ყავა: სასარგებლო თუ საზიანო?

პოპულარული

ყავა: სასარგებლო თუ საზიანო?

ყავა ერთ-ერთი ყველაზე პოპულარული სასმელია, რომლითაც სასიამოვნოა დილის დაწყება და ვახშმის დასრულება. ზოგადად ყავა საკმაოდ რთული სასმელია, რომლის ზემოქმედება ადამიანის ორგანიზმზე დღემდე კამათსა და უთანხმოებას იწვევს. ექსპერტთა ერთი ნაწილი ამტკიცებს, რომ ყავა სასარგებლოა და ის ჩვენი რაციონის აუცილებელი ინგრედიენტი უნდა იყოს, მეორე ნაწილი კი, დარწმუნებულია, რომ საჭიროა მისი მაქსიმალურად შემცირება. გთავაზობთ ორ განსხვავებულ მოსაზრებას, თქვენ კი, თავად გადაწყვიტეთ, ყავით გირჩევნიათ დილის დაწყება თუ  არანაკლებ არომატული ჩაით.

665@495@35cc43525f0619141c60f5069215bfbc-NDIyNTkzYmIyOQ

ყავის სარგებლობა

  1. სიმსივნის გაჩენის რისკის შემცირება – ამერიკული ნაციონალური ინსტიტუტის მეცნიერებმა დაადგინეს, რომ დღეში ოთხი ან მეტი ჭიქა ყავა, 20%-ით ამცირებს მელანომას (კანის სიმსივნის ნაირსახეობა) წარმოქმნას.
  2. დახმარება წონის დაკლებისას – დამტკიცებულია, რომ კოფეინის შემცველი ყავის თაყვანისმცემლების ნივთიერებათა ცვლის პროცესი 16%-ით უფრო სწრაფად მუშაობს, ვიდრე მათი, ვინც უპირატესობას უკოფეინო ყავას ანიჭებს. გამომდინარე აქედან ნამდვილი ყავის მოყვარულები ბევრად უფრო სწრაფად იკლებენ წონაში.
  3. ანტიოქსიდანტები – ყავაში ბევრად უფრო მეტი ანტიოქსიდანტია, ვიდრე ვაშლში. ანდიოქსიდანტები კი, თავის მხრივ ამცირებენ ქრონიკული დაავადებების, ასევე პარკინსონის და მეორე ტიპის დიაბეტის განვითარების რისკს.
  4. დეპრესიის მკურნალობა – Archives of Internal Medicine-ს კვლევების თანახმად, ის ვინც დღეში სულ მცირე 2-3 ჭიქა ყავას სვამს, 15%-ით ნაკლებადაა მიდრეკილი დეპრესიისკენ.
  5. კარგი მეხსიერება – კვლევებმა აჩვენა, რომ დღეში 2 ჭიქა ყავა აუმჯობესებს მოკლევადიან და გრძელვადიან მეხსიერებას, ასევე ავითარებს  სწრაფ რეაქციას. გარდა ამისა, ყავა ხელს უშლის ალცგეიმერის დაავადების განვითარებას, რადგან ის ამცირებს ნერვის უჯრედზე გაჩენილ იმ კვანძებს, რომლებიც აფერხებენ ტვინის მუშაობას.

665@495@fb8d42f76898fae2f4831a5fc8ddb198-YzY2MzY3NTQ3Zg

ყავის ზიანი

  1. ნერვული სისტემის გამოფიტვა – ყავა ძლიერი ფსიქოსტიმულატორია, რომელიც იწვევს დამოკიდებულებას. ყავის ხშირი მომხმარებელი ჯერ მოზღვავებულ ენერგიას გრძნობს, მერე კი, გაღიზიანებას და მომატებულ აფორიაქებას. გარდა ამისა, ყავის ზომიერებადაკარგულ მოყვარულებს  ნერვული უჯრედების გამოფიტვა და თირკმელსზედა ჯირკვლების მუშაობის დარღვევაც ემუქრებათ.
  2. გაუწყლოება – ერთის მხრივ ყავა ამცირებს წყურვილის გრძნობას, მეორეს მხრივ კი, მას შარდმდენის თვისება ახასიათებს. სწორედ ამიტომ, ყავის მირთმევის შემდეგ, შესაძლოა არ გქონდეთ წყურვილის გრძნობა, მაგრამ თქვენი ორგანიზმი, სასწრაფოდ საჭიროებდეს სითხის მიღებას. ყავას ორგანიზმიდან კალცი, კალციუმი, მაგნიუმი და სხვა სასარგებლო მიკროელემენტები გამოაქვს, ამიტომ რეკომედირებულია ყოველი პორციის შემდეგ 1-2 ჭიქა წყლის დალევა.
  3. მომნელებელი სისტემის პრობლემები – რძიანი ყავა არა მარტო კალორიული სასმელია, არამედ მომნელებელი სისტემისთვის რთულად გადასამუშავებელიც, რადგან ის იმ ორი ნივთიერების – ყავის ტონინის და რძის კოზეინის ერთობლიობას წარმოადგენს, რომლებიც რთულად მუშავდება ადამიანის ორგანიზმის მიერ.
  4. ადრეული დაბერება – კოსმეტოლოგების უმრავლესობამ ყავას სასტიკი ბრძოლა გამოუცხადა, რადგან მათი აზრით არომატული სასმელი კანის ადრეულ დაბერებას და სახის გაუფერულებას იწვევს.
  5. გულის დაავადებები – კვლევების თანახმად, ყავის ბოროტად გამოყენება  გულის დაავადებებს იწვევს. დღეში 6 ჭიქაზე მეტის მიღება კი, 71%-ით ზრდის გულსისხლძარღვთა დაავადებების რისკს.

 

315@415@04630f7c5b7f9d424e6a1a1fa086c3d1-M2EyY2M3MWRlMA

ყავის კოქტეილები

  1. ესპრესო – ტრადიციულად ყავის ყველაზე ძლიერ ნაირსახეობად ითვლება და მცირე ზომის (30-35მლ.) ფინჯანით ისმება. სინამდვილეში ესპრესო ყველაზე მეტად უფრთხილდება ჩვენს გულსა და კუჭს, რადგან მომზადების პროცესში ის საკმაოდ დიდი რაოდენობით კარგავს კოფეინს, სამაგიეროდ ინარჩუნებს მდიდარ გემოსა და არომატს. (კალორიულობა – 7 კკალ.)
  2. მაკიატო – ესპრესო რძის ქაფით, კაპუჩინოს მსგავსად 1:1 პროპორციით. შეიძლება ითქვას, რომ მაკიატო კაპუჩინოს ნაკლებად კალორიული ნაირსახეობაა (კალორიულობა – 66 კკალ.)
  3. ამერიკანო – წყლით გაზავებული ესპრესო, სადაც წყალი უკვე მომზადებულ ყავაში ისხმება, რაც აქრობს ესპრესოსთვის დამახასიათებელ სიმწარეს,  არომატი კი, ბევრად უფრო რბილი ხდება. ტრადიციულად 30 მლ. ესპრესოზე 120 მლ. წყალი მოდის. (კალორიულობა – 18 კკალ.)
  4. კაპუჩინო – ყავის კოქტეილი ესპრესოში რძის ქაფის დამატებით. როგორც წესი კაპუჩინო სამი (ერთნაირი პროპორციით) ინგრედიენტისგან – ესპრესო, ცხელი რძე და რძის ქაფისგან შედგება. სასმელის ყველა შემადგენელი ცხელი უნდა იყოს და თბილ ჭიქაში ჩაისხას. (კალორიულობა – 105 კკალ.)
  5. ლატე – რძის კოქტეილი უფროა ვიდრე ყავის, რადგან მისი ძირითადი ინგრედიენტი ცხელი რძეა (ესპრესოს ერთ ნაწილზე რძის სამი ნაწილი მოდის). ლატე სამი ფენისგან შედგება და მისი მირთმევა მაღალი გამჭვირვალე ჭიქითაა მიღებული, რათა უკეთ გამოჩნდეს სამივე – რძის, რძის ქაფის და ყავის ფენა (კალორიულობა – 112 კკალ.)
  6. მოკაჩინო – ყავის კოტეილი შოკოლადისა და ტრადიციული ლატეს დამატებით, რომელიც ასევე ცნობილია “მოკოს” სახელით. მზადდება ლატეს მსგავსად, თუმცა მისგან განსხვავებით მაკაჩინოს კაკაოს ფხვნილს ან შოკოლადის სიროფს უმატებენ. (კალორიულობა – 298 კკალ.)
  7. ყავა თურქულად – წვრილად დაფვილი ძლიარი ყავა სუნელების დამატებით. ტრადიციულად მას ჯეზვიში ხარშავენ დაბალ ცეცხლზე, რომელიც ყავას არ აძლევს ადუღების, გემოსა და არომატის დაკარგვის საშუალებას. (კალორიულობა – 1 კკალ.)
  8. ფლეტ უეტი – ყავის კოქტეილი, მსუბუქად აქაფებული რძისა და ესპრესოს ორმაგი პორციის შემადგენლობით. 110 მლ. რძეზე დაახლოებით 60 მლ. ყავა მოდის. ლატესა და კაპუჩინოსგან ეს სახეობა გამოკვეთილი ყავის (დამახასიათებელი სიმწარით) და რძის რბილი გემოთი გამოირჩევა. (კალორიულობა – 50 კკალ.)
  9. ფრაპე – ყავისა (ორმაგი ესპრესო) და რძის (დაახლოებით 100 მლ.) ცივი კოტეილი, რომლის ყველა კომპონენტი ცივი უნდა იყოს და ერგვაროვან მასად ან შეიკერში აითქვიფოს ან მიქსერში. ხშირად ფრაპეს ძირითად ინგრედიენტად ნაყინს იყენებენ, შეიძლება ყინულის ან სხვადასხვა სიროფის დამატებაც. (კალორიულობა – 60 კკალ.)
  10. ყავა ირლანდიურად – ყავის კოქტეილი, ვისკით, ნაღებითა და ლერწმის შაქრით. ტრადიციული შემადგენლობა – ოთხი პორცია ესპრესო, 30-35 მლ. ვისკი, 1 ჩაის კოვზი შაქარი და 2 სუფრის კოვზი ათქვეფილი ნაღები. (კალორიულობა – 113 კკალ.)

 

რჩევები /

|

12 ოქტომბერი, 2017

|

საკვანძო სიტყვები

WP_Query Object
(
    [query] => Array
        (
            [post_type] => post
            [post_status] => publish
            [posts_per_page] => 3
            [orderby] => ASC
            [tax_query] => Array
                (
                    [0] => Array
                        (
                            [taxonomy] => post_tag
                            [field] => slug
                            [terms] => Array
                                (
                                    [0] => yava
                                )

                        )

                )

            [post__not_in] => Array
                (
                    [0] => 18868
                )

        )

    [query_vars] => Array
        (
            [post_type] => post
            [post_status] => publish
            [posts_per_page] => 3
            [orderby] => ASC
            [tax_query] => Array
                (
                    [0] => Array
                        (
                            [taxonomy] => post_tag
                            [field] => slug
                            [terms] => Array
                                (
                                    [0] => yava
                                )

                        )

                )

            [post__not_in] => Array
                (
                    [0] => 18868
                )

            [error] => 
            [m] => 
            [p] => 0
            [post_parent] => 
            [subpost] => 
            [subpost_id] => 
            [attachment] => 
            [attachment_id] => 0
            [name] => 
            [static] => 
            [pagename] => 
            [page_id] => 0
            [second] => 
            [minute] => 
            [hour] => 
            [day] => 0
            [monthnum] => 0
            [year] => 0
            [w] => 0
            [category_name] => 
            [tag] => 
            [cat] => 
            [tag_id] => 697
            [author] => 
            [author_name] => 
            [feed] => 
            [tb] => 
            [paged] => 0
            [meta_key] => 
            [meta_value] => 
            [preview] => 
            [s] => 
            [sentence] => 
            [title] => 
            [fields] => 
            [menu_order] => 
            [embed] => 
            [category__in] => Array
                (
                )

            [category__not_in] => Array
                (
                )

            [category__and] => Array
                (
                )

            [post__in] => Array
                (
                )

            [post_name__in] => Array
                (
                )

            [tag__in] => Array
                (
                )

            [tag__not_in] => Array
                (
                )

            [tag__and] => Array
                (
                )

            [tag_slug__in] => Array
                (
                )

            [tag_slug__and] => Array
                (
                )

            [post_parent__in] => Array
                (
                )

            [post_parent__not_in] => Array
                (
                )

            [author__in] => Array
                (
                )

            [author__not_in] => Array
                (
                )

            [ignore_sticky_posts] => 
            [suppress_filters] => 
            [cache_results] => 1
            [update_post_term_cache] => 1
            [lazy_load_term_meta] => 1
            [update_post_meta_cache] => 1
            [nopaging] => 
            [comments_per_page] => 50
            [no_found_rows] => 
            [order] => DESC
        )

    [tax_query] => WP_Tax_Query Object
        (
            [queries] => Array
                (
                    [0] => Array
                        (
                            [taxonomy] => post_tag
                            [terms] => Array
                                (
                                    [0] => yava
                                )

                            [field] => slug
                            [operator] => IN
                            [include_children] => 1
                        )

                )

            [relation] => AND
            [table_aliases:protected] => Array
                (
                    [0] => mob1n_term_relationships
                )

            [queried_terms] => Array
                (
                    [post_tag] => Array
                        (
                            [terms] => Array
                                (
                                    [0] => yava
                                )

                            [field] => slug
                        )

                )

            [primary_table] => mob1n_posts
            [primary_id_column] => ID
        )

    [meta_query] => WP_Meta_Query Object
        (
            [queries] => Array
                (
                )

            [relation] => 
            [meta_table] => 
            [meta_id_column] => 
            [primary_table] => 
            [primary_id_column] => 
            [table_aliases:protected] => Array
                (
                )

            [clauses:protected] => Array
                (
                )

            [has_or_relation:protected] => 
        )

    [date_query] => 
    [request] => SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS  mob1n_posts.ID FROM mob1n_posts  LEFT JOIN mob1n_term_relationships ON (mob1n_posts.ID = mob1n_term_relationships.object_id) WHERE 1=1  AND mob1n_posts.ID NOT IN (18868) AND ( 
  mob1n_term_relationships.term_taxonomy_id IN (697)
) AND mob1n_posts.post_type = 'post' AND ((mob1n_posts.post_status = 'publish')) GROUP BY mob1n_posts.ID ORDER BY mob1n_posts.post_date DESC LIMIT 0, 3
    [posts] => Array
        (
            [0] => WP_Post Object
                (
                    [ID] => 253301
                    [post_author] => 16
                    [post_date] => 2018-06-11 13:56:24
                    [post_date_gmt] => 2018-06-11 09:56:24
                    [post_content] => საქართველოში ყავის პოპულარული, ამერიკული ბრენდი Starbucks შემოდის. ამის შესახებ ცნობილი მას შემდეგ გახდა, რაც დასაქმების სააგენტო jobs.ge-ის ვებგვერდზე შესაბამისი ვაკანსია გამოჩნდა.

როგორც ვაკანსიის შინაარსიდან ირკვევა, Starbucks-ს ჩვენს ქვეყანაში კომპანია Shaya Turkey გაუწევს ოპერირებას.

აღსანიშნავია, რომ თურქეთსა და აზერბაიჯანში Starbucks-ის მუშაობას სწორედ Shaya Turkey უზრუნველყოფს და ახლა ეს კომპანია საქართველოში წარმომადგენლობის მენეჯერს ეძებს. ვაკანსიაც აღნიშნულ პოზიციაზე გამოცხადდა. ცნობისთვის, Shaya Turkey 2002 წელს დაარსდა და დღეისთვის ის თურქეთის მასშტაბით მრავალი ცნობილი ბრენდის ოპერატორია .

ვაკანსია jobs.ge-ზე დღეს განთავსდა და დაინტერესებულ პირებს ვაკანსიაზე განაცხადის შეტანა 11 ივლისამდე შეუძლიათ. ვაკანსიის შესახებ დეტალები შეგიძლიათ იხილოთ შემდეგ ბმულზე:  http://www.jobs.ge/eng/179052/

არსებული ინფორმაციით, Starbucks-ის პირველი ობიექტი სავაჭრო ცენტრ Tbilisi Mall-ში, სავარაუდოდ, შემოდგომაზე გაიხსნება.

შეგახსენებთ, მსოფლიოში ყავის ერთ-ერთი ყველაზე ცნობილი ბრენდის, Starbucks-ის საქართველოში შემოსვლისა და ადგილზე ყავის საწარმოს მშენებლობის შესახებ ინფორმაცია, ჯერ კიდევ 2017 წლის მარტში გავრცელდა, თუმცა, მაშინ ეს ამბავი სიმართლე არ აღმოჩნდა.
                    [post_title] => Starbucks-ის ყავა საქართველოშიც გაიყიდება
                    [post_excerpt] => 
                    [post_status] => publish
                    [comment_status] => closed
                    [ping_status] => closed
                    [post_password] => 
                    [post_name] => starbucks-is-yava-saqartveloshic-gaiyideba
                    [to_ping] => 
                    [pinged] => 
                    [post_modified] => 2018-06-11 14:40:38
                    [post_modified_gmt] => 2018-06-11 10:40:38
                    [post_content_filtered] => 
                    [post_parent] => 0
                    [guid] => http://fortuna.ge/?p=253301
                    [menu_order] => 0
                    [post_type] => post
                    [post_mime_type] => 
                    [comment_count] => 0
                    [filter] => raw
                )

            [1] => WP_Post Object
                (
                    [ID] => 234629
                    [post_author] => 16
                    [post_date] => 2018-04-23 11:19:14
                    [post_date_gmt] => 2018-04-23 07:19:14
                    [post_content] => ყველაზე მდიდარი ყავა მსოფლიოში უკვე საქართველოშია. HALDICO -ასე ჰქვია ცნობილ კოლუმბიურ ბრენდს, რომელიც რესტორნებისა და კაფეტერიებს ქსელს მოიცავს. HALDICO მსოფლიოს უამრავ ქვეყანაშია წარმოდგენილი და მისი პირველი ოფიციალური წარმომადგენლობა თბილისშიც გაიხსნა.

HALDICO-ის კაფე სულხან-საბას ქუჩაზე, 4 ნომერში განთავსდა და მომხმარებელს 20 დასახელების კოლუმბიურ ყავას, ასევე კოლუმბიურ ტკბილეულს სთავაზობს.

„იმის ფონზე, რომ ქართულ ბაზარზე ცოტა ხნის წინ შემოვედით, დაინტერესება უკვე დიდია. ჩვენი მთავარი ნიშა არის ის, რომ მომხმარებელს 100 %-იანი კოლუმბიური არაბიკას 20 სახეობას ვთავაზობთ. ამასთან ჩვენთან შესაძლებელია, სუპრემოსა და ექსლესოს შეძენა და დაგემოვნებაც. გვაქვს 2 სახეობის ცხელი შოკოლადიც და სხვადასხვა კოლუმბიური პეჩენია, იგივე გალეტოსები და კოლუმბიური  კამფეტები.უახლოს მომავალში კი ვგეგმავთ, ჩაის ფართო ასორტიმენტისა და კოლუმბიური სამზარეულოს დამატებასაც“, - განუცხადეს „ფორტუნას“HALDICO-ის საქართველოს წარმომადგენლობაში.

[gallery link="file" columns="4" ids="234639,234640,234641,234638"]

მათივე ინფორმაციით, HALDICO-ს ყავა არის აბსოლუტურად ნატურალური, არ შეიცავს მინარევებს და გამოირჩევა განსაკუთრებული გემოვნური თვისებებით.

როგორც HALDICO-ს წარმომადგენლობაში განმარტეს, სულხან-საბას 4 ნომერში შესაძლებელია როგორც მზა ყავის დაგემოვნება, ასევე ყავის შეძენა 200 გრამიან შეფუთვებში. ერთი ფინჯანი მზა ყავის ღირებულება კი HALDICO-ს კაფეში 4,50 ლარიდან იწყება და ფასები ყავის სახეობიდან გამომდინარე იზრდება.

აღსანიშნავია, რომ HALDICO საქართველოში ქსელის გაფართოებას გეგმავს. ბრენდის რიგით მეორე ფილიალი მიმდინარე თვის ბოლომდე თბილისში, ახვლედიანის ქუჩაზე გაიხსნება.
ცნობისთვის, კოლუმბიური ყავის ბრენდი HALDICO მსოფლიო ბაზარზე 1977 წლიდან გამოჩნდა და მას შემდეგ მომხმარებელს უმაღლესი ხარისხის ყავას სთავაზობს.
[post_title] => HALDICO - ყველაზე მდიდარი ყავა მსოფლიოში უკვე საქართველოშია [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => haldico-yvelaze-mdidari-yava-msoflioshi-ukve-saqartveloshia [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2018-04-23 11:36:48 [post_modified_gmt] => 2018-04-23 07:36:48 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => http://fortuna.ge/?p=234629 [menu_order] => 0 [post_type] => post [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [2] => WP_Post Object ( [ID] => 233861 [post_author] => 23 [post_date] => 2018-04-20 17:05:08 [post_date_gmt] => 2018-04-20 13:05:08 [post_content] => მილიონობით ადამიანის დილა იწყება  ყავით, თუმცა ყველა ქვეყანაში არომატული სასმელის მომზადების საკუთარი საიდუმლო აქვთ. ყავა კვერცხით ვიეტნამური ყავის მოსამზადებლად მხოლოდ კვერცხის გული, შესქელებულ რძე, შაქარი და ცხელი ყავა დაგჭირდებათ. ლაპლანდიური ყავა ფინეთში ფინჯანში ჯერ ყველის ნაჭერს დებენ, მერე კი, ცხელ ყავას უმატებენ. ესპრესო რომაულად იტალიელებს ყავის მომზადების უამრავი რეცეპტი აქვთ, თუმცა რომაელებს ყველაზე მეტად ყავა ლიმონით მოსწონთ. ლაგრიმა არგენტინული ყავის მოსამზადებლად რძის ქაფს უნდა დაუმატოთ რამდენიმე წვეთი ყავა. ბონბონი ბონბონი ესპრესოა შესქელებული რძით, იმ შემთხვევაში კი, თუ ყავას ცოტა ჩვეულებრივ, ცოტა შედედებულ რძეს დაუმატებთ, მაშინ leche y leche-ს მიიღებთ. ყავა სუნელებით ქუნჟუტის, შავი წიწაკის, მუსკატის და ყავის მარცვლების ერთად დაფქვით, მაროკოელები უგემრიელეს ყავას მიირთმევენ. ყავა ჩაით ყავის, შავი ჩაისა და რძის მიქსი მართლაც შთამბეჭდავია! ორიგინალური სასმელის მოსამზადებლად 4 კოვზი ჩაი, 2 კოვზი ყავა, წიწაკა და შესქელებული რძე დაგჭირდებათ. ფრაპე ყავა, ნაყინი, რძე და ცივი წყალი - სულ ესაა უგემრიელესი ფრაპეს რეცეპტი! ფარისეი ფრასე გერმანიაში გამოიგონეს, რათა ოსტატურად შეენიღბათ ალკოჰოლი (მეტწილად რომი) კარგად ათქვეფილი ნაღებისა და ყავის ჭიქაში. ტოუბა მოხალვისას ყავის მარცვლებს დაუმატეთ წიწაკა, მერე კი, რამდენიმე წუთი მოადუღეთ. ყავა ნივრითა და თაფლით „მოხუცი მავრის რეცეპტი“ განსაკუთრებული პოპულარობით თურქეთში სარგებლობს. ყავა ფორთოხლით და რომით იამაიკაში, რომელიც პირველ რიგში ალკოჰოლურ სასმელთან ასოცირდება, რა თქმა უნდა, ყავაც რომით მზადდება, თუმცა მეტი არომატისთვის ადგილობრივები ციტრუსაც სიამოვნებით მიირთმევენ.         [post_title] => ფინჯანი ყავა მსოფლიოს სხვადასხვა ქვეყნიდან [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => finjani-yava-msoflios-skhvadaskhva-qveynidan [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2018-04-20 17:06:03 [post_modified_gmt] => 2018-04-20 13:06:03 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => http://fortuna.ge/?p=233861 [menu_order] => 0 [post_type] => post [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) ) [post_count] => 3 [current_post] => -1 [in_the_loop] => [post] => WP_Post Object ( [ID] => 253301 [post_author] => 16 [post_date] => 2018-06-11 13:56:24 [post_date_gmt] => 2018-06-11 09:56:24 [post_content] => საქართველოში ყავის პოპულარული, ამერიკული ბრენდი Starbucks შემოდის. ამის შესახებ ცნობილი მას შემდეგ გახდა, რაც დასაქმების სააგენტო jobs.ge-ის ვებგვერდზე შესაბამისი ვაკანსია გამოჩნდა. როგორც ვაკანსიის შინაარსიდან ირკვევა, Starbucks-ს ჩვენს ქვეყანაში კომპანია Shaya Turkey გაუწევს ოპერირებას. აღსანიშნავია, რომ თურქეთსა და აზერბაიჯანში Starbucks-ის მუშაობას სწორედ Shaya Turkey უზრუნველყოფს და ახლა ეს კომპანია საქართველოში წარმომადგენლობის მენეჯერს ეძებს. ვაკანსიაც აღნიშნულ პოზიციაზე გამოცხადდა. ცნობისთვის, Shaya Turkey 2002 წელს დაარსდა და დღეისთვის ის თურქეთის მასშტაბით მრავალი ცნობილი ბრენდის ოპერატორია . ვაკანსია jobs.ge-ზე დღეს განთავსდა და დაინტერესებულ პირებს ვაკანსიაზე განაცხადის შეტანა 11 ივლისამდე შეუძლიათ. ვაკანსიის შესახებ დეტალები შეგიძლიათ იხილოთ შემდეგ ბმულზე:  http://www.jobs.ge/eng/179052/ არსებული ინფორმაციით, Starbucks-ის პირველი ობიექტი სავაჭრო ცენტრ Tbilisi Mall-ში, სავარაუდოდ, შემოდგომაზე გაიხსნება. შეგახსენებთ, მსოფლიოში ყავის ერთ-ერთი ყველაზე ცნობილი ბრენდის, Starbucks-ის საქართველოში შემოსვლისა და ადგილზე ყავის საწარმოს მშენებლობის შესახებ ინფორმაცია, ჯერ კიდევ 2017 წლის მარტში გავრცელდა, თუმცა, მაშინ ეს ამბავი სიმართლე არ აღმოჩნდა. [post_title] => Starbucks-ის ყავა საქართველოშიც გაიყიდება [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => starbucks-is-yava-saqartveloshic-gaiyideba [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2018-06-11 14:40:38 [post_modified_gmt] => 2018-06-11 10:40:38 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => http://fortuna.ge/?p=253301 [menu_order] => 0 [post_type] => post [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [comment_count] => 0 [current_comment] => -1 [found_posts] => 45 [max_num_pages] => 15 [max_num_comment_pages] => 0 [is_single] => [is_preview] => [is_page] => [is_archive] => 1 [is_date] => [is_year] => [is_month] => [is_day] => [is_time] => [is_author] => [is_category] => [is_tag] => 1 [is_tax] => [is_search] => [is_feed] => [is_comment_feed] => [is_trackback] => [is_home] => [is_404] => [is_embed] => [is_paged] => [is_admin] => [is_attachment] => [is_singular] => [is_robots] => [is_posts_page] => [is_post_type_archive] => [query_vars_hash:WP_Query:private] => 20fc3872cf879f6cdc6341196d38910c [query_vars_changed:WP_Query:private] => [thumbnails_cached] => [stopwords:WP_Query:private] => [compat_fields:WP_Query:private] => Array ( [0] => query_vars_hash [1] => query_vars_changed ) [compat_methods:WP_Query:private] => Array ( [0] => init_query_flags [1] => parse_tax_query ) )

მსგავსი სიახლეები