ქართული ვაშლის ძმარი გერმანელებმა მოიწონეს- პროდუქცია ექსპორტზე გადის

პოპულარული

წარმატების ფორმულა

ქართული ვაშლის ძმარი გერმანელებმა მოიწონეს- პროდუქცია ექსპორტზე გადის

გემოვანი ვაშლის ძმარი, რომელიც ”მზეთამზეს” ბრენდის ქვეშ იწარმოება გერმანიაში ექსპორტზე გასასვლელად ემზადება. ქართული პროდუქცია მიუნხენში, სურსათის გამოფენაზე გაიტანეს და იქ დიდი მოწონება დაიმსახურება. როგორც ”ფორტუნას” ”ქართული ხორბლის პური-მზეთამზეს” დამფუძნებელმა ირაკლი ჩავლეშვილმა განუცხადა, ვაშლის ძმრის პირველი პარტია გერმანიაში სექტემბრის ბოლოს გაიგზავნა, ახლა კი მუშაობა მეორე პარტიაზე მიდის.

”ვთანამშრომლობთ გერმანულ კომპანია Glonntaler Backkultur-თან, რომელიც ბიოლოგიურ პროდუქციას აწარმობეს, მათ შორის ნატურალური პურის წარმოებაზე მუშაობას და უმაღლესი ხარისხის პურს უშვებს. გარდა იმისა, რომ თანამშრომლობა ექსპორტის კუთხით დავიწყეთ,  ვეცნობით მათ გამოცდილებას ჭვავის პურის წარმოების საქმეში. ისინი აღნიშნულ პურს განსხვავებული ტექნოლოგიით აწარმოებენ და უმაღლესი ხარისხის პურს იღებენ. გერმანული ტექნოლოგიის გარკვეული დეტალები უკვე დავნერგეთ ”მზეთამზეს” ჭვავის პურის ცხობაშიც, რამაც პურის ხარისხი საგრძნობლად გააუმჯობესა”, – აღნიშნა ჩავლეშვილმა.

 

რაც შეეხება სურსათის გამოფენას, რომელშიც მონაწილეობა ”მზეთამზეს” ბრენდის ქვეშ წარმოებულმა პროდუქციამაც მიიღო, ირაკლი ჩავლეშვილი ამბობს, რომ ეს გამოფენა თავად გერმანული კომპანიის Glonntaler Backkultur მიერ იყო მოწყობილი.

”საკუთარ 10 წლის იუბილესთან დაკავშირებით კომპანიამ მიუნხენში სურსათის გამოფენა მოაწყო, სადაც ჩვენც მიგვიწვია. ჩვენი პური, ვაშლის ძმარი და ფქვილი გავიტანეთ გამოფენაზე. განსაკუთრებული მოწონება ვაშლის ძმარმა დაიმსახურა, ფაქტობრივად, ფურორი მოახდინა. ამ სახის პროდუქციას გერმანელები არ აწარმოებენ, ამიტომაც მივაღწიეთ ექსპორტზე შეთანხმებას. იგეგმება გერმანიაში მცირე რაოდენობით ”მზეთამზეს” ფქვილის გატანაც”, – დასძინა ”ქართული ხორბლის პური-მზეთამზეს” დამფუძნებელმა.

ცნობისთვის, ”მზეთამზეს” პური ბაზარზე 2 წლის წინ გამოჩნდა. ამ ეტაპზე კომპანია 9 სახეობის პურს აწარმოებს. ამასთან, ”მზეთამზე” #გააზიარე წარმატება – ამ სლოგანით დაწყებულ ბიზნესდაჯილდოებაში მონაწილეობს. ღონისძიებას ”თიბისი ბანკი” და ”ჯეოსელი” ერთობლივად, წელს უკვე მეორედ გამართავენ.

ახალი ამბები / ბიზნესი /

|

11 ოქტომბერი, 2017

|
WP_Query Object
(
    [query] => Array
        (
            [post_type] => post
            [post_status] => publish
            [posts_per_page] => 3
            [orderby] => ASC
            [tax_query] => Array
                (
                    [0] => Array
                        (
                            [taxonomy] => post_tag
                            [field] => slug
                            [terms] => Array
                                (
                                    [0] => puri
                                    [1] => mzetamze
                                    [2] => irakli-chavleshvili
                                    [3] => vashlis-dzmari
                                )

                        )

                )

            [post__not_in] => Array
                (
                    [0] => 173991
                )

        )

    [query_vars] => Array
        (
            [post_type] => post
            [post_status] => publish
            [posts_per_page] => 3
            [orderby] => ASC
            [tax_query] => Array
                (
                    [0] => Array
                        (
                            [taxonomy] => post_tag
                            [field] => slug
                            [terms] => Array
                                (
                                    [0] => puri
                                    [1] => mzetamze
                                    [2] => irakli-chavleshvili
                                    [3] => vashlis-dzmari
                                )

                        )

                )

            [post__not_in] => Array
                (
                    [0] => 173991
                )

            [error] => 
            [m] => 
            [p] => 0
            [post_parent] => 
            [subpost] => 
            [subpost_id] => 
            [attachment] => 
            [attachment_id] => 0
            [name] => 
            [static] => 
            [pagename] => 
            [page_id] => 0
            [second] => 
            [minute] => 
            [hour] => 
            [day] => 0
            [monthnum] => 0
            [year] => 0
            [w] => 0
            [category_name] => 
            [tag] => 
            [cat] => 
            [tag_id] => 139
            [author] => 
            [author_name] => 
            [feed] => 
            [tb] => 
            [paged] => 0
            [meta_key] => 
            [meta_value] => 
            [preview] => 
            [s] => 
            [sentence] => 
            [title] => 
            [fields] => 
            [menu_order] => 
            [embed] => 
            [category__in] => Array
                (
                )

            [category__not_in] => Array
                (
                )

            [category__and] => Array
                (
                )

            [post__in] => Array
                (
                )

            [post_name__in] => Array
                (
                )

            [tag__in] => Array
                (
                )

            [tag__not_in] => Array
                (
                )

            [tag__and] => Array
                (
                )

            [tag_slug__in] => Array
                (
                )

            [tag_slug__and] => Array
                (
                )

            [post_parent__in] => Array
                (
                )

            [post_parent__not_in] => Array
                (
                )

            [author__in] => Array
                (
                )

            [author__not_in] => Array
                (
                )

            [ignore_sticky_posts] => 
            [suppress_filters] => 
            [cache_results] => 1
            [update_post_term_cache] => 1
            [lazy_load_term_meta] => 1
            [update_post_meta_cache] => 1
            [nopaging] => 
            [comments_per_page] => 50
            [no_found_rows] => 
            [order] => DESC
        )

    [tax_query] => WP_Tax_Query Object
        (
            [queries] => Array
                (
                    [0] => Array
                        (
                            [taxonomy] => post_tag
                            [terms] => Array
                                (
                                    [0] => puri
                                    [1] => mzetamze
                                    [2] => irakli-chavleshvili
                                    [3] => vashlis-dzmari
                                )

                            [field] => slug
                            [operator] => IN
                            [include_children] => 1
                        )

                )

            [relation] => AND
            [table_aliases:protected] => Array
                (
                    [0] => mob1n_term_relationships
                )

            [queried_terms] => Array
                (
                    [post_tag] => Array
                        (
                            [terms] => Array
                                (
                                    [0] => puri
                                    [1] => mzetamze
                                    [2] => irakli-chavleshvili
                                    [3] => vashlis-dzmari
                                )

                            [field] => slug
                        )

                )

            [primary_table] => mob1n_posts
            [primary_id_column] => ID
        )

    [meta_query] => WP_Meta_Query Object
        (
            [queries] => Array
                (
                )

            [relation] => 
            [meta_table] => 
            [meta_id_column] => 
            [primary_table] => 
            [primary_id_column] => 
            [table_aliases:protected] => Array
                (
                )

            [clauses:protected] => Array
                (
                )

            [has_or_relation:protected] => 
        )

    [date_query] => 
    [request] => SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS  mob1n_posts.ID FROM mob1n_posts  LEFT JOIN mob1n_term_relationships ON (mob1n_posts.ID = mob1n_term_relationships.object_id) WHERE 1=1  AND mob1n_posts.ID NOT IN (173991) AND ( 
  mob1n_term_relationships.term_taxonomy_id IN (11527,11563,139,20150)
) AND mob1n_posts.post_type = 'post' AND ((mob1n_posts.post_status = 'publish')) GROUP BY mob1n_posts.ID ORDER BY mob1n_posts.post_date DESC LIMIT 0, 3
    [posts] => Array
        (
            [0] => WP_Post Object
                (
                    [ID] => 249415
                    [post_author] => 16
                    [post_date] => 2018-06-01 12:25:27
                    [post_date_gmt] => 2018-06-01 08:25:27
                    [post_content] => ქართულ ბაზარზე მთისთვის დამახასიათებელი სურსათი გამოჩნდება. ამის შესახებ პროექტ „გემოვანის” ავტორი ირაკლი ჩავლეშვილი აცხადებს.

მისი თქმით, პროექტის ფარგლებში, გურიაში გომის მთაზე, ზღვის დონიდან 1800-1900 მეტრზე უკვე დაითესა ქართული მთის სიმინდი, რომელსაც ჩხაკაურული ქორბუდა ჰქვია, ასევე მთისთვის დამახასითებელი მუხუდო, კარტოფილი „მელანა”, საცდელ ფართობზე კი მთის ხორბლის ჯიში "დიკა".
„ამასთან, მეგობარ ნაკვეთებზე დათესილი გვაქვს ნიორი, სტაფილო, ჭარხალი, კაჟა კომბოსტო, მწვანილი, ხახვი და სხვა. ამით დავიწყეთ ჩვენი ექპერიმენტი ფაროსანას პრობლემის გადასაჭრელად და ვაანონსებთ, საქართველოს მთისთვის დამახასიათებელი სურსათის გამოჩენას „გემოვან ბაზარში. აღსანიშნავია, რომ მთაში ჩატარებული სამუშაოების თანხა პირადად გვაჩუქა საქართველოს პატრიარქმა, უწმინდესმა და უნეტარესმა ილია მეორემ", - აღნიშნა ირაკლი ჩავლეშვილმა.
მისივე თქმით, უახლოეს პერიოდში იგეგმება „გემოვანის” ბრენდის ქვეშ ბავშვთა საკვების წარმოების დაწყება. ”წლის ბოლომდე ვაპირებთ, დაახლოებით 20 000 ერთული ბავშვთა კვების პაკეტი გამოვუშვათ. ეს პროდუქცია მთის პირობებში მოყვანილი მარცვლეულითა და პარკოსანი კულტურებით დამზადდება და იქნება აბსოლუტურად ნატურალური პროდუქტი, რომლის რეცეპტსაც აუცილებლად შევათანხმებთ ექიმ მარი მალაზონიასთან და ძველი რეცეპტების მცოდნე, დალი ცატავასთან”, - განმარტა „გემოვანის” ავტორმა. ამასთან, როგორც ირაკლი ჩავლეშვილი ამბობს, ამ ეტაპზე „გემოვანი” მუშაობს კიდევ ერთ ახალ პროექტზე. წალკის რაიონის სოფელ ბერთაში რძის ჩამომსხმელი საწარმოს აშენება განიხილება. [post_title] => „გემოვანის” ბრენდის ქვეშ ბავშვთა საკვების წარმოება დაიწყება [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => gemovanis-brendis-qvesh-bavshvta-sakvebis-warmoeba-daiwyeba [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2018-06-04 10:42:36 [post_modified_gmt] => 2018-06-04 06:42:36 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => http://fortuna.ge/?p=249415 [menu_order] => 0 [post_type] => post [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [1] => WP_Post Object ( [ID] => 229835 [post_author] => 8 [post_date] => 2018-04-04 14:12:49 [post_date_gmt] => 2018-04-04 10:12:49 [post_content] => "ლიტვური საცხობი" სოციალურ ქსელში გავრცელებულ ფოტოს, სადაც პურში ჩაყოლებული დიდი ზომის ჭანჭიკი ჩანს, პროვოკაციას უწოდებს. როგორც კომპანიაში განმარტავენ, შეუძლებელია, ცხობისა და დაჭრის პროცესში, ამხელა ნივთი პურში მოხვედრილიყო. "ფორტუნასთან" კომპანიის საზოგადოებასთან ურთიერთობის მენეჯერი პროვოკაციაზე საუბრობს და ამბობს, რომ სავარაუდოდ ეს ნივთო ცხობის მერეა პურში ჩადებული. ის ასევე განმარტავს, რომ ესაუბრნენ იმ მომხმარებელს, რომელმაც პურში ნივთი აღმოაჩინა.
"ვესაუბრეთ გოგონას და გვითხრა, რომ ნამდვილად ჩვენი კომპანიის პური შეიძინა. (სურათიდან ამის დამტკიცება შეუძლებელია). ჩვენთან პური დაჭრის დროს, ისეთ წვრილ დანადგარში გადის, რომ გამორიცხულია ამხელა რაღაც ყოფილიყო პურში, ეს პური დაჭრილიყო და შემდეგ გადაფუთულიყო.  ამასთან, აღსანიშნავია, რომ ჩვენთან ცომი (გუნდები) ხელით კეთდება, შემდეგ შედის საბრტყელებელში. შესაბამისად გამორიცხულია, რომ ცხობის პროცესში ან დამუშავების პროცესში პროდუქტში ასეთი რამ მომხვდარიყო. შეუძლებელია ქარხნიდან ჩვენი პური ასეთ მდგომარეობაში გასულიყო, თუ ვინმე ძალით არ ჩადებდა. ეს არის პროვოკაცია...", – განაცხადეს "ლიტვურ საცხობში" "ფორტუნასთან".
რაც შეეხება სურათს, რომელზეც ჩანს, რომ პურში დიდი ზომის ჭანჭიკია ჩაყოლებული, ის "ფეისბუქზე" ნათია გელაძემ გაავრცელა და აღნიშნა, რომ უცხო ნივთი პურში, მისმა მეგობარმა აღმოაჩინა.

თამთა უთურგაშვილი

[post_title] => "გამორიცხულია ასეთი პური გასულიყო ჩვენი ქარხნიდან" – "ლიტვურ საცხობში" პროვოკაციაზე საუბრობენ [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => gamorickhulia-aseti-puri-gasuliyo-chveni-qarkhnidan-litvur-sackhobshi-provokaciaze-saubroben [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2018-04-04 14:14:43 [post_modified_gmt] => 2018-04-04 10:14:43 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => http://fortuna.ge/?p=229835 [menu_order] => 0 [post_type] => post [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [2] => WP_Post Object ( [ID] => 225456 [post_author] => 16 [post_date] => 2018-03-21 15:29:54 [post_date_gmt] => 2018-03-21 11:29:54 [post_content] => ”თუ მთავრობის ტაქტიკაა შეწამვლა, ჩვენი სტრატეგიაა-გადატანა”, - ამის შესახებ პროექტ „გემოვანის” ავტორი ირაკლი ჩავლეშვილი აცხადებს. „გემოვანი” აზიური ფაროსანას წინააღმდეგ საბრძოლველად, ახალ ტაქტიკაზე მუშაობს. როგორც ირაკლი ჩავლეშვილი ”ფორტუნასთან” საუბარში ამბობს, „გემოვანის” მიზანია, სოფლის მეურნეობა მთაში გადაიტანოს. ”მოგეხსენებათ, რამხელა ზარალი მიადგა ქვეყანას აზიური ფაროსანას გამო, რამხელა ფინანსური დანაკარგი ნახეს ფერმერებმა. აზიური ფაროსანა არის საყოველთაო პრობლემა. ყველა ფიქრობს, რომ მას შეწამვლით უშველიან, მაგრამ ჯერჯერობით უშედეგოდ. ჩვენი დაკვირვებით, ფაროსანას სუსტი მხარე არის ის, რომ ის აქტიურ პერიოდში, ანუ გაზაფხულიდან შემოდგომამდე ვერ იტანს სიცივეს (ზამთარში გადადის ძილის რეჟიმში და იმალება). შესაბამისად, მისთვის არასახარბიელო პირობებია ალპურ ზონაში. სწორედ ამიტომ, ვფიქრობთ, რომ კარგი იქნებოდა სოფლის მეურნეობას მთაში თუ გადავიტანდით”, - აღნიშნა ჩავლეშვილმა. მისივე ინფორმაციით, ფაროსანას წინააღმდეგ საბრძოლველად იმ საკარმიდამო ნაკვეთებისა და ეზოების შეწამვლა, სადაც მავნელებლია გავრცელებული, საკმარისი არ არის. ამიტომ, ზარალის შესამცირებლად, კარგი იქნება თუ მოხდება ფერმერების სტიმულირება, რომ მათ თავიანთი მეურნეობა მთაში აიტანონ.
”ეს ტაქტიკა სარგებელს მოგვცემს 2 მიმართულებით: 1. ფაროსანასგან მიყენებული ზარალი იქნება მინიმალური, თუ სოფლის მეურნეობა ბარში შემცირდება და გადავა მთაში. 2. მოხდება მთაში დამზადებული პროდუქციის პოპულარიზაცია. მოგეხსენებათ, რამდენად ნატურალური პროდუქცია იწარმოება მთაში და როგორი სასარგებლოა ის ჯანმრთელობისთვის”, - აღნიშნა პროექტის ავტორმა.
როგორც ირაკლი ჩავლეშვილი განმარტავს, ”გემოვანი” უკვე დიდი ხანია, რაც ფერმერებთან ამ მიმართულებით მუშაობს და უკვე ბევრი მათგანია დაინტერესებული მთაში წარმოების დაწყებით. ”საქართველოს მთიანი რეგიონებისთვის დამახასიათებელი აგრო-სასურსათო პროდუქტების ჩამონათვალი საკმაოდ ვრცელია და ჩვენ ამ პროდუქციას წავახალისებთ. აპრილიდან უკვე ვიწყებთ ”გემოვანის” ფარგლებში ყოველკვირეული ბაზრობის გამართვას, სადაც მთაში წარმოებულ პროდუქციას განსაკუთრებული ყურადღება მიექცევა და გაცილებით მაღალი ფასი ექნება”, - განმარტა ჩავლეშვილმა.
შეგახსენებთ, პროექტი ”გემოვანი” გენეტიკურად ქართული წარმომავლობის პროდუქტების პოპულარიზაციის მიზნით შეიქმნა. ერთი ბრენდის ქვეშ გაერთიანებულია სხვადასხვა დასახელების პროდუქტი, რომლებიც 100%-ით ნატურალურია, ესენია: რძე, რძის ნაწარმი, ხორცპროდუქტები, პარკოსნები, პური, მარცვლელული და სხვა.
[post_title] => განსხვავებული ტაქტიკა აზიური ფაროსანას წინააღმდეგ - სოფლის მეურნეობა მთაში [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => ganskhvavebuli-taqtika-aziuri-farosanas-winaaghmdeg-soflis-meurneoba-mtashi [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2018-03-21 13:48:32 [post_modified_gmt] => 2018-03-21 09:48:32 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => http://fortuna.ge/?p=225456 [menu_order] => 0 [post_type] => post [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) ) [post_count] => 3 [current_post] => -1 [in_the_loop] => [post] => WP_Post Object ( [ID] => 249415 [post_author] => 16 [post_date] => 2018-06-01 12:25:27 [post_date_gmt] => 2018-06-01 08:25:27 [post_content] => ქართულ ბაზარზე მთისთვის დამახასიათებელი სურსათი გამოჩნდება. ამის შესახებ პროექტ „გემოვანის” ავტორი ირაკლი ჩავლეშვილი აცხადებს. მისი თქმით, პროექტის ფარგლებში, გურიაში გომის მთაზე, ზღვის დონიდან 1800-1900 მეტრზე უკვე დაითესა ქართული მთის სიმინდი, რომელსაც ჩხაკაურული ქორბუდა ჰქვია, ასევე მთისთვის დამახასითებელი მუხუდო, კარტოფილი „მელანა”, საცდელ ფართობზე კი მთის ხორბლის ჯიში "დიკა".
„ამასთან, მეგობარ ნაკვეთებზე დათესილი გვაქვს ნიორი, სტაფილო, ჭარხალი, კაჟა კომბოსტო, მწვანილი, ხახვი და სხვა. ამით დავიწყეთ ჩვენი ექპერიმენტი ფაროსანას პრობლემის გადასაჭრელად და ვაანონსებთ, საქართველოს მთისთვის დამახასიათებელი სურსათის გამოჩენას „გემოვან ბაზარში. აღსანიშნავია, რომ მთაში ჩატარებული სამუშაოების თანხა პირადად გვაჩუქა საქართველოს პატრიარქმა, უწმინდესმა და უნეტარესმა ილია მეორემ", - აღნიშნა ირაკლი ჩავლეშვილმა.
მისივე თქმით, უახლოეს პერიოდში იგეგმება „გემოვანის” ბრენდის ქვეშ ბავშვთა საკვების წარმოების დაწყება. ”წლის ბოლომდე ვაპირებთ, დაახლოებით 20 000 ერთული ბავშვთა კვების პაკეტი გამოვუშვათ. ეს პროდუქცია მთის პირობებში მოყვანილი მარცვლეულითა და პარკოსანი კულტურებით დამზადდება და იქნება აბსოლუტურად ნატურალური პროდუქტი, რომლის რეცეპტსაც აუცილებლად შევათანხმებთ ექიმ მარი მალაზონიასთან და ძველი რეცეპტების მცოდნე, დალი ცატავასთან”, - განმარტა „გემოვანის” ავტორმა. ამასთან, როგორც ირაკლი ჩავლეშვილი ამბობს, ამ ეტაპზე „გემოვანი” მუშაობს კიდევ ერთ ახალ პროექტზე. წალკის რაიონის სოფელ ბერთაში რძის ჩამომსხმელი საწარმოს აშენება განიხილება. [post_title] => „გემოვანის” ბრენდის ქვეშ ბავშვთა საკვების წარმოება დაიწყება [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => gemovanis-brendis-qvesh-bavshvta-sakvebis-warmoeba-daiwyeba [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2018-06-04 10:42:36 [post_modified_gmt] => 2018-06-04 06:42:36 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => http://fortuna.ge/?p=249415 [menu_order] => 0 [post_type] => post [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [comment_count] => 0 [current_comment] => -1 [found_posts] => 23 [max_num_pages] => 8 [max_num_comment_pages] => 0 [is_single] => [is_preview] => [is_page] => [is_archive] => 1 [is_date] => [is_year] => [is_month] => [is_day] => [is_time] => [is_author] => [is_category] => [is_tag] => 1 [is_tax] => [is_search] => [is_feed] => [is_comment_feed] => [is_trackback] => [is_home] => [is_404] => [is_embed] => [is_paged] => [is_admin] => [is_attachment] => [is_singular] => [is_robots] => [is_posts_page] => [is_post_type_archive] => [query_vars_hash:WP_Query:private] => 6dcbc24f26dfe901642048b2f4f198c2 [query_vars_changed:WP_Query:private] => [thumbnails_cached] => [stopwords:WP_Query:private] => [compat_fields:WP_Query:private] => Array ( [0] => query_vars_hash [1] => query_vars_changed ) [compat_methods:WP_Query:private] => Array ( [0] => init_query_flags [1] => parse_tax_query ) )

მსგავსი სიახლეები