LIVE
უსმინე პირდაპირ ეთერს

მწვანილის დაჭრა არ შეიძლება ? – რას ამბობს ენდროკრინოლოგი ლაშა უჩავა

108
მაია ბუწაშვილი (2)

ენდოკრინოლოგმა ლაშა უჩავამ, „გვანცას პოდკასტში“ ბოსტნეულისა და ხილის მომზადების სწორად მომზადების წესებზე ისაუბრა.

მისი თქმით, ზოგიერთი ბოსტნეული ლითონთან შეხებისას ჟანგვითი რეაქციების გამო კარგავს სასარგებლო ნივთიერებებს.

„როდესაც ჩვენ სალათს ვამზადებთ, ან ხილს ვჭრით, ფაქტიურად ყოველთვის ვუშვებთ შეცდომას.

არსებობს გარკვეული ბოსტნეული, რომელთანაც არ შეიძლება ლითონის შეხება. ამ დროს ჟანგვითი რეაქციები ვითარდება.

მაგალითად სალათის ფურცელი არ უნდა გავჭრათ.  მასში არსებული ნივთიერებების იმ დონემდე დაჟანგვა ხდება, რომ  მიღების შემდგომ, ორგანიზმი ვეღარ აითვისებს მას, მის სასარგებლო თვისებებს ჩვენ ვერ მივიღებთ. იგივეა მწვანილებზე. მწვანილის დაჭრა არ შეიძლება“, – ამბობს ენდოკრინოლოგი

გაზიარება
გაზიარება

კომენტარები

magti 5g