პანდემიის დროს, ადამიანები თავდაცვის სხვადასხვა მეთოდს მიმართავენ და განსაკუთრებულ ყურადღებას ვიტამინებით, მინერალებით მდიდარ პროდუქტს აქცევენ. სასარგებლო თვისებებით გამოირჩევა ჯანჯაფილიც, რომელიც მართალია, ვერ დაგიცავთ ვირუსისგან, მაგრამ ორგანიზმის გაძლიერებაში აუცილებლად დაგეხმარებათ.
რატომ უნდა გამოვიყენოთ რაციონში ჯანჯაფილი:
მოწესრიგებული მეტაბოლიზმი – წვრილად დაჭრილი ჯანჯაფილი ჩაყარეთ ცხელ წყალში და დაუმატეთ ცოტა მარილი, მიირთვით დღეში ორჯერ.
სისხლის გათხელება – თუ სისხლის გათხელება გსურთ, ცოცხალი ჯანჯაფილის 15 მილილიტრს დაუმატეთ 1 სუფრის კოვზი თაფლი და მიირთვით უზმოზე.
ღვიძლის გაწმენდა – 20 მილილიტრი ჯანჯაფილის წვენი შეურიეთ 100 მილილტრ თბილ წყალს და მიირთვით ყოველ დილას უზმოზე.
სისხლში გლუკოზის შენარჩუნება – ხუთი გრამი დაფქვილი ჯანჯაფილი შეურიეთ 2,5 გრამ დარიჩინს და მიიღეთ დღეში ორჯერ საუზმემდე და ვახშმამდე 30 წუთით ადრე.
ხველის საწინააღმდეგოდ – ჯანჯაფილის წვენი შეურიეთ 1 სუფრის კოვზ თაფლს, მიირთვით დილას და საღამოს 12 საათის ინტერვალით.