LIVE
უსმინე პირდაპირ ეთერს

13 საშიში პროდუქტი, რომელიც მეცნიერთა აზრით კიბოს იწვევს

463

ამერიკის ონკოლოგიური ინსტიტუტის სპეციალისტებმა საკუთარ ვებგვერდზე სპეციალური კვლევა გამოაქვეყნეს. მათ დეტალურად ახსნეს, რამდენად მნიშვნელოვანია სწორი კვება. მეცნიერებმა ყურადღება გაამახვილეს იმ საშიშ პროდუქტებზე, რომლებიც სამუდამოდ უნდა ამოვიოთ რაციონიდან. მკვლევარები ირწმუნებიან, რომ ეს 60-70 პროცენტით შეამცირეს კიბოს წარმოქმნის რისკს ადამიანებში.

13 საშიში პროდუქტი, რომელიც მეცნიერთა აზრით კიბოს იწვევს:

  1. კონსერვები – ანუ საკვები, რომელიც წარმოდგენილია ალუმინის ქილებში. აქ საშიში ნივთიერება ბისფენოლია, რომელსაც ყველა ქილის პროდუქტი შეიცავს.
  2. შებოლილი ხორცპროდუქტები – აქ დიდი ოდენობითაა ნიტრატები.
  3. თევზსაშენის თევზები – საცავებში თევზების დიდი ოდენობის გამო ხშირია მათი ავადობა და ანტიბიოტიკების გამოყენების პრაქტიკა.
  4. გენომოდიფიცირებული პროდუქტები – მათი უმრავლესობა ეტიკეთით ამოიცნობა. თავდაპირველად ისინი მხოლოდ ალერგიულ რეაქციებს იწვევს, თუმცა მოგვიანებით სერიოზული დაავადებების სახით იჩენს თავს.
  5. შემწვარი ხორცი – ეს უკანასკნელი ხელს უწყობს კანცეროგენული ნივთიერებების წარმოქმნას.
  6. იდროგენიზირებული ცხიმები – ჰარვარდის უნივერსიტეტის მეცნიერთა ჯგუფმა დაამტკიცა, რომ ამ სახის ცხიმს აქვს ქიმიური სტრუქტურა, რომელიც აორმაგებს დიაბეტის, გულსისხლძარღვთა და იმუნური სისტემის სხვა დაავადებების წარმოქმნის რისკს.
  7. პოპკორნი  – ეს ერთი შეხედვით გემრიელი სასუსნავი გაჯერებულია მავნე ქიმიური ნაერთებით, რომლებიც საშიშია ყველასთვის.
  8. სათბურში მოყვანილი ბოსტნეული – ხელოვნურად მოყვანილი ბოსტნეული შეიცავს დიდი ოდენობით პესტიციდებსა და ჰერბიციდებს.
  9. დამუშავებული ხორცპოდუქტები ანუ ნახევაფაბრიკატები – მეცნიერები ამტკიცებენ, რომ ისინი სისმსივნური დაავადებების წარმოქმნის პირველი წყაროა.
  10. დამუშავებული შაქარი – მეცნიერებმა იპოვეს უამრავი კავშირი შაქარსა და იმუნური სისტემის დაავადებებს შორის.
  11. გაზირებული სასმელები – ერთის მხრივ ამ სასმელებს არანარი სარგებელი არა ქვს. მეორეს მხრივ კი, ეს შეფერილი სასმელი თქვენს ორგანიზმს უამრავ ვიტამინსა და მინერალს აცლის.
  12. შაქრის შემცვლელი პროდუქტები – სიმსივნური უჯრედები მარტივად მრავლდება ყველა იმ პროდუქტის დახმარებით, რომელიც შაქრად გარდაიქმნება. ასეთი კი ბუნებაში საკმაოდ ბევრია, მათ შორის ნახშირწყლებისა და ხილი სახით.
  13. ფქვილი – განსაკუთრებთ საშიშია მაღალი ხარიხსის ფქვილის მოხმარება, რომელიც სპეციალური ტექნოლოგიით მუშავდება და უამრავ ტოქსინს შეიცავს.
გაზიარება
გაზიარება

კომენტარები

პოპულალურები