LIVE
უსმინე პირდაპირ ეთერს

„არსებობს მითი, რომ ზეითუნის ზეთის გამოყენება არ შეიძლება შეწვის დროს…“ – რომელია საუკეთესო ზეთი საკვების მოსამზადებლად/შესაწვავად, რას ამბობს ზაზა თელია ხშირად დასმულ კითხვებზე

1097
ზაზა თელია

რომელია საუკეთესო ზეთი საკვების მოსამზადებლად/შესაწვავად?

დერმატოლოგი, ზაზა თელია ხშირად დასმულ კითხვებზე გამომწერებს პასუხობს.

ცნობილი ექიმი ამბობს, რომ არსებობს მითი, თითქოს ზეითუნის ზეთის გამოყენება არ შეიძლება უშუალოდ საჭმლის მომზადების დროს, მაგალითად შეწვის დროს, რაც სიმართლეს არ შეესაბამება:

🛑 ზეითუნის ზეთი ყველაზე კარგი თვისებების პროდუქტია ზეთებს შორის.

👉 ის უპირატესად შედგება მონო-გაუჯერებელი ცხიმისგან – 73%, პოლი-გაუჯერებელი – 11%, გაჯერებული ცხიმები – 14%.

🧐 არსებობს მითი რომ ზეითუნის ზეთის გამოყენება არ შეიძლება უშუალოდ საჭმლის მომზადების დროს, მაგალითად შეწვის დროს.

👉 ეს სიმართლეს არ შეესაბამება, რადგან მონო-გაუჯერებელი ცხიმები, რომელსაც შეადგენს ზეითუნის ზეთის უდიდესი ნაწილი სიცხის მიმართ რეზისტენტულები, გამძლეები არიან.

🧐 ასევე მითია, რომ მაღალ ტემპერატურაზე ზეითუნის ზეთი წარმოქმნის ტრანს-ცხიმებს. ის სტაბილურია ექსტრემალური კონდიციის დროსაც კი, როგორიცაა “ძლიერი შეწვა”.

👉 მრავალი კვლევა სწავლობდა ზეითუნის ზეთის გამოყენებას მაღალ ტემპერატურაზე, ხანგრძლივი პერიოდის განმავლობაში.

🛑 კვლევებით დადასტურდა, რომ ზეითუნის ზეთი უფრო რეზისტენტულია (გამძლეა) მაღალ ტემპერატურაზე, ვიდრე სხვა მცენარეული ზეთები, როგორებიცაა მზესუმზირასი, სიმინდის და სოიის ზეთები.

ასე რომ ზეითუნის ზეთი საუკეთესოა“, – წერს თელია სოციალურ ქსელში.

🛑 რომელია საუკეთესო ზეთი საკვების მოსამზადებლად/შესაწვავად? 🤔 🛑 ზეითუნის ზეთი ყველაზე კარგი თვისებების პროდუქტია…

Posted by Zaza Telia on ორშაბათი, 13 ოქტომბერი, 2025
Dio magti 5g