რომელი ტკბილეულია ორგანიზმისთვის ყველაზე ნაკლებად ზიანის მომტანი? ამ კითხვას პასუხს დიეტოლოგები სცემენ.
ყველაზე ჯანსაღ ტკბილეულებად დაასახელეს მარმელადი, პასტელა (გახეხილი და შაქართან ერთად მოხარშული ხილისაგან მომზადებული ცომისებური ტკბილეული) და პექტინისგან დამზადებული ზეფირი. სპეციალისტის თქმით, პექტინი დადებითად მოქმედებს ნაწლავის მიკროფლორაზე სისხლში შაქრის დონის ზემოქმედების გარეშე.
”მცირე რაოდენობით – 100-120 გრამი დღეში – შეგიძლიათ მიირთვათ ხაჭოზე დაფუძნებული ტკბილეული: ჩიზქეიქი ხილით ან სხვა ნამცხვრებით, ტკბილი ყველით, თუნდაც მომინანქრებული”, – აღნიშნავენ ისინი.