LIVE
უსმინე პირდაპირ ეთერს

დიეტოლოგებმა შემოდგომაზე იმუნიტეტის დამცველი პროდუქტები შეახსენეს

121
2666667

ადამიანის იმუნური სისტემის 80 პროცენტი კონცენტრირებულია ნაწლავებში, ამიტომ საკვები უნდა იყოს მრავალფეროვანი, დაბალანსებული და ჯანსაღი, ამბობენ დიეტოლოგები.

აღნიშნავენ, რომ ჯანმრთელობის გასაუმჯობესებლად ყოველდღიური დიეტა უნდა შეიცავდეს დაახლოებით 500 გრამ ბოჭკოს, რომელიც გვხვდება მარცვლეულსა და პურში, მწვანილებში, ბოსტნეულში, ხილსა და კენკრაში. „ბოსტნეული და ხილი ანტიოქსიდანტებია, რომლებიც ამცირებენ ორგანიზმში ანთებას და აძლიერებენ მის დაცვას. ზოგიერთს გულ-სისხლძარღვთა სისტემაზეც აქვს სასარგებლო გავლენა“, – ამბობენ დიეტოლოგები.

ასევე, იმუნური სისტემის გასაძლიერებლად, რაციონში უნდა შეიტანოთ ფერმენტირებული რძის პროდუქტები: კეფირი, ფერმენტირებული რძე და აციდოფილუსი. დიეტა უნდა შეიცავდეს მცენარეული და ცხოველური წარმოშობის ცილებს: ქათამი, ინდაური, კვერცხი, თევზი, ხაჭო, ყველი, წიწილა, ლობიო და ბარდა.

დიეტოლოგებმა ასევე მოუწოდეს A ვიტამინით, D ვიტამინით, ომეგა-3-ით და ამინომჟავებით მდიდარი ცხიმოვანი თევზის მირთმევა, რომლებიც აძლიერებენ უჯრედულ მემბრანებს, რაც ართულებს მათში ვირუსის შეღწევას.

C ვიტამინის ორგანიზმში მოსახვედრად სპეციალისტებმა რეკომენდაცია გაუწიეს მჟავე კომბოსტოს, შავი მოცხარის, ბულგარული წიწაკისა და ციტრუსების ჭამას. საქონლის ღვიძლი შეიცავს ადამიანის საჭირო რკინას, ხოლო მელატონინი, რომელიც ამცირებს სტრესის დონეს, გვხვდება ალუბალსა და ბანანში.

გაზიარება
გაზიარება

კომენტარები