საახალწლო სადღესასწაულო სუფრა მაქსიმალურად დაბალანსებული უნდა იყოს, ახსენებენ დიეტოლოგები. მათ ყველაზე ნაკლებად მავნე საახალწლო კერძები დაასახელეს.
სპეციალისტებმა შესთავაზა სადღესასწაულო კერძებში ტრადიციული, უფრო მავნე ინგრედიენტების შეცვლა მათი ჯანსაღი ანალოგებით. მაგალითად, ოლივიეს სალათში მაიონეზი შეგიძლიათ იოგურტით შეცვალოთ.
გარდა ამისა, ურჩევენ, უარი არ თქვან ბოსტნეულის სალათებზე. „გირჩევთ დიეტური კანაპეების გაკეთებას და ცხიმიანი ხორცის ინდაურით ან, მაგალითად, ქათმით ჩანაცვლებას“, – დაასკვნეს დიეტოლოგებმა.