ახალი ამბები “ძალიან რთულია ადამიანების პოვნა, რომლებსაც სურვილი გააჩნიათ, იმუშაონ… მათ უნდათ, პირდაპირ მაღალანაზღაურებად სამსახურებზე დასაქმდნენ” – რა გამოწვევებია სარესტორნო ბიზნესში სოფიო ბერიაშვილი 4 იანვარი, 2023 "დახურული რესტორნების შედეგად, სფერომ დაკარგა კვალიფიციური მუშახელი, სხვა სფეროში გადავიდნენ ან დატოვეს ქვეყანა" - სარესტორნო ბიზნესი კადრების დეფიციტსა და მენტალურ პრობლემებზე საუბრობს
ახალი ამბები “თუ ადრე ე.წ. “ზურგჩანთიანი” ტურისტები გვსტუმრობდნენ, წელს საკმაოდ მხარჯველუნარიანი ტურისტული ნაკადები გვყავდა” – როგორი წელი იყო 2022 სარესტორნო ბიზნესისთვის სოფიო ბერიაშვილი 29 დეკემბერი, 2022 "დასავლეთ ევროპის ქვეყნებიდან, საიდანაც ადრე არ იყო დიდი ინტერესი, ახლა ინტერესი გაძლიერდა გერმანიიდან, ავსტრიიდან".
ბიზნესი „მორიგი ჩაკეტვის შემთხვევაში ჩვენი სფერო 20 წლით უკან დაიხევს, დავიხურებით და ჩვენი კადრები ქვეყანას დატოვებენ“ – რესტორატორი 21 ივლისი, 2022 „სექტორს გვეშინია, რომ კიდევ ჩავიკეტებით, ეს მოლოდინი გვაქვს, როგორც რესტორატორებს, ასევე ბიზნესის მფლობელებს და კადრებს"
ბიზნესი ქართული სამზარეულო ბოლო წლებში უცხოეთში ძალიან წარმატებული გახდა და კარგ კადრებს იქაც ითხოვენ – მერიკო გუბელაძე 2 ივნისი, 2022 "თუ მზარეულს ევროპაში 3 000 ევრო აქვს, საქართველოში ამ პოზიციაზე ხელფასი 1200 ლარიდან იწყება"
ბიზნესი სარესტორნო ბიზნესი 20 000-მდე დასაქმებულმა დატოვა, კადრების უმეტესობა საზღვარგარეთ მიდის – ბურჯანაძე მარი მელიქიშვილი 31 მაისი, 2022 "დღეს მოთხოვნა სარეტორნო ბიზნესში დასაქმებულ თითქმის ყველა რგოლზეა"