ლაზური ბურეღი, ქაფშია ტაღანეი და ლუყუ დუდეი – ლაზური სამზარეულოს “მარგალიტები” ცნობილმა შეფმზარეულმა გურამ ბაღდოშვილმა სარფის სანაპიროზე მოამზადა.
აჭარის ტურიზმის დეპარტამენტის პროექტის ფარგლებში პოპულარული შეფმზარეულები აგრძელებენ ნაკლებად ცნობილი აჭარული კერძებისა და დესერტების მომზადებას, რომელთა შესახებაც ვიდეოგაკვეთილები, ფოტორეცეპტები და სამზარეულოს საპრომოციო ვიდეორგოლი მზადდება.
გადაღებები აჭარის მუნიციპალიტეტებში მესამე დღეა მიმდინარეობს. პროექტის მიზანი აჭარული კერძების პოპულარიზაცია და რეგიონში კულინარიის განვითარების ხელშეწყობაა.