ზაფხული გვიახლოვდება და მრავალ რჩევასთან ერთად ჩვენი გადაცემა ნამდვილი გზამკვლელი გახდება, რადგან სასმელი სეზონის მთავარი ატრიბუტია.
ზაფხულის და ზამთრის ღვინო – მსგავსი პოზიციონირება სწორი და მისაღებია, ღვინის მრავალი სახეობისა და მისი გემოვნური თვისებებიდან გამომდინარე.
საზაფხულო ღვინო – ძირითადად სასიამოვნოდ მაღალმჟავიანია, მსუბუქი ტანინებით, ხილისა და კენკრის ტონებით გაჯერებული , არომატს ყვავილების სურნელიც , რომ გადაჰკრავს. ზოგადად, ზაფხულის საუკეთესო ღვინოდ “ROSE” ითვლება, რომლის ასორტიმენტიც დღეს ქართული ღვინის მენიუში მრავლადაა წარმოდგენილი.
არ უნდა დაგვავიწყდეს ტემპერატურაც – ზაფხულის ჰიტი ხომ ყოველთვსი ჩაციებული ღვინოა, რომელსაც გაუსაძლის სიცხეში სხვა სასმელებზე მეტი ეფექტი აქვს და სიგრილეს მონატრებული ხალხისთვის ნამდვილი ოაზისია.
ზოგადად გაზაფხულის ღვინიდან – რომელიც ძირითადად წითელი ნახევრად ტკბილია შეგვიძლია გადავინაცვლოთ – სეზონისთვის გამორჩეულ ქართულ ღვინოზე ისეთზე როგრიც გახლავთ – დასავლეთ საქართველოს მაღალმჟავიანი ღვინოები – ციცქა, ცოლიკოური, კრახუნა და იმერეთიდან – ჩხავერი.
მათ ტოლს არ უდებს კახური „წინანდალი“ და „მანავის მწვანე“, ქართლიდან კი – ჩინური, გორული მწვანე, თავკვერი და მეფეთა ღვინო “ატენური”.
ძირითადად კი უჭაჭოდ დავარგებული ღვინოებია ამ სეზონზე არსებული საკვებისთვის შესაფერისი, რომელიც სასიამოვნოდ ასატანს გახდის თქვენთვის ჩამოწოლილ ხვატს და განწყობაც ბევრად უფრო ამაღლებული გექნებათ.