18 ივნისს საქართველო პირველად შეუერთდება გლობალურ საზოგადოებას მდგრადი გასტრონომიის დღის აღსანიშნავად. აღნიშნული ღონისძიება ორგანიზებულია Tbilisi Gastro Week-ის მიერ, გასტრონომიის მთავარი საერთაშორისო ფესტივალი საქართველოში, რომელიც 2022 წელს დაარსდა. Tbilisi Gastro Week-ის მიზანია სტუმრებისთვის დაუვიწყარი, ექსტრავაგანტური და
უნიკალური გამოცდილებისა და შთაბეჭდილებების შექმნა, გასტრონომიის ინდუსტრიის წარმომადგენლებისთვის კი – ახალი პერსპექტივების გაჩენა როგორც ადგილობრივ ბაზარზე, ისე – საერთაშორისო გასტროტურიზმის მიმართულებით.
მდგრადი გასტრონომია მდგრადი გასტრონომიის დღის აღნიშვნა ხაზს გაუსვამს მდგრადი პრაქტიკის მნიშვნელობას კულინარიულ ხელოვნებაში. ამ დღის აღსანიშნავად, თბილისი გასტრო კვირეულის ფარგლებში, მოწვეულია ცნობილი შეფ-მზარეული ნულოვანი ნარჩენების შემცველ გასტრონომიაში, ალბერტ ფრანშ სანიერი. ექსკლუზიური სემინარი და ერთობლივი ვახშამი შეფ-მზარეული ალბერტ ფრანშ სანიერი, ნულოვანი ნარჩენების კულინარიის პიონერი, ექსკლუზიურ სემინარს ჩაატარებს ადგილობრივი კულინარიის პროფესიონალებისთვის. ვორქშოფი მიზნად ისახავს სფეროს პროფესიონალებს გააცნოს ინოვაციური ტექნიკები და სტრატეგიები სამზარეულოში ნარჩენების მინიმიზაციისთვის, ხელი შეუწყოს მდგრადი პრაქტიკის პოპულარიზაციას, რომელიც სასურველია მზარეულებმა დანერგონ მთელი საქართველოს მასშტაბით. მეორე დღეს, შეფ სანიერი ითანამშრომლებს ადგილობრივ ვარსკვლავ შეფ-მზარეულთან, მერიკო გუბელაძესთან, რათა საზოგადოებას წარუდგინონ უნიკალური ექვსკერძიანი ვახშამი, ოთხ ხელში, ნინიას ბაღში.
ღონისძიების დეტალები: 2024 წლის 18 ივნისი, 14:00, იაკობის ეზო: საუბრები მდგრადი და ნულოვანი ნარჩენების გასტრონომიის გარშემო: (შეფები: ალბერტ ფრანშ სუნიერი, მერიკო გუბელაძე, კვების ექსპერტი: ანდრეა ლაჟი; ტურიზმის ადმინისტრაციის ხელმძღვანელი: მაია ომიაძე; TBILISI GASTRO WEEK-ის ხელმძღვანელი: ირაკლი ნადარეიშვილი; 2024 წლის 19 ივნისი, 20:00, ნინიას ბაღი: ერთობლივი ვახშამი ოთხ ხელში – ალბერტ ფრანშ სუნიერი, მერიკო გუბელაძე