„უკრაინელებს ქართული სამზარეულოს რეცეპტებს ვუზიარებ, მათ ძალიან აინტერესებთ ქართული კულინარია“ - ირაკლი მაქაცარია

რადიო „ფორტუნა პლუსის“ გადაცემა „ვიზიტორის“ ონლაინ სტუმარია გადაცემა „პრაიმ შოუს“ წამყვანი ირაკლი მაქაცარია.

როგორი განწყობა გაქვს და რით ხარ დაკავებული?

ისეთი განწყობა მაქვს, როგორიც ყველას, სახლური, ვზივარ სახლში და აუცილებლობის გარდა არ გავდივარ არსად. გადავეწყვე ახალ გრაფიკზე.

ვფიქრობ, რომ ამ ყველაფერს თავისი პლუსები აქვს, სულ საზღვარგარეთ ვიყავი, მქონდა ახლობლებთან ურთიერთობის დანაკლისი, ახლა კი ეს დეფიციტი ავანაზღაურე.

როდესაც უამრავი პროექტი გაქვს და ეს ყველაფერი უცბად ჩერდება, არის გარკვეული დისკომფორტიც, თუმცა, ადამიანს ადაპტაციის კარგი უნარი გააჩნია.

ახლა ყველაფერს ონლაინ რეჟიმში ვაკეთებ. ვფიქრობ, რომ ბევრი ახალი რამის გაკეთება შეიძლება სახლის პირობებში. ვარჯიშის მხრივ, ჩვეულ რეჟიმში ვვარჯიშობ, უკვე კარგა ხანია, ონლაინ ვარჯიშებს, „ინსტაგრამის“ გვერდზე ვატარებ. ძალიან ბევრი ადამიანია ამ ყველაფერში ჩართული, მართალია დიდი ნაწილი უკრაინელი გამომწერები არიან, თუმცა ნელ-ნელა ქართველებიც მიერთდებიან. ვფიქრობ, სწორედ ახლა გვაქვს ჩვენი ფიზიკური, თუ სულიერი განვითარების დრო და საშუალება.

სხვათა შორის, კულინარიასაც მივყავი ხელი, უკრაინელებს ქართული სამზარეულოს რეცეპტებს ვუზიარებ, მათ ძალიან აინტერესებთ ქართული კულინარია. ეს ჩემთვისაც საინტერესოა, იმიტომ რომ რაღაც კერძებს მეც პირველად ვაკეთებ.

როგორც ვიცი, საქველმოქმედო ფონდი გაქვს და უკრაინაში საიუველირო ბრენდი ჩამოაყალიბე, გვესაუბრე ყოველივე ამის შესახებ

ვფიქრობ, რომ ცხოვრება იმდენად საინტერესოა და იმდენი რამე არსებობს, სადაც შეგიძლია ძალები მოსინჯო, აუცილებლად უნდა სცადო ყველაფერი. სხვათა შორის, საიუველირო ბრენდის პრეზენტაციას საქართველოშიც ვგეგმავდი, თუმცა, უკანასკნელმა მოვლენებმა ხელი შემიშალა. ვიმედოვნებ, ყველაფერი ეს მალე დამთავრდება და თითოეული ჩვენგანი ცხოვრების ჩვეულ რეჟიმს დაუბრუნდება.

View this post on Instagram

Несмотря на то, что я сегодня впервые в жизни приготовил своё любимое блюдо – хачапури по-аджарски, поверьте, это было очень вкусно и стоило всех кулинарных усилий 👨🏻‍🍳 Делюсь с вами рецептом и уверен, что у вас получится еще лучше и вы пригласите меня в гости.😬 Нам необходимы: ⁃ вода или молоко 400мл комнатной температуры ⁃ дрожжи 10г ⁃ соль 10г ⁃ сахар 10г ⁃ мука высшего сорта 1кг ⁃ растительное масло 60мл ⁃ деревенский сыр (имеретинский) или микс феты с моцарелой 1,5кг Смешиваем муку, соль, сахар, дрожжи, вливаем постепенно воду (молоко). Добавляем растительное масло. Вымешиваем тесто и оставляем на 2-3 часа в теплом месте. Потом снова разминаем его и оставляем на некоторое время, чтобы «подошло». Натираем сыр на терке. Поднявшееся тесто обваливаем в муке и нарезаем на порции 200-300г. Раскатываем каждую часть, высыпаем сыр, заворачиваем края «лодочкой» и добавляем ещё сыр. Разогреваем духовку на 170 градусов и помещаем наши хачапури на 25-30 мин. Когда тесто поднимется, достаем и вбиваем в «лодочку» яйцо. Снова помещаем хачапури на 2 минуты в печь. Подаём хачапури с двумя кусочками сливочного масла. Хорошенько все перемешиваем, отламываем «ушко» и теперь самое главное – вмокнуть кусочек этого теста в начинку и наслаждаться. . P.S. На второй день обязательное присутствие на моей онлайн-тренировке (это входит в рецепт) 😁 Будем вместе сжигать парочку лишних калорий 💪🏼Болинет! Что готовим следующее? 🇬🇪 #maqatsa #georgian

A post shared by Irakli Makatsaria (@maqatsa) on

რეკლამა: 0:05