ენდოკრინოლოგმა, შოთა ჯანჯღავამ გადაცემაში „პაციენტი“ საკვები პროდუქტების სასარგებლო თვისებებზე ისაუბრა.
აღმოჩნდა, რომ ზოგიერთ საკვებ პროდუქტს ანტი ონკოლოგიური ზემოქმედება გააჩნია. ენდოკრინოლოგმა ერთ-ერთ ასეთ პროდუქტად, პომიდორი დაასახელა:
„ხინკალზე ცოტა გაურკვევლობაში ვართ, რადგან აქამდე ითვლებოდა, რომ ხინკალი იყო არც ისე ბალანსირებული, თუმცა ახლა…“ – არის თუ არა ხინკალი ანტიოქსიდანტური? ენდოკრინოლოგი, შოთა ჯანჯღავა ახალი კვლევის შესახებ
ექიმის განმარტებით, საუბარია ხინკლის წვენზე, რომელსაც შესაძლოა დადებითი გავლენა ჰქონდეს ჩვენს ორგანიზმზე.
„პომიდორი არ უნდა იყოს დაბინძურებული ნიტრატებით და უნდა იყოს ბუნებრივად მოყვანილი. ასეთ შემთხვევაში მასში ბევრი ანტიოქსიდანტია, რაც ჩვენს ორგანიზმს ეხმარება ცუდ ნივთიერებებთან ბრძოლაში.
მას გააჩნია დეტოქსის ფუნქცია და წმენდს ჩვენს ორგანიზმს მავნე ნივთიერებებისგან.
ასევე გააჩნია ოქსიდაციურ სტრესზე, ღვიძლის დეტოქსის ფუნქცია და ნაღველმდენი ფუნქციაც შეიძლება მივაწეროთ მას.
არის კვლევები, რომლის თანახმადაც წითელი ნივთიერება, რაც ფერს აძლევს პომიდორს, მას აქვს ანტიონკოლოგიური ზემოქმედება ორგანიზმზე, შესაბამისად ადეკვატური რაოდენობით ზაფხულის პერიოდში უნდა მივიღოთ პომიდორი აუცილებლად“, – ამბობს ჯანჯღავა.