ზოგიერთი პროდუქტი ხელს შეუწყობს იმუნური სისტემის გაძლიერებას, რომელიც გაზაფხულზე სუსტდება, ამბობენ თერაპევტები. მათ წლის ამ დროს ყველაზე ჯანსაღი საკვები დაასახელეს.
რაციონში უნდა დაამატოთ C ვიტამინით მდიდარი პროდუქტები, როგორიცაა კივი და ბულგარული წიწაკა. გარდა ამისა, გაზაფხულზე ორგანიზმს სჭირდება თუთია, რომელიც გვხვდება გოგრის თესლში და ოსპში.
თერაპევტები ასევე ახსენებენ, რომ შარფის, ქუდის და წყალგაუმტარი ფეხსაცმლის ტარების შესახებ, სანამ ამინდი სტაბილურად არ გათბება, ეს დაიცავს სეზონური დაავადებებისგან. სახლიდან გასვლამდე ურჩევენ ამინდის პროგნოზის შემოწმებას და ყურადღების მიქცევას არა მხოლოდ ტემპერატურისთვის, არამედ ტენიანობისა და ქარის სიჩქარის მიმართაც.