] => 2018-11-08 08:15:44 [post_content] => სააგენტოს „აწარმოე საქართველოში“ ბენეფიციარმა ვაჟა გეთიაშვილმა, მიკრო და მცირე ბიზნესის ხელშეწყობის ფარგლებში, საკუთარი ბიზნესის გაფართოება და პროდუქციის იაპონიაში გატანა შეძლო. ვაჟა გეთიაშვილი - ამხანაგობისვაჟა გეთიაშვილის მარანიდამფუძნებელი: ღვინის „შენიანი“ ჩამოსხმა 2011 წლიდან დავიწყეთ ბიომეურნეობის წესების მკაცრი დაცვით. თუმცა კომპანია 2017 წლიდან ჩამოყალიბდა, როდესაც მიკრო და მცირე ბიზნესის ხელშეწყობის ფარგლებში, 15 000 ლარიანი გრანტი მოვიპოვეთ. გრანტის მეშვეობით განხორციელდა წარმოების რეაბილიტაცია და აღჭურვა, მოეწყო ბოთლების საცავი და ჩაიყარა ქვევრები. ახალი მარნის მშენებლობის პროცესში აღმოჩენილ იქნა ძველი ქვევრები, რომლებიც არქეოლოგებმა მე–11 საუკუნით დაათარიღეს. ამის შემდეგ ღვინის ეტიკეტზე ახალი წარწერა გაჩნდა: „ვაჟა გეთიაშვილის მარანიგაცოცხლებული 1000 წლის ისტორია“. ამ ეტაპზე უკვე ვაწარმოებთ თეთრი და წითელი ბიოღვინოებს რქაწითელის, კახური მწვანისა და საფერავის ჯიშებისგან. საშუალო წლიური წარმოება შეადგენს 4 ტონას. ჩვენი მარანი არის ასოციაცია ბუნებრივი ღვინის წევრი. იაპონელემბა ჩვენი ღვინოები სწორედ ამ ასოციაციის მიერ ორგანიზებულ ერთ-ერთ ღვინის ფესტივალზე  დააგემოვნეს, მოგვიანებით, კი ისინი მარანს რთველში ესტუმრნენ და შეთანხმებაც შედგა. თავდაპირველად, ექსპორტზე ქარვისფერი ღვინო გავიტანეთ, მოგვიანებით კი საექსპორტოდ რქაწითელიც გამზადდა. სამომავლოდ ვაპირებთ ყურძნისა და ღვინის ასორტიმენტის გაზრდას. ძირითადი გამოწვევა ახალ-ახალი ბაზრების მოპოვებაა, როგორც საქართველოში, ასევე საერთაშორისო მასშტაბით. ამჟამად დაინტერესება გვაქვს ამერიკის შეერთებული შტატებიდან“. [post_title] => „აწარმოე საქართველოშის" მიკრო ბენეფიციარმა ღვინო ექსპორტზე იაპონიაში გაიტანა [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => awarmoe-saqartveloshis-mikro-beneficiarma-ghvino-eqsportze-iaponiashi-gaitana [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2018-11-08 12:16:33 [post_modified_gmt] => 2018-11-08 08:16:33 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => http://fortuna.ge/?p=303968 [menu_order] => 0 [post_type] => post [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [comment_count] => 0 [current_comment] => -1 [found_posts] => 137 [max_num_pages] => 46 [max_num_comment_pages] => 0 [is_single] => [is_preview] => [is_page] => [is_archive] => 1 [is_date] => [is_year] => [is_month] => [is_day] => [is_time] => [is_author] => [is_category] => [is_tag] => 1 [is_tax] => [is_search] => [is_feed] => [is_comment_feed] => [is_trackback] => [is_home] => [is_404] => [is_embed] => [is_paged] => [is_admin] => [is_attachment] => [is_singular] => [is_robots] => [is_posts_page] => [is_post_type_archive] => [query_vars_hash:WP_Query:private] => 49e18003965f2662e4612143225802e1 [query_vars_changed:WP_Query:private] => [thumbnails_cached] => [stopwords:WP_Query:private] => [compat_fields:WP_Query:private] => Array ( [0] => query_vars_hash [1] => query_vars_changed ) [compat_methods:WP_Query:private] => Array ( [0] => init_query_flags [1] => parse_tax_query ) )

მსგავსი სიახლეები