ქართული ვაშლის ძმარი გერმანელებმა მოიწონეს- პროდუქცია ექსპორტზე გადის

პოპულარული

წარმატების ფორმულა

ქართული ვაშლის ძმარი გერმანელებმა მოიწონეს- პროდუქცია ექსპორტზე გადის

გემოვანი ვაშლის ძმარი, რომელიც ”მზეთამზეს” ბრენდის ქვეშ იწარმოება გერმანიაში ექსპორტზე გასასვლელად ემზადება. ქართული პროდუქცია მიუნხენში, სურსათის გამოფენაზე გაიტანეს და იქ დიდი მოწონება დაიმსახურება. როგორც ”ფორტუნას” ”ქართული ხორბლის პური-მზეთამზეს” დამფუძნებელმა ირაკლი ჩავლეშვილმა განუცხადა, ვაშლის ძმრის პირველი პარტია გერმანიაში სექტემბრის ბოლოს გაიგზავნა, ახლა კი მუშაობა მეორე პარტიაზე მიდის.

”ვთანამშრომლობთ გერმანულ კომპანია Glonntaler Backkultur-თან, რომელიც ბიოლოგიურ პროდუქციას აწარმობეს, მათ შორის ნატურალური პურის წარმოებაზე მუშაობას და უმაღლესი ხარისხის პურს უშვებს. გარდა იმისა, რომ თანამშრომლობა ექსპორტის კუთხით დავიწყეთ,  ვეცნობით მათ გამოცდილებას ჭვავის პურის წარმოების საქმეში. ისინი აღნიშნულ პურს განსხვავებული ტექნოლოგიით აწარმოებენ და უმაღლესი ხარისხის პურს იღებენ. გერმანული ტექნოლოგიის გარკვეული დეტალები უკვე დავნერგეთ ”მზეთამზეს” ჭვავის პურის ცხობაშიც, რამაც პურის ხარისხი საგრძნობლად გააუმჯობესა”, – აღნიშნა ჩავლეშვილმა.

 

რაც შეეხება სურსათის გამოფენას, რომელშიც მონაწილეობა ”მზეთამზეს” ბრენდის ქვეშ წარმოებულმა პროდუქციამაც მიიღო, ირაკლი ჩავლეშვილი ამბობს, რომ ეს გამოფენა თავად გერმანული კომპანიის Glonntaler Backkultur მიერ იყო მოწყობილი.

”საკუთარ 10 წლის იუბილესთან დაკავშირებით კომპანიამ მიუნხენში სურსათის გამოფენა მოაწყო, სადაც ჩვენც მიგვიწვია. ჩვენი პური, ვაშლის ძმარი და ფქვილი გავიტანეთ გამოფენაზე. განსაკუთრებული მოწონება ვაშლის ძმარმა დაიმსახურა, ფაქტობრივად, ფურორი მოახდინა. ამ სახის პროდუქციას გერმანელები არ აწარმოებენ, ამიტომაც მივაღწიეთ ექსპორტზე შეთანხმებას. იგეგმება გერმანიაში მცირე რაოდენობით ”მზეთამზეს” ფქვილის გატანაც”, – დასძინა ”ქართული ხორბლის პური-მზეთამზეს” დამფუძნებელმა.

ცნობისთვის, ”მზეთამზეს” პური ბაზარზე 2 წლის წინ გამოჩნდა. ამ ეტაპზე კომპანია 9 სახეობის პურს აწარმოებს. ამასთან, ”მზეთამზე” #გააზიარე წარმატება – ამ სლოგანით დაწყებულ ბიზნესდაჯილდოებაში მონაწილეობს. ღონისძიებას ”თიბისი ბანკი” და ”ჯეოსელი” ერთობლივად, წელს უკვე მეორედ გამართავენ.

ახალი ამბები / ბიზნესი /

|

11 ოქტომბერი, 2017

|
WP_Query Object
(
    [query] => Array
        (
            [post_type] => post
            [post_status] => publish
            [posts_per_page] => 3
            [orderby] => ASC
            [tax_query] => Array
                (
                    [0] => Array
                        (
                            [taxonomy] => post_tag
                            [field] => slug
                            [terms] => Array
                                (
                                    [0] => puri
                                    [1] => mzetamze
                                    [2] => irakli-chavleshvili
                                    [3] => vashlis-dzmari
                                )

                        )

                )

            [post__not_in] => Array
                (
                    [0] => 173991
                )

        )

    [query_vars] => Array
        (
            [post_type] => post
            [post_status] => publish
            [posts_per_page] => 3
            [orderby] => ASC
            [tax_query] => Array
                (
                    [0] => Array
                        (
                            [taxonomy] => post_tag
                            [field] => slug
                            [terms] => Array
                                (
                                    [0] => puri
                                    [1] => mzetamze
                                    [2] => irakli-chavleshvili
                                    [3] => vashlis-dzmari
                                )

                        )

                )

            [post__not_in] => Array
                (
                    [0] => 173991
                )

            [error] => 
            [m] => 
            [p] => 0
            [post_parent] => 
            [subpost] => 
            [subpost_id] => 
            [attachment] => 
            [attachment_id] => 0
            [name] => 
            [static] => 
            [pagename] => 
            [page_id] => 0
            [second] => 
            [minute] => 
            [hour] => 
            [day] => 0
            [monthnum] => 0
            [year] => 0
            [w] => 0
            [category_name] => 
            [tag] => 
            [cat] => 
            [tag_id] => 139
            [author] => 
            [author_name] => 
            [feed] => 
            [tb] => 
            [paged] => 0
            [meta_key] => 
            [meta_value] => 
            [preview] => 
            [s] => 
            [sentence] => 
            [title] => 
            [fields] => 
            [menu_order] => 
            [embed] => 
            [category__in] => Array
                (
                )

            [category__not_in] => Array
                (
                )

            [category__and] => Array
                (
                )

            [post__in] => Array
                (
                )

            [post_name__in] => Array
                (
                )

            [tag__in] => Array
                (
                )

            [tag__not_in] => Array
                (
                )

            [tag__and] => Array
                (
                )

            [tag_slug__in] => Array
                (
                )

            [tag_slug__and] => Array
                (
                )

            [post_parent__in] => Array
                (
                )

            [post_parent__not_in] => Array
                (
                )

            [author__in] => Array
                (
                )

            [author__not_in] => Array
                (
                )

            [ignore_sticky_posts] => 
            [suppress_filters] => 
            [cache_results] => 1
            [update_post_term_cache] => 1
            [lazy_load_term_meta] => 1
            [update_post_meta_cache] => 1
            [nopaging] => 
            [comments_per_page] => 50
            [no_found_rows] => 
            [order] => DESC
        )

    [tax_query] => WP_Tax_Query Object
        (
            [queries] => Array
                (
                    [0] => Array
                        (
                            [taxonomy] => post_tag
                            [terms] => Array
                                (
                                    [0] => puri
                                    [1] => mzetamze
                                    [2] => irakli-chavleshvili
                                    [3] => vashlis-dzmari
                                )

                            [field] => slug
                            [operator] => IN
                            [include_children] => 1
                        )

                )

            [relation] => AND
            [table_aliases:protected] => Array
                (
                    [0] => mob1n_term_relationships
                )

            [queried_terms] => Array
                (
                    [post_tag] => Array
                        (
                            [terms] => Array
                                (
                                    [0] => puri
                                    [1] => mzetamze
                                    [2] => irakli-chavleshvili
                                    [3] => vashlis-dzmari
                                )

                            [field] => slug
                        )

                )

            [primary_table] => mob1n_posts
            [primary_id_column] => ID
        )

    [meta_query] => WP_Meta_Query Object
        (
            [queries] => Array
                (
                )

            [relation] => 
            [meta_table] => 
            [meta_id_column] => 
            [primary_table] => 
            [primary_id_column] => 
            [table_aliases:protected] => Array
                (
                )

            [clauses:protected] => Array
                (
                )

            [has_or_relation:protected] => 
        )

    [date_query] => 
    [request] => SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS  mob1n_posts.ID FROM mob1n_posts  LEFT JOIN mob1n_term_relationships ON (mob1n_posts.ID = mob1n_term_relationships.object_id) WHERE 1=1  AND mob1n_posts.ID NOT IN (173991) AND ( 
  mob1n_term_relationships.term_taxonomy_id IN (11563,11527,139,20150)
) AND mob1n_posts.post_type = 'post' AND ((mob1n_posts.post_status = 'publish')) GROUP BY mob1n_posts.ID ORDER BY mob1n_posts.post_date DESC LIMIT 0, 3
    [posts] => Array
        (
            [0] => WP_Post Object
                (
                    [ID] => 155340
                    [post_author] => 16
                    [post_date] => 2017-08-21 13:33:14
                    [post_date_gmt] => 2017-08-21 09:33:14
                    [post_content] => ”მზეთამზემ” წარმოება გააფართოვა- კომპანიის მიერ წაროებული პური მალე თბილისის ყველა უბანში გაიყიდება. როგორც ”ფორტუნას” ”ქართული ხორბლის პური-მზეთამზეს” დამფუძნებელმა ირაკლი ჩავლეშვილმა განუცხადა, ”მზეთამზეს” პურზე ქართულ ბაზარზე მოთხოვნა მზარდია, რის გამოც კომპანიამ ახალი ქარხნის მოწყობა გადაწყვიტა.
”ჩვენი პურის წარმოება სექტემბერიდან, ფაქტობრივად, 10-ჯერ გაიზრდება. 1 აგვისტოდან გადავედით ახალ საწარმოში, რომელიც უახლესი, თანამედროვე ყველა იმ დანადგარით აღიჭურვა, რომელიც საჭიროა პურის წარმოებისთვის. აქამდე თუ დღეში 500 ცალ პურს ვაწარმოებდით, ამიერიდან შევძლებთ , 5000 ცალი პური ვაწარმოოთ”, - აღნიშნა ჩავლეშვილმა.
მისივე ინფორმაციით, აღნიშნული ბრენდის პური უახლოეს პერიოდში თბილისის მასშტაბით თითქმის ყველა უბანში გამოჩნდება.  ”მოსახლეობის მხრიდან არის დიდი მოთხოვნა, გვიკავშირდებიან და გვთხოვენ, რომ პური მათ უბანშიც გაიყიდოს. ამიტომ, ვგეგმავთ, გავფართოვდეთ და დედაქალაქი მთლიანად ავითვისოთ”, - განმარტა კომპანიის დამფუძნებელმა. მისივე ინფორმაციით, მსოფლიოში ხორბლის 27 სახეობა არსებობს, აქედან 14 – მხოლოდ ქართულ მიწაზე მოდის. სწორედ ამ 14 ჯიშიდან ერთ-ერთით იწარმოება ”მზეთამზეს” პროდუქცია – ეს არის წითელი დოლის პური, რომელიც განსხვავებულია თავისი გემოვნური თვისებებით.
როგორც ჩავლეშვილი ამბობს,  ”მზეთამზეს” პური გარდა განსხვავებული გემოვნური თვისებებისა, ჯანმრთელობისთვის სასარგებლო თვისებებითაც გამოირჩევა – მაგალითად, ამაღლებს იმუნიტეტს. ”ამასთან, პროდუქციას იმ ტრადიციული მეთოდებით ვაცხობთ, რომლებსაც ჩვენი წინაპრები საუკუნეების განმავლობაში იყენებდნენ. ანუ ”მზეთამზეს” პური ცხვება ე.წ ხაშზე, ანუ მჟავე ცომზე”, – განმარტა კომპანიის დამფუძნებელმა.
ცნობისთვის, ”მზეთამზეს” პური ბაზარზე 2 წლის წინ გამოჩნდა. ამ ეტაპზე კომპანია 9 სახეობის პურს აწარმოებს. ამასთან, ”მზეთამზე” ცოტა ხნის წინ #გააზიარე წარმატება – ამ სლოგანით დაწყებულ ბიზნესდაჯილდოებას შეუერთდა. ღონისძიებას ”თიბისი ბანკი” და ”ჯეოსელი” ერთობლივად, წელს უკვე მეორედ გამართავენ. [post_title] => მზეთამზე თბილისის ყველა უბანში - კომპანიამ პურის წარმოება 10-ჯერ გაზარდა [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => mzetamze-tbilisis-yvela-ubanshi-kompaniam-puris-warmoeba-10-jer-gazarda [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2017-08-21 13:34:49 [post_modified_gmt] => 2017-08-21 09:34:49 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => http://fortuna.ge/?p=155340 [menu_order] => 0 [post_type] => post [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [1] => WP_Post Object ( [ID] => 154543 [post_author] => 8 [post_date] => 2017-08-17 13:25:39 [post_date_gmt] => 2017-08-17 09:25:39 [post_content] => ბორჯომის მუნიციპალიტეტში სოფელ მზეთამზეში,  ეკოსასტუმრო უკვე ექვსი წელია ფუნქციონირებს. ნონა სააკაშვილის ოჯახური ბიზნესი, ძალიან ბევრი დამსვენებლისთვის უკვე მეორე სახლად და ზაფხულის ტრადიციად იქცა. სასტუმტრო ორივე სეზონზე მუშაობს, თუმცა, ზამთარში გარშემო შესაბამისი ინფრასტრუქტურა არ არის. როგორც ნონა სააკაშვილი ამბობს, ის ამ მხრივაც აპირებს, როგორც სასტუმროს, ასევე სოფლის ინფრასტრუქტურის განვითარებას, ამისთვის კი სახელმწიფო დახმარების სისტემას მიმართავს და იმედი აქვს, ნაწილობრივ დაფინანსებას მოიპოვებს.
„არის პროგრამა „ააშენე საქართველო“ „მიიღე სტუმარი“ და ა.შ. მინდა რომ ჩავერთო ამ ინიციატივებში. ამ დრომდე სასტუმრო კრედიტის მეშვეობით განვავითარე. ახლა, უფრო მასშტაბური იდეისთვის, სახელმწიფოს დახმარება მჭირდება“, – განაცხადა სასტუმროს დირექტორმა ნონა სააკაშვილმა.

„მზეთამზეს“ განვითარების გეგმა – სათხილამურო ტრასები და საბაგირო

სააკაშვილის თქმით, სოფელ მზეთამზეში არ არის სათხილამურო ტრასა, ამიტომ ზამთარში მის დამსვენებლებს, წასვლა ბაკურიანში უწევთ. სასტუმროს დირექტორი გეგმავს, რომ პატარა საბაგირო და ტრასა გააკეთოს ბავშვებისთვის.
„ზამთარში, ძირითადად, ოჯახები ჩამოდიან ბავშვებით, მაგრამ სასრიალოდ წასვლა უწევთ ბაკურიანში. არადა, იმდენად კარგი ლანდშაფტია ტრასის გასაკეთებლად, რომ პატარა სასრიალო ტრასას დიდი სიამოვნებით გავაკეთებდი“, – აღნიშნა მან.
[gallery royalslider="1" link="file" size="large" ids="154549,154564,154551,154552,154553,154554,154555,154565,154563,154562,154561"]

ეკო სასტუმრო – სერვისი და კომფორტი

სასტუმროს ერთდროულად 170–180 სტუმრის მიღება შეუძლია. ახლა მთლიანად სავსეა. ნონა სააკაშვილი ამბობს, რომ დამსვენებლები ჯავშნებს სამი თვით ადრე აკეთებენ. სასტუმროში არის ყველა ტიპის ნომერი, მათ შორის VIP ოთახებიც. რაც შეეხება ინფრასტრუქტურას. სასტუმროს მიმდებარე ტერიტორიაზე, ხელოვნური საფარით მოწყობილი სტადიონი, ბავშვებისთვის გათვლილი ბატუტი, ატრაქციონები, მაგიდის ჩოგბურთი, ღია კაფე და აუზია. ასევე სრული იდილიისთვის ტყის მხარეს ჰამაკებია გაბმული. მსურველებს სასტუმრო გასვლით ტურებსაც სთავაზობს, თუმცა როგორც თავად სააკაშვილი ამბობს, ამაზე დიდი მოთხოვნა არ არის.
„აქ თითქმის ყველაფერია: შესანიშნავი ხედი, კარგი ჰაერი, ჯანსაღი კვება და გასართობი ინფრასტრუქტურა. იშვიათად უნდებათ სასტუმროს ტერიტორიიდან გასვლა, თუმცა სურვილის შემთხვევაში ტურების მოწყობაც შეგვიძლია დამსვენებელს შევთავაზოთ“, – განაცხადა მან.
სასტუმრო აღჭურვილია საკონფერენციო ოთახებითა და დარბაზებით. ნონა სააკაშვილის თქმით, დარბაზებში ბავშვებს დაბადების დღეებს უხდიან. სურვილის შემთხვევაში ჩამოჰყავთ ანიმატორები, ან მას საკუთარი ძალებით აწყობენ და ალამაზებენ.
„მხოლოდ ბავშვებზე არ ვართ ორიენტირებულები. არიან წყვილებიც, პენსიონრებიც. ყველანაირი კატეგორიის ხალხი მოდის, ვისაც დასვენება და მშვიდი გარემო უნდა აქ ჩამოდიან კომფორტისთვის. ოჯახურ გარემოში გრძნობენ თავს და ყოველწელს უნდებათ დაბრუნება“, – განაცხადა „ფორტუნასთან“ სააკაშვილმა.
 

ჩემთვის მზეთამზემ უკვე ჩაანაცვლა ხვა პოპულარული კურორტები

ნატო ხარაშვილი ბავშვთან ერთად უკვე მესამე სეზონია მზეთამზეში ისვენებს. როგორც თავად ამბობს, ბორჯომისგან და ბაკურიანისგან განსხვავებთ, აქ არც ავტომობილის გამონაბოლქვი და არც სიგარეტის კვამლია.
„ის რაც განასხვავებს მზეთამეს ბაკურიანისა და ბორჯომისგან, არის ეკოლოგიურად სუფთა გარემო. სამწუხაროდ, დღეს მთიან კურორტებზე ისეთივე აქტიური მოძრაობაა ავტომობილების, როგორც დიდ ქალაქებში – სასტუმროებში სიგარეტის კვამლია, ქუჩაში -გამონაბოლქვი. ეს სუფთა ჰაერი აღარაა. ბავშვისთვის, რომელიც ვირუსების პერიოდში ხშირად ავადობს, საჭიროა სუფთა ჰაერი და ბალანსირებული კვება. აქ ყველაფერია ამისთვის: პატარებსა და დიდებზე მორგებული მენიუ, საბავშვო მოედნები, კომფორტული გარემო, მომღიმარი პერსონალი... ჩემთვის მზეთამზემ უკვე ჩაანაცვლა სხვა პოპულარული კურორტები“, – განაცხადა ნატო ხარაშვილმა „ფორტუნასთან“.
ამავე აზრზეა მსახიობი თამუნა ლეკვეიშვილი, რომელმაც მზეთამზე ორი წლის წინ, მისი მეგობრის თათია სულუაშვილის მეშვეობით აღმოაჩინა.
"ზაფხულში აქ დასვენება ყველა ასპექტში ძალიან კარგია.  ბავშვი ეკოლოგიურ გარემოში, ისვენებს და ერთობა... მშობლებიც არაჩვეულებრივად გრძნობენ თავს. ორი წელია ვისვენებ და მომავალ წელსაც ვაპირებ ჩამოსვლას. სიამოვნებით ჩამოვიდოდი ზამთარშიც, სამსახური რომ მაძლევდეს ამის საშუალებას, მით უმეტეს თუ სასტუმროს დირექტორი თავისი გეგმების განხორციელებას შეძლებს. მანამდე კი ვფიქრობ, ერთი კორპუსის დამატება მოუწევს, ისე გავმრავლდით, ამ კურორტის ერთგული დამსვენებლები", – განაცხადა ლეკვეიშვილმა "ფორტუნასთან".
*** სასტუმროში დასვენება წელს ერთ პერსონაზე 70 ლარი ღირს. 3 წლამდე ბავშვების დასვენება კი უფასოა. ამ თანხაში სამჯერადი კვება შედის. რაც შეეხება საკვებს, როგორც სასტუმროს დირექტორმა ჩვენთან საუბარში აღნიშნა, ცდილობს, რომ ძირითადად ადგილობრივი, ჯანსაღი პროდუქცია გამოიყენოს.
„შვედური მაგიდა გვაქვს, სამჯერადი კვებით. ჩვენ გვაქვს ხორცი. ვზრდით საქონელს და შემდეგ სასაკლაოზე ნორმების დაცვით ვახორციელებთ მის გადამუშავებას“, – აღნიშნა მან.
ეკოსასტუმროში სულ 13 ადგილობრივია დასაქმებული. იმ შემთხვევაში თუ ნონა სააკაშვილის იდეები განხორციელდება, მზეთამზეში, კიდევ უფრო მეტი ადამიანი დასაქმდება და კიდევ უფრო მეტი ადამიანი დაისვენებს...

თამთა უთურგაშვილი

[post_title] => „ჩემთვის მზეთამზემ პოპულარული კურორტები ჩაანაცვლა“ - საოჯახო ბიზნესი, რომელიც სოფელს განავითარებს [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => chemtvis-mzetamzem-popularuli-kurortebi-chaanacvla-saojakho-biznesi-romelic-sofels-ganavitarebs [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2017-08-17 17:50:17 [post_modified_gmt] => 2017-08-17 13:50:17 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => http://fortuna.ge/?p=154543 [menu_order] => 0 [post_type] => post [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [2] => WP_Post Object ( [ID] => 150480 [post_author] => 8 [post_date] => 2017-08-01 17:36:19 [post_date_gmt] => 2017-08-01 13:36:19 [post_content] => პურის მწარმოებელი კომპანია "იფქლი" ნიკორას საცალო ქსელთან პარტნიორობას იწყებს. დღეიდან „იფქლის“ პურეული „ნიკორას“ მაღაზიათა ქსელების გაყიდვაში ჩაეშვა. „ნიკორაში“ კომპანია „იფქლის“ 9 დასახელების პროდუქცია უკვე იყიდება, მათ შორის: იფქლის დაჭრილი და დაუჭრელი თეთრი ბატონები, ქართოს ბატონები, ეკონომბატონი, ბატონი სტანდარტი, ქატოს პური, უმაღლესი ხარისხის პური და ტოსტის პური. აღნიშნული სახეობის პურები ნიკორას მაღაზიათა ქსელში მთელი საქართველოს მასშტაბით იყიდება. მომავალში „იფქლი“ და „ნიკორა“ ერთგულ მომხმარებლებს მრავალ სასიამოვნო სიახლეს ჰპირდებიან. შეგახსენებთ, კომპანია „იფქლის“ პურ-ფუნთუშეული ქართულ ბაზარზე 1993 წლიდანაა წარმოდგენილი. [post_title] => იფქლის პურეული ნიკორას მაღაზიათა ქსელში შევიდა [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => ifqlis-pureuli-nikoras-maghaziata-qselshi-shevida [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2017-08-01 17:36:19 [post_modified_gmt] => 2017-08-01 13:36:19 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => http://fortuna.ge/?p=150480 [menu_order] => 0 [post_type] => post [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) ) [post_count] => 3 [current_post] => -1 [in_the_loop] => [post] => WP_Post Object ( [ID] => 155340 [post_author] => 16 [post_date] => 2017-08-21 13:33:14 [post_date_gmt] => 2017-08-21 09:33:14 [post_content] => ”მზეთამზემ” წარმოება გააფართოვა- კომპანიის მიერ წაროებული პური მალე თბილისის ყველა უბანში გაიყიდება. როგორც ”ფორტუნას” ”ქართული ხორბლის პური-მზეთამზეს” დამფუძნებელმა ირაკლი ჩავლეშვილმა განუცხადა, ”მზეთამზეს” პურზე ქართულ ბაზარზე მოთხოვნა მზარდია, რის გამოც კომპანიამ ახალი ქარხნის მოწყობა გადაწყვიტა.
”ჩვენი პურის წარმოება სექტემბერიდან, ფაქტობრივად, 10-ჯერ გაიზრდება. 1 აგვისტოდან გადავედით ახალ საწარმოში, რომელიც უახლესი, თანამედროვე ყველა იმ დანადგარით აღიჭურვა, რომელიც საჭიროა პურის წარმოებისთვის. აქამდე თუ დღეში 500 ცალ პურს ვაწარმოებდით, ამიერიდან შევძლებთ , 5000 ცალი პური ვაწარმოოთ”, - აღნიშნა ჩავლეშვილმა.
მისივე ინფორმაციით, აღნიშნული ბრენდის პური უახლოეს პერიოდში თბილისის მასშტაბით თითქმის ყველა უბანში გამოჩნდება.  ”მოსახლეობის მხრიდან არის დიდი მოთხოვნა, გვიკავშირდებიან და გვთხოვენ, რომ პური მათ უბანშიც გაიყიდოს. ამიტომ, ვგეგმავთ, გავფართოვდეთ და დედაქალაქი მთლიანად ავითვისოთ”, - განმარტა კომპანიის დამფუძნებელმა. მისივე ინფორმაციით, მსოფლიოში ხორბლის 27 სახეობა არსებობს, აქედან 14 – მხოლოდ ქართულ მიწაზე მოდის. სწორედ ამ 14 ჯიშიდან ერთ-ერთით იწარმოება ”მზეთამზეს” პროდუქცია – ეს არის წითელი დოლის პური, რომელიც განსხვავებულია თავისი გემოვნური თვისებებით.
როგორც ჩავლეშვილი ამბობს,  ”მზეთამზეს” პური გარდა განსხვავებული გემოვნური თვისებებისა, ჯანმრთელობისთვის სასარგებლო თვისებებითაც გამოირჩევა – მაგალითად, ამაღლებს იმუნიტეტს. ”ამასთან, პროდუქციას იმ ტრადიციული მეთოდებით ვაცხობთ, რომლებსაც ჩვენი წინაპრები საუკუნეების განმავლობაში იყენებდნენ. ანუ ”მზეთამზეს” პური ცხვება ე.წ ხაშზე, ანუ მჟავე ცომზე”, – განმარტა კომპანიის დამფუძნებელმა.
ცნობისთვის, ”მზეთამზეს” პური ბაზარზე 2 წლის წინ გამოჩნდა. ამ ეტაპზე კომპანია 9 სახეობის პურს აწარმოებს. ამასთან, ”მზეთამზე” ცოტა ხნის წინ #გააზიარე წარმატება – ამ სლოგანით დაწყებულ ბიზნესდაჯილდოებას შეუერთდა. ღონისძიებას ”თიბისი ბანკი” და ”ჯეოსელი” ერთობლივად, წელს უკვე მეორედ გამართავენ. [post_title] => მზეთამზე თბილისის ყველა უბანში - კომპანიამ პურის წარმოება 10-ჯერ გაზარდა [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => mzetamze-tbilisis-yvela-ubanshi-kompaniam-puris-warmoeba-10-jer-gazarda [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2017-08-21 13:34:49 [post_modified_gmt] => 2017-08-21 09:34:49 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => http://fortuna.ge/?p=155340 [menu_order] => 0 [post_type] => post [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [comment_count] => 0 [current_comment] => -1 [found_posts] => 16 [max_num_pages] => 6 [max_num_comment_pages] => 0 [is_single] => [is_preview] => [is_page] => [is_archive] => 1 [is_date] => [is_year] => [is_month] => [is_day] => [is_time] => [is_author] => [is_category] => [is_tag] => 1 [is_tax] => [is_search] => [is_feed] => [is_comment_feed] => [is_trackback] => [is_home] => [is_404] => [is_embed] => [is_paged] => [is_admin] => [is_attachment] => [is_singular] => [is_robots] => [is_posts_page] => [is_post_type_archive] => [query_vars_hash:WP_Query:private] => 6dcbc24f26dfe901642048b2f4f198c2 [query_vars_changed:WP_Query:private] => [thumbnails_cached] => [stopwords:WP_Query:private] => [compat_fields:WP_Query:private] => Array ( [0] => query_vars_hash [1] => query_vars_changed ) [compat_methods:WP_Query:private] => Array ( [0] => init_query_flags [1] => parse_tax_query ) )

მსგავსი სიახლეები