ქართული ნიგვზიანი ბადრიჯანი და ლობიო მსოფლიოს ვეგანური კერძების საუკეთესო 50-ეულში მოხვდა. ამის შესახებ კულინარიული ენციკლოპედია TasteAtlas წერს.
გამოცემის მიხედვით, ნიგვზიანი ბადრიჯანი მსოფლიოს ვეგანურ კერძებში მე-5 ადგილის იკავებს 4.5 ბალიანი შეფასებით. 35-ე ადგილზეა მეორე ქართული კერძი ლობიო, 4.2- ბალიანი შეფასებით.
რეიტინგში პირველი ადგილი ირანულმა ვეგანურმა კერძმა Zeytoon parvardeh-მა დაიკავა. ეს კერძი ირანის გილანის პროვინციიდანაა და ზეთისხილისა და ბროწეულის კომბინაციისგან შედგება. აღნიშნულ კერძსTasteAtlas-მა 4.8 ქულა მიანიჭა.
მეორე და მესამე ადგილზე მექსიკური Guacamole და სირიული Muhammara გადანაწილდა.
ხაჭაპური მსოფლიოს საუკეთესო ყველიან საჭმელებს შორის დასახელდა
მეგრული სულგუნი Taste Atlas-მა მსოფლიო საუკეთესო ყველის სახეობებს შორის დაასახელა