LIVE
უსმინე პირდაპირ ეთერს

„40 გრამზე მეტი ალკოჰოლი დღეში, ეს არის უმძიმესი შედეგის მქონე… თუ ადამიანს ცუდი ნაბახუსევი აქვს, ბევრი არ უნდა დალიოს არასდროს, ამ დროს ტვინი იწამლება ძალიან მძიმედ…“ – გასტროენტეროლოგი, ირაკლი ხმალაძე თრობასა და ნაბახუსევზე

839
ირაკლი ხმალაძე

უნდა მივიღოთ თუ არა ღვინო კუჭ-ნაწლავის დაავადებების დროს და როგორია მისი შენახვის წესები?

თრობასა და ნაბახუსევზე პაციენტებისგან ყველაზე ხშირად დასმულ კითხვებზე გასტროენტეროლოგი, ირაკლი ხმალაძე გადაცემაში „პაციენტი“ პასუხობს.

„სიმთვრალე რა არის? ეს არის ტვინის მოწამვლა.

ღვინოს ძალიან ბევრი დადებითი თვისებები აქვს, როგორც ნივთიერებათა ცვლისთვის, როგორც ქეიფისთვის…

40 გრამზე მეტი ალკოჰოლი დღეში ეს არის უმძიმესი შედეგის მქონე…

თუ ვინმეს კუჭ-ნაწლავი აწუხებს მჟავე ღვინოს ნუ დალევს…

თუ ადამიანს ცუდი ნაბახუსევი აქვს, მან ბევრი არ უნდა დალიოს არასდროს, ესე იგი ტვინი იწამლება ამ დროს ძალიან მძიმედ…

არ შეიძლება ღვინის გაჩერება პლასტმასის ჭურჭელში, რადგან ეს არის ქიმიური შენაერთი, თან ღვინო ამ დროს მწარდება და თავის გემოვნურ თვისებებსაც კარგავს გარდა იმისა, რომ ქიმიურ ელემენტებს შეიცავს.

დაუშვებელია ნებისმიერი სასმლის შუშის ჭურჭლის გარდა სხვაგან შენახვა“, – ამბობს გასტროენტეროლოგი.

გაზიარება
გაზიარება

კომენტარები

magti 5g