სარესტრონო ბიზნესი კადრების დეფიციტს უჩივის. „საქართველოში ჩვენს სფეროში პროფესიონალი კადრის პოვნა პრობლემაა. პანდემიის დროს ყველა გადაეწყო და ალტერნატიული საარსებო წყარო იპოვა“, – ამის შესახებ BMG- ისთან „შავი ლომის“, „ნინიას ბაღისა“ და კაფე „ლეილას“ დამფუძნებელმა ისაუბრა.
მერიკო გუბელაძის განმარტებით, ამას ემატება ისიც, რომ ქართული სამზარეულო ბოლო წლების განმავლობაში უცხოეთში ძალიან წარმატებული გახდა და კარგ კადრებს იქაც ითხოვენ. „რა თქმა უნდა, ანაზღაურება იქ მეტია და ახალგაზრდებს ცხოვრებისეული გამოცდილების მიღება სურთ. ყველა ევროპაში მიდის,” – დასძინა „შავი ლომის“, „ნინიას ბაღისა“ და კაფე „ლეილას“ დამფუძნებელმა.
მისივე ინფორმაციით, თუ მზარეულს ევროპაში 3 000 ევრო აქვს, საქართველოში ამ პოზიციაზე ხელფასი 1200 ლარიდან იწყება.