თურქეთის ხელისუფლება სურს უარი თქვას ქვეყნის სასტუმროებსა და რესტორნებში ე.წ. შვედურ მაგიდაზე, რათა შეამციროს საკვების ნარჩენების რაოდენობა. ამის შესახებ გაზეთი „საბაჰი“ იტყობინება.
დაზუსტებულია, რომ მზადდება შესაბამისი ანგარიში, რომელიც პრეზიდენტის ადმინისტრაციის სოფლის მეურნეობისა და სურსათის პოლიტიკის საბჭომ რესპუბლიკის ხელმძღვანელს, რეჯეფ თაიფ ერდოღანს წარუდგინოს. პრეზიდენტის საბჭოს წევრისა და თურქი რესტორატორთა ასოციაციის ხელმძღვანელის, რამაზან ბინგოლის თქმით, ანგარიში ასევე მოიცავს „ყველაფერი ჩართულის“ სისტემის შესაძლო ცვლილებებს.
ამგვარად, მისი შეცვლა შესაძლებელია „ა ლა კარტ“ ფორმატით, რომლის ფარგლებშიც ტურისტები შეუკვეთავენ მხოლოდ იმდენ საკვებს, რამდენსაც საჭმელად მზად არიან.
თურქეთის ნარჩენების პრევენციის ფონდის მონაცემებით, თურქეთში ყოველწლიურად საშუალოდ 23 მილიონი ტონა საკვები იყრება, ხილისა და ბოსტნეულის დაახლოებით 35 პროცენტი კი ნაგავში იყრება, სანამ სუფრამდე მიაღწევს.