„დღის პოსტთან“ სურსათის უვნებლობის ექსპერტი მარიამ ჩაჩუა შაქრის და ტკბილეულის მავნე ზეგავლენის შესახებ საუბრობს და აღნიშნავს, რომ პროდუქტის ეტიკეტზე დაკვირვება ძალიან მნიშვნელოვანია:
„როდესაც პროდუქტი ბევრ შაქარს შეიცავს, მას შეუძლია მავნე ზეგავლენის მოხდენა ჩვენს ორგანიზმში. 4 წლამდე ბავშვებს შორის უნდა იყოს შეზღუდული, ამას გვეუბნება ჯანდაცვის მსოფლიო ორგანიზაცია. ვგულისხმობ თავისუფალ შაქარს და არა ბუნებრივს, რაც ხილსა და ბოსტნეულში გვხვდება. ზრდასრული ადამიანისთვის 10 ჩაის კოვზი შეიძლება დღის განმავლობაში…“