ქართული ვაშლის ძმარი გერმანელებმა მოიწონეს- პროდუქცია ექსპორტზე გადის

პოპულარული

წარმატების ფორმულა

ქართული ვაშლის ძმარი გერმანელებმა მოიწონეს- პროდუქცია ექსპორტზე გადის

გემოვანი ვაშლის ძმარი, რომელიც ”მზეთამზეს” ბრენდის ქვეშ იწარმოება გერმანიაში ექსპორტზე გასასვლელად ემზადება. ქართული პროდუქცია მიუნხენში, სურსათის გამოფენაზე გაიტანეს და იქ დიდი მოწონება დაიმსახურება. როგორც ”ფორტუნას” ”ქართული ხორბლის პური-მზეთამზეს” დამფუძნებელმა ირაკლი ჩავლეშვილმა განუცხადა, ვაშლის ძმრის პირველი პარტია გერმანიაში სექტემბრის ბოლოს გაიგზავნა, ახლა კი მუშაობა მეორე პარტიაზე მიდის.

”ვთანამშრომლობთ გერმანულ კომპანია Glonntaler Backkultur-თან, რომელიც ბიოლოგიურ პროდუქციას აწარმობეს, მათ შორის ნატურალური პურის წარმოებაზე მუშაობას და უმაღლესი ხარისხის პურს უშვებს. გარდა იმისა, რომ თანამშრომლობა ექსპორტის კუთხით დავიწყეთ,  ვეცნობით მათ გამოცდილებას ჭვავის პურის წარმოების საქმეში. ისინი აღნიშნულ პურს განსხვავებული ტექნოლოგიით აწარმოებენ და უმაღლესი ხარისხის პურს იღებენ. გერმანული ტექნოლოგიის გარკვეული დეტალები უკვე დავნერგეთ ”მზეთამზეს” ჭვავის პურის ცხობაშიც, რამაც პურის ხარისხი საგრძნობლად გააუმჯობესა”, – აღნიშნა ჩავლეშვილმა.

 

რაც შეეხება სურსათის გამოფენას, რომელშიც მონაწილეობა ”მზეთამზეს” ბრენდის ქვეშ წარმოებულმა პროდუქციამაც მიიღო, ირაკლი ჩავლეშვილი ამბობს, რომ ეს გამოფენა თავად გერმანული კომპანიის Glonntaler Backkultur მიერ იყო მოწყობილი.

”საკუთარ 10 წლის იუბილესთან დაკავშირებით კომპანიამ მიუნხენში სურსათის გამოფენა მოაწყო, სადაც ჩვენც მიგვიწვია. ჩვენი პური, ვაშლის ძმარი და ფქვილი გავიტანეთ გამოფენაზე. განსაკუთრებული მოწონება ვაშლის ძმარმა დაიმსახურა, ფაქტობრივად, ფურორი მოახდინა. ამ სახის პროდუქციას გერმანელები არ აწარმოებენ, ამიტომაც მივაღწიეთ ექსპორტზე შეთანხმებას. იგეგმება გერმანიაში მცირე რაოდენობით ”მზეთამზეს” ფქვილის გატანაც”, – დასძინა ”ქართული ხორბლის პური-მზეთამზეს” დამფუძნებელმა.

ცნობისთვის, ”მზეთამზეს” პური ბაზარზე 2 წლის წინ გამოჩნდა. ამ ეტაპზე კომპანია 9 სახეობის პურს აწარმოებს. ამასთან, ”მზეთამზე” #გააზიარე წარმატება – ამ სლოგანით დაწყებულ ბიზნესდაჯილდოებაში მონაწილეობს. ღონისძიებას ”თიბისი ბანკი” და ”ჯეოსელი” ერთობლივად, წელს უკვე მეორედ გამართავენ.

ახალი ამბები / ბიზნესი /

|

11 ოქტომბერი, 2017

|
WP_Query Object
(
    [query] => Array
        (
            [post_type] => post
            [post_status] => publish
            [posts_per_page] => 3
            [orderby] => ASC
            [tax_query] => Array
                (
                    [0] => Array
                        (
                            [taxonomy] => post_tag
                            [field] => slug
                            [terms] => Array
                                (
                                    [0] => puri
                                    [1] => mzetamze
                                    [2] => irakli-chavleshvili
                                    [3] => vashlis-dzmari
                                )

                        )

                )

            [post__not_in] => Array
                (
                    [0] => 173991
                )

        )

    [query_vars] => Array
        (
            [post_type] => post
            [post_status] => publish
            [posts_per_page] => 3
            [orderby] => ASC
            [tax_query] => Array
                (
                    [0] => Array
                        (
                            [taxonomy] => post_tag
                            [field] => slug
                            [terms] => Array
                                (
                                    [0] => puri
                                    [1] => mzetamze
                                    [2] => irakli-chavleshvili
                                    [3] => vashlis-dzmari
                                )

                        )

                )

            [post__not_in] => Array
                (
                    [0] => 173991
                )

            [error] => 
            [m] => 
            [p] => 0
            [post_parent] => 
            [subpost] => 
            [subpost_id] => 
            [attachment] => 
            [attachment_id] => 0
            [name] => 
            [static] => 
            [pagename] => 
            [page_id] => 0
            [second] => 
            [minute] => 
            [hour] => 
            [day] => 0
            [monthnum] => 0
            [year] => 0
            [w] => 0
            [category_name] => 
            [tag] => 
            [cat] => 
            [tag_id] => 139
            [author] => 
            [author_name] => 
            [feed] => 
            [tb] => 
            [paged] => 0
            [meta_key] => 
            [meta_value] => 
            [preview] => 
            [s] => 
            [sentence] => 
            [title] => 
            [fields] => 
            [menu_order] => 
            [embed] => 
            [category__in] => Array
                (
                )

            [category__not_in] => Array
                (
                )

            [category__and] => Array
                (
                )

            [post__in] => Array
                (
                )

            [post_name__in] => Array
                (
                )

            [tag__in] => Array
                (
                )

            [tag__not_in] => Array
                (
                )

            [tag__and] => Array
                (
                )

            [tag_slug__in] => Array
                (
                )

            [tag_slug__and] => Array
                (
                )

            [post_parent__in] => Array
                (
                )

            [post_parent__not_in] => Array
                (
                )

            [author__in] => Array
                (
                )

            [author__not_in] => Array
                (
                )

            [ignore_sticky_posts] => 
            [suppress_filters] => 
            [cache_results] => 1
            [update_post_term_cache] => 1
            [lazy_load_term_meta] => 1
            [update_post_meta_cache] => 1
            [nopaging] => 
            [comments_per_page] => 50
            [no_found_rows] => 
            [order] => DESC
        )

    [tax_query] => WP_Tax_Query Object
        (
            [queries] => Array
                (
                    [0] => Array
                        (
                            [taxonomy] => post_tag
                            [terms] => Array
                                (
                                    [0] => puri
                                    [1] => mzetamze
                                    [2] => irakli-chavleshvili
                                    [3] => vashlis-dzmari
                                )

                            [field] => slug
                            [operator] => IN
                            [include_children] => 1
                        )

                )

            [relation] => AND
            [table_aliases:protected] => Array
                (
                    [0] => mob1n_term_relationships
                )

            [queried_terms] => Array
                (
                    [post_tag] => Array
                        (
                            [terms] => Array
                                (
                                    [0] => puri
                                    [1] => mzetamze
                                    [2] => irakli-chavleshvili
                                    [3] => vashlis-dzmari
                                )

                            [field] => slug
                        )

                )

            [primary_table] => mob1n_posts
            [primary_id_column] => ID
        )

    [meta_query] => WP_Meta_Query Object
        (
            [queries] => Array
                (
                )

            [relation] => 
            [meta_table] => 
            [meta_id_column] => 
            [primary_table] => 
            [primary_id_column] => 
            [table_aliases:protected] => Array
                (
                )

            [clauses:protected] => Array
                (
                )

            [has_or_relation:protected] => 
        )

    [date_query] => 
    [request] => SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS  mob1n_posts.ID FROM mob1n_posts  LEFT JOIN mob1n_term_relationships ON (mob1n_posts.ID = mob1n_term_relationships.object_id) WHERE 1=1  AND mob1n_posts.ID NOT IN (173991) AND ( 
  mob1n_term_relationships.term_taxonomy_id IN (11527,11563,139,20150)
) AND mob1n_posts.post_type = 'post' AND ((mob1n_posts.post_status = 'publish')) GROUP BY mob1n_posts.ID ORDER BY mob1n_posts.post_date DESC LIMIT 0, 3
    [posts] => Array
        (
            [0] => WP_Post Object
                (
                    [ID] => 187219
                    [post_author] => 8
                    [post_date] => 2017-11-15 11:25:10
                    [post_date_gmt] => 2017-11-15 07:25:10
                    [post_content] => ყოველდღიურად მაღაზიაში შესულს არჩევანის გაკეთება სხვადასხვა სახეობის პურს შორის გვიწევს.

როგორ უნდა შევარჩიოთ ის? ფასის, კალორიულობის თუ ბრენდის მიხედვით? როგორ გავარჩიოთ შეღებილი პური შეუღებავისგან და რიტორიკული კითხვა: შავი ჯობია თუ თეთრი.

უამრავი პურის შეძენის, შემოწმების და დაგემოვნების შემდეგ, ამ კითხვებზე „ფორტუნამ“ პასუხი კულინარიის აკადემიაში მიიღო.

როგორც აღმოჩნდა უმაღლესი ხარისხის ფქვილი სულაც არ არის კარგი, შავი პური კი - შავი.

 

პურის მთავარი დანიშნულება მისგან ვიტამინების და მინერალების მიღებაა

პურს ერთი მთავარი დანიშნულება აქვს: მისგან დღიური რაციონის შესაბამისი ვიტამინები და მინერალები უნდა მივიღოთ. როგორც აღმოჩნდა, თეთრი პურისგან ამის მიღება შეუძლებელია. კულინარიის აკადემიის ლექტორი გვირჩევს, რომ უპირატესობა რუხი ფერის პურს მივანიჭოთ, რადგან შეუღებავი შავი პური არ არსებობს. პურის შეღებვა ხარისხიანი საღებავით ხდება და ის ჯანმრთელობისთვის საზიანო არ არის, თუმცა შეღებილი შავი პური, იმ თვისებებს არ ატარებს, რომელიც ჩვენ გვჭირდება. https://www.youtube.com/watch?v=z4ZK4n8gTCo&t=3s  

მთავარია შემადგენლობა

მას შემდეგ, რაც გადავწყვეტთ როგორი პური გვირჩევნია, მის შესარჩევად აუცილებელია ეტიკეტის კითხვა ვისწავლოთ, რამდენად წვრილადაც არ უნდა იყოს ის დაწერილი.
"ხორბლის მარცვალი შედგება გარსისაგან, ბირთვისგან და ხორბლის სახამებლისგან, იგივე წებოვანა გლუტენისგან. ეს არის ხორბლის სახამებელი, რომელსაც აქვს თეთრი შეფერილობა და ნაკლებად არის დატვირთული მინერალებითა და ვიტამინებით.  სწორედ ამ ნაწილისგან მზადდება თეთრი პური.  დიდი რაოდენობით ბე ჯგუფის მინერალები თავმოყრილია ხორბლის გარსში და ასევე, ბირთვში. სწორედ აქ არის თავმოყრილი ის სასარგებლო მინერალები, რომელიც გვჭირდება. შესაბამისად, ის ფქვილი, რომელიც ხორბლის გარსსა და ბირთვს მეტი რაოდენობით შეიცავს, უფრო სასარგებლოა", - განაცხადა ნატა წერუაშვილმა "ფორტუნასთან."
მისივე თქმით, პურის შემადგენლობაში, სასურველია იყოს მეორე ან მესამე ხარისხის ფქვილი, ასევე ჭვავისა და ცეხვილის ფქვილი...   მოკლედ შესაძლებელია პროდუქტი, რომელსაც ყოველდღიურად ვიღებთ, სულაც არ არის - პური ჩვენი არსობისა. ამ მცირე ინფორმაციით,  დღეიდან თქვენ შეძლებთ, თავად გადაწყვიტოთ რის მიხედვით გააკეთებთ არჩევანს პურის დახლთან მისვლისას.  

თამთა უთურგაშვილი

[post_title] => შეუღებავი შავი პური არ არსებობს: როგორ უნდა შევარჩიოთ ხარისხიანი პური (ვიდეო) [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => sheughebavi-shavi-puri-ar-arsebobs-rogor-unda-shevarchiot-khariskhiani-puri-video [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2017-11-17 11:46:52 [post_modified_gmt] => 2017-11-17 07:46:52 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => http://fortuna.ge/?p=187219 [menu_order] => 0 [post_type] => post [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [1] => WP_Post Object ( [ID] => 185589 [post_author] => 16 [post_date] => 2017-11-09 12:27:46 [post_date_gmt] => 2017-11-09 08:27:46 [post_content] => გენეტიკურად ქართული წარმომავლობის პროდუქტები, რომლებიც ერთი ნიშნის ქვეშ ერთიანდებიან, მსოფლიო ბაზრის დასაპყრობად ემზადებიან. მანამდე კი ”გემოვანის” პროდუქციას ადგილობრივი მომხმარებელი გაეცნობა. როგორც ”ფორტუნას” პროექტ გემოვანის ავტორმა, ირაკლი ჩავლეშვილმა განუცხადა, 18 ნოემბერს ”თბილისის ივენთ ჰოლში” პირველად ისტორიაში, ქართული ჯიშის (გენეტიკის) სურსათის გამოფენა-გაყიდვა გაიმართება.
”ღონისძიების მიზანია ნიშანი ”გემოვანის” წარდგენა ქართველი მომხმარებლისთვის და ადგილობრივ ბაზარზე გენეტიკურად ქართული წარმომავლობის პროდუქტების პოპულარიზაცია. გამოფენა-გაყიდვაში მონაწილეობას დაახლოებით 50-ამდე მეწარმე მიიღებს, რომლებიც საქართველოს სხვადასხვა რეგიონებიდან ჩამოვლენ და საკუთარ პროდუქციას წარმოადგენენ. გამოიფინება და გაიყიდება როგორც მცენარეული, ისე ცხოველური წარმომავლობის ქართული, ნატურალური პროდუქცია. ესენი იქნება:პური, რძის ნაწარმი, ხორცი, ბოსტნეული, ხილი, მარცვლეული და სხვა”, - აღნიშნა ირაკლი ჩავლეშვილმა.
მისივე ინფორმაციით, მომავალი წლიდან, ანუ 2018 წლიდან იგეგმება ყოველკვირეული ბაზრობის გამართვაც, სადაც ”გემოვანის” ნიშნით გაერთიანებული პროდუქცია გაიყიდება.
”გვინდა, რომ მაქსიმალურად ავითვისოთ ადგილობრივი ბაზარი და რაც მთავარია, ხელი შევუწყოთ წარმოების ქართული ტრადიციული მეთოდების აღდგენასა და გენეტიკურად ქართული პროდუქტის პოპულარიზაციას. ”გემოვანის” ქვეშ წარმოებული პროდუქცია არის უნიკალური და მას უნდა გაეცნოს მსოფლიოც. ამიტომ, ადგილობრივი ბაზრის ათვისების შემდეგ, ნომერ პირველი გეგმა არის საერთაშორისო ბაზრებზე გასვლა”, - აღნიშნა პროექტის ავტორმა.
ამასთან, როგორც ირაკლი ჩავლეშვილმა განმარტა, აღნიშნულ პროექტში მონაწილეობა შეუძლია ნებისმიერ ფერმერს, რომელიც გენეტიკურად ქართულ პროდუქტს აწარმოებს. ”გვინდა სტიმული მივცეთ საქართველოში ადგილობრივი წარმომავლოს პროდუქციის წარმოებას. ფერმერებს ეცოდინებათ, რომ გენეტიკურად ქართული პროდუქცია არის მოთხოვნადი, ასევე ძვირადღირებული და მათ შეეძლებათ, პირობითად, 10 ტონა კარტოფილის ნაცვლად მოიყვანონ 2 ტონა და შემოსავლის სახით, მიიღონ 15 ტონის ღირებულება”, – განუცხადა ”ფორტუნას” ”გემოვანის” ავტორმა. ცნობისთვის, ”გემოვანის” ნიშნის პრეზენტაციის და გამოფენა-გაყიდვის გენერალური სპონსორია "პური მზეთამზე”.  ღონისძიების ერთ-ერთი მედია მხარდამჭერი კი რადიოჰოლდინგი ”ფორტუნაა”. [post_title] => გემოვანი - გენეტიკურად ქართული პროდუქცია მსოფლიოს დასაპყრობად ემზადება [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => gemovani-genetikurad-qartuli-produqcia-msoflios-dasapyrobad-emzadeba [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2017-11-09 14:06:06 [post_modified_gmt] => 2017-11-09 10:06:06 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => http://fortuna.ge/?p=185589 [menu_order] => 0 [post_type] => post [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [2] => WP_Post Object ( [ID] => 155340 [post_author] => 16 [post_date] => 2017-08-21 13:33:14 [post_date_gmt] => 2017-08-21 09:33:14 [post_content] => ”მზეთამზემ” წარმოება გააფართოვა- კომპანიის მიერ წაროებული პური მალე თბილისის ყველა უბანში გაიყიდება. როგორც ”ფორტუნას” ”ქართული ხორბლის პური-მზეთამზეს” დამფუძნებელმა ირაკლი ჩავლეშვილმა განუცხადა, ”მზეთამზეს” პურზე ქართულ ბაზარზე მოთხოვნა მზარდია, რის გამოც კომპანიამ ახალი ქარხნის მოწყობა გადაწყვიტა.
”ჩვენი პურის წარმოება სექტემბერიდან, ფაქტობრივად, 10-ჯერ გაიზრდება. 1 აგვისტოდან გადავედით ახალ საწარმოში, რომელიც უახლესი, თანამედროვე ყველა იმ დანადგარით აღიჭურვა, რომელიც საჭიროა პურის წარმოებისთვის. აქამდე თუ დღეში 500 ცალ პურს ვაწარმოებდით, ამიერიდან შევძლებთ , 5000 ცალი პური ვაწარმოოთ”, - აღნიშნა ჩავლეშვილმა.
მისივე ინფორმაციით, აღნიშნული ბრენდის პური უახლოეს პერიოდში თბილისის მასშტაბით თითქმის ყველა უბანში გამოჩნდება.  ”მოსახლეობის მხრიდან არის დიდი მოთხოვნა, გვიკავშირდებიან და გვთხოვენ, რომ პური მათ უბანშიც გაიყიდოს. ამიტომ, ვგეგმავთ, გავფართოვდეთ და დედაქალაქი მთლიანად ავითვისოთ”, - განმარტა კომპანიის დამფუძნებელმა. მისივე ინფორმაციით, მსოფლიოში ხორბლის 27 სახეობა არსებობს, აქედან 14 – მხოლოდ ქართულ მიწაზე მოდის. სწორედ ამ 14 ჯიშიდან ერთ-ერთით იწარმოება ”მზეთამზეს” პროდუქცია – ეს არის წითელი დოლის პური, რომელიც განსხვავებულია თავისი გემოვნური თვისებებით.
როგორც ჩავლეშვილი ამბობს,  ”მზეთამზეს” პური გარდა განსხვავებული გემოვნური თვისებებისა, ჯანმრთელობისთვის სასარგებლო თვისებებითაც გამოირჩევა – მაგალითად, ამაღლებს იმუნიტეტს. ”ამასთან, პროდუქციას იმ ტრადიციული მეთოდებით ვაცხობთ, რომლებსაც ჩვენი წინაპრები საუკუნეების განმავლობაში იყენებდნენ. ანუ ”მზეთამზეს” პური ცხვება ე.წ ხაშზე, ანუ მჟავე ცომზე”, – განმარტა კომპანიის დამფუძნებელმა.
ცნობისთვის, ”მზეთამზეს” პური ბაზარზე 2 წლის წინ გამოჩნდა. ამ ეტაპზე კომპანია 9 სახეობის პურს აწარმოებს. ამასთან, ”მზეთამზე” ცოტა ხნის წინ #გააზიარე წარმატება – ამ სლოგანით დაწყებულ ბიზნესდაჯილდოებას შეუერთდა. ღონისძიებას ”თიბისი ბანკი” და ”ჯეოსელი” ერთობლივად, წელს უკვე მეორედ გამართავენ. [post_title] => მზეთამზე თბილისის ყველა უბანში - კომპანიამ პურის წარმოება 10-ჯერ გაზარდა [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => mzetamze-tbilisis-yvela-ubanshi-kompaniam-puris-warmoeba-10-jer-gazarda [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2017-08-21 13:34:49 [post_modified_gmt] => 2017-08-21 09:34:49 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => http://fortuna.ge/?p=155340 [menu_order] => 0 [post_type] => post [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) ) [post_count] => 3 [current_post] => -1 [in_the_loop] => [post] => WP_Post Object ( [ID] => 187219 [post_author] => 8 [post_date] => 2017-11-15 11:25:10 [post_date_gmt] => 2017-11-15 07:25:10 [post_content] => ყოველდღიურად მაღაზიაში შესულს არჩევანის გაკეთება სხვადასხვა სახეობის პურს შორის გვიწევს. როგორ უნდა შევარჩიოთ ის? ფასის, კალორიულობის თუ ბრენდის მიხედვით? როგორ გავარჩიოთ შეღებილი პური შეუღებავისგან და რიტორიკული კითხვა: შავი ჯობია თუ თეთრი. უამრავი პურის შეძენის, შემოწმების და დაგემოვნების შემდეგ, ამ კითხვებზე „ფორტუნამ“ პასუხი კულინარიის აკადემიაში მიიღო. როგორც აღმოჩნდა უმაღლესი ხარისხის ფქვილი სულაც არ არის კარგი, შავი პური კი - შავი.  

პურის მთავარი დანიშნულება მისგან ვიტამინების და მინერალების მიღებაა

პურს ერთი მთავარი დანიშნულება აქვს: მისგან დღიური რაციონის შესაბამისი ვიტამინები და მინერალები უნდა მივიღოთ. როგორც აღმოჩნდა, თეთრი პურისგან ამის მიღება შეუძლებელია. კულინარიის აკადემიის ლექტორი გვირჩევს, რომ უპირატესობა რუხი ფერის პურს მივანიჭოთ, რადგან შეუღებავი შავი პური არ არსებობს. პურის შეღებვა ხარისხიანი საღებავით ხდება და ის ჯანმრთელობისთვის საზიანო არ არის, თუმცა შეღებილი შავი პური, იმ თვისებებს არ ატარებს, რომელიც ჩვენ გვჭირდება. https://www.youtube.com/watch?v=z4ZK4n8gTCo&t=3s  

მთავარია შემადგენლობა

მას შემდეგ, რაც გადავწყვეტთ როგორი პური გვირჩევნია, მის შესარჩევად აუცილებელია ეტიკეტის კითხვა ვისწავლოთ, რამდენად წვრილადაც არ უნდა იყოს ის დაწერილი.
"ხორბლის მარცვალი შედგება გარსისაგან, ბირთვისგან და ხორბლის სახამებლისგან, იგივე წებოვანა გლუტენისგან. ეს არის ხორბლის სახამებელი, რომელსაც აქვს თეთრი შეფერილობა და ნაკლებად არის დატვირთული მინერალებითა და ვიტამინებით.  სწორედ ამ ნაწილისგან მზადდება თეთრი პური.  დიდი რაოდენობით ბე ჯგუფის მინერალები თავმოყრილია ხორბლის გარსში და ასევე, ბირთვში. სწორედ აქ არის თავმოყრილი ის სასარგებლო მინერალები, რომელიც გვჭირდება. შესაბამისად, ის ფქვილი, რომელიც ხორბლის გარსსა და ბირთვს მეტი რაოდენობით შეიცავს, უფრო სასარგებლოა", - განაცხადა ნატა წერუაშვილმა "ფორტუნასთან."
მისივე თქმით, პურის შემადგენლობაში, სასურველია იყოს მეორე ან მესამე ხარისხის ფქვილი, ასევე ჭვავისა და ცეხვილის ფქვილი...   მოკლედ შესაძლებელია პროდუქტი, რომელსაც ყოველდღიურად ვიღებთ, სულაც არ არის - პური ჩვენი არსობისა. ამ მცირე ინფორმაციით,  დღეიდან თქვენ შეძლებთ, თავად გადაწყვიტოთ რის მიხედვით გააკეთებთ არჩევანს პურის დახლთან მისვლისას.  

თამთა უთურგაშვილი

[post_title] => შეუღებავი შავი პური არ არსებობს: როგორ უნდა შევარჩიოთ ხარისხიანი პური (ვიდეო) [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => sheughebavi-shavi-puri-ar-arsebobs-rogor-unda-shevarchiot-khariskhiani-puri-video [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2017-11-17 11:46:52 [post_modified_gmt] => 2017-11-17 07:46:52 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => http://fortuna.ge/?p=187219 [menu_order] => 0 [post_type] => post [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [comment_count] => 0 [current_comment] => -1 [found_posts] => 18 [max_num_pages] => 6 [max_num_comment_pages] => 0 [is_single] => [is_preview] => [is_page] => [is_archive] => 1 [is_date] => [is_year] => [is_month] => [is_day] => [is_time] => [is_author] => [is_category] => [is_tag] => 1 [is_tax] => [is_search] => [is_feed] => [is_comment_feed] => [is_trackback] => [is_home] => [is_404] => [is_embed] => [is_paged] => [is_admin] => [is_attachment] => [is_singular] => [is_robots] => [is_posts_page] => [is_post_type_archive] => [query_vars_hash:WP_Query:private] => 6dcbc24f26dfe901642048b2f4f198c2 [query_vars_changed:WP_Query:private] => [thumbnails_cached] => [stopwords:WP_Query:private] => [compat_fields:WP_Query:private] => Array ( [0] => query_vars_hash [1] => query_vars_changed ) [compat_methods:WP_Query:private] => Array ( [0] => init_query_flags [1] => parse_tax_query ) )

მსგავსი სიახლეები